Riannes vriend wil niet dat ze naar het buitenland gaat

Rianne (27) is dolblij als ze van haar werkgever de kans krijgt om twee maanden in Noorwegen aan een project te werken. Hier heeft ze altijd van gedroomd! Haar nieuwe vriend ziet dat plan echter helemaal niet zitten en dat plaatst Rianne voor een dilemma…

Rianne (27)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 25-11-2017 10:04
  wat leuk voor je zeg, wat een kans. en ja die moet je pakken. Die 2 maanden is kort hoor als hij daar al niet tegen kan, kom op zeg. hoor eens, deze kans krijg je nooit. Zeg je 'nee' dan bestaat de kans dat ze jou niet meer vragen. Het is jouw droom. Stel je gaat niet, je geeft hem zijn zin(want dat is het), dan zal het altijd tussen jullie blijven. Straks gaat hij je nog meer beperken, bijv. je gaat met een vriendin even ene weekendje weg. Als je die kans hebt genomen en je komt terug dan ben jij een ervaring rijker, je hebt iets gedaan waarover je hebt gedroomd, dat neemt niemand je meer af. Stel, je relatie met Maurice gaat stuk, dan heb jij je droom laten varen. Eerlijk gezegd vind ik het heel kinderachtig van hem. Laat je je niet bespelen(hij zal beslist een goede minnaar zijn, dat geloof ik)want dan kan je niets meer doen wat jij zo graag wil. En als hij bang is dat je vreemdgaat, dan zegt dat genoeg over hem, hij vertrouwt je niet. Dus gaan en ik hoop dat je een hele leuke, fijne maar vooral leerzame tijd hebt.
 • Inge 25-11-2017 13:54
  Je bent een jonge vrouw met een mooie carrière, zet je dat op het spel voor een vriendje die alleen aan zichzelf denkt? 2 maanden is helemaal niet lang, als het echte liefde is, overleeft jullie relatie dat wel. Je kunt gemakkelijk contact houden via internet, hij kan een keer een lang weekend langskomen. Ik vind je vriend erg egoïstisch als hij je deze kans niet gunt. Denk er ook aan, als je nee zegt tegen Noorwegen, dan zal je op je werk niet snel nog zo'n kans krijgen.
 • ineke 25-11-2017 21:20
  Voor 2 maanden zou ik geen probleem vinden. Maar punt is wel: is het in de toekomst de bedoeling dat je vaker voor een tijdje naar het buitenland gaat? In dat geval gaat het denk ik wel moeilijk worden want het lijkt me niet dat je vriend dit gaat trekken.
 • Nientje 26-11-2017 19:04
  Jeetje wat een gave kans heb jij gekregen. Laat je vooral niet onzeker maken door je vriend, en ga er gewoon helemaal voor. Hij probeert je met zijn zwijgen en verkapte bedreiging toe te zetten dat je niet gaat, maar dit is een enorme kans die je krijgt. En wellicht krijg je hierdoor juist in de toekomst nog wel meer kansen om dit soort mooie ervaringen op te doen. Het is ook maar voor 2 maanden en met het vliegtuig ben je er zo, dus wat is dan zijn probleem? Kies dus mooi voor jezelf, wamt als jet het niet doet en het gaat onverhoopt toch uit met je vriend dan sla je jezelf voor je kop.
 • Bonny 27-11-2017 11:26
  Wat een egoïst. Als hij zo'n kans kreeg, zou je toch ook blij voor hem zijn. Met zijn nukkige gedrag en negatieve opmerkingen probeert hij jou tegen te houden van iets wat je altijd al wilde (want daarom ben je bij dat bedrijf gaan werken). Zelfs de voorpret verpest hij op deze manier voor je. Iemand die van je houdt, stimuleert je juist om je doelen te bereiken. Als je niet gaan, zul je het hem kwalijk gaan nemen en je blijft altijd denken 'wat als' of 'had ik maar'. Een sterke relatie kan een tijdje zonder elkaar wel aan (ook als het vaker zou gaan voorkomen). Laat je niet tegenhouden; succes en veel plezier daar!
 • Anne 27-11-2017 16:05
  Volgens mij komt de liefde alleen van jouw kant. Als iemand echt om je geeft dan zou hij blij voor je zijn en je deze kans gunnen. Als hij in het begin van jullie relatie al zo reageert, dan garandeer ik je dat dit geen relatie voor het leven is. Dus grijp je kans en ga voor je baan.
 • Fer de Groot 28-11-2017 10:31
  Gewoon doen!
 • Linda 28-11-2017 12:26
  Stel dat je nu beslist om thuis te blijven en voor de relatie te gaan dan kun je ervan uitgaan dat je dit hem een keer gaat verwijten. Misschien niet binnen een jaar maar dit komt echt een keer naar boven. Als ik jou was zou ik nog een keer het gesprek aangaan en dan moet hij ook maar zeggen wat hij nu wil in plaats van weg te lopen van het onderwerp door stilzwijgen. Daarna de knoop doorhakken. Als hij echt van je houdt, dan is hij er over twee maanden voor je.
 • Mandje 30-11-2017 11:19
  Meis, kies voor jezelf en ga naar Noorwegen. Als jij om hem hier blijft heb je nog steeds geen garantie dat het aanblijft. Als het wel echte liefde is, dan zijn die 2 maanden zo om. Hij kan een weekend langskomen, jij kunt een weekend naar huis gaan. Jullie kunnen skypen, mailen, appen etc. Ook kun je het hem gaan verwijten dat hij jou die mooie kans heeft ontnomen.
 • toke 30-11-2017 11:32
  hoi Rianne Ik zou er niet zo lang over na te denken hoor .ik zou gaan die kans krijg je misschien nooit meer . Het zal altijd tussen jullie blijven staan als je niet gaat. wilt hij je nu al dingen gaan verbieden ,dat zal wat zijn als er meer dingen op je pad komen. De liefde is fijn zeker maar het moet niet zo zijn dat je ,je dromen laat weg varen. Zeker met elkaar praten. als het echt liefde is, dan is het over drie maanden ook nog zo. je bent geen bezit van elkaar. sterkte met je keuze
 • tamara 30-11-2017 13:07
  stel het is omgedraaid hij krijgt die kans zou hij zich laten tegen houden door jou? als zijn antwoord daarop nee is zou ik mij ook niet laten weerhouden deze kans aan t pakken.
 • Jacqueline 07-12-2017 15:37
  Hè wat vervelend dat je vriend zo reageert. Ik kan me voorstellen dat hij het niet leuk vindt om je langere tijd te moeten missen, maar ik vind het niet oké dat hij het stilzwijgt. Hoe zal dat dan gaan als er zich in de toekomst een ander moeilijk onderwerp aandient? Kan hij daar wel over praten? Hoe is jullie communicatie verder? Misschien is jouw periode in Noorwegen een goede relatietest. Een echte liefde wacht wel en twee maanden vliegen om, ook voor de achterblijver. Ik heb het idee dat jij heel graag wil gaan, ik zou het gewoon doen. Grijp die kans!
 • Judith 11-12-2017 13:14
  Beste Rianne, Kies voor jezelf en jouw ontwikkeling. 2 maanden voor werk in het buitenland mag geen dilemma voor je vriend zijn. Hoe diep is zijn liefde als hij je voor het blok zet? Wat zou jij tegen hem zeggen als hij zo'n mooie kans krijgt? Houden van is loslaten en elkaar de ruimte gunnen te blijven ontwikkelen. Daarbij is Noorwegen heel zo ver niet. Ik wens je een mooie en leerzame reis toe!