Rosanne wil tijdens de kerstdagen op vakantie

Tot nu toe is 2017 een echt rampjaar geweest voor Rosanne (33) en haar familie. Ze is doodmoe van alle gebeurtenissen en wil niets liever dan een weekje op vakantie met haar tienjarige dochter. De enige mogelijkheid is tijdens de kerstdagen, maar haar familie zou erg teleurgesteld zijn als Rosanne het kerstdiner zou overslaan…

Rosanne (33)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Astrid 18-10-2017 12:46
  Ik zeg kies voor jezelf. Het is makkelijk van je broer en zus om van jou te verlangen dat je voor hen kiest, maar zij voelen beiden niet hoe moe jij bent. Je kan ze een plezier doen, maar dan ben jij niet geholpen.
 • Claudia 18-10-2017 13:21
  Ik zou voor jezelf kiezen. Leg het uit aan je broer en zus, dan hebben ze er toch wel begrip voor. En je kunt je vakantie dit jaar zo plannen dat je met oud en nieuw weer thuis bent, vier je dat als gezin. Soms is rust en voor jezelf kiezen ook goed om te doen. Succes en een fijne vakantie ;-)
 • Suzanne 18-10-2017 15:05
  Ik zou dit ene jaar een keer voor jezelf kiezen. Je hebt zoveel te verduren gehad dat je lichaam ook wel eens snakt naar rust. Even helemaal niks. Misschien is het mogelijk om voor de kerst een paar daagjes weg te gaan, zodat je alsnog met de kerstdagen samenbent? Vaak valt de schoolvakantie wel ruim een week voor daadwerkelijk de kerst begint. Dan kun je én eventjes voor jezelf kiezen én daarna bij je familie zijn.
 • ijsco 18-10-2017 16:27
  Je kan toch gelijk na de Kerst weg gaan? Kinderen beginnen toch pas 7 januari. Binnen de 12 dagen kan je vast wel een leuke reis vinden van bijvoorbeeld 8 dagen.
 • Denise 20-10-2017 05:17
  Hoi Rosanne, Ik zou zeker naar je familie luisteren. Anders wordt het altijd die ene kerst waar Rosanne niet bij was. De hele familie heeft het moeilijk gehad, je kunt ze nu niet laten zitten. Ik zou proberen om een tussenoplossing te bedenken, zoals kerst wel met je familie en daarna op vakantie. Wie zegt dat je een hele week weg moet, een paar nachtjes hotel is ook prima toch? Je zou ook kunnen voorstellen om samen met de familie op vakantie te gaan. Wat je ook doet, geniet ervan en tank even lekker bij, want dat hebben jij en je dochter wel verdiend.
 • Hannie 20-10-2017 21:55
  Beste Rosanne, Ga lekker met je meidje Roxy op een korte vakantie. Je hebt genoeg gedaan en gegeven voel je daar niet schuldig over. Geniet nu het kan!
 • miami 21-10-2017 13:56
  je hebt wel heel erg veel meegemaakt in een korte periode. Kan het me zo goed voorstellen dat je met de kerst even alleen wenst te zijn met je kleine. De reacties van je familie begrijp ik maar het gaat om jou en niet om hun. Lekker gaan!
 • Louise 21-10-2017 22:51
  In een persoonlijk gesprek tegen broer en zus zeggen, Mijn dochter en ik hebben zitten in een rollercoaster en ik ben doodmoe. Daarom gaan wij met tweetjes met de feestdagen op vakantie en daarover ben ik niemand verantwoording schuldig. Ik en mijn dochter kijken er erg naar uit en hopen enigszins uitgerust en met nieuwe energie 2018 binnen te stappen. Ook al zijn wij er niet bij, in ons hart en in onze gedachten zijn wij wel bij jullie. Vraag, zijn broer en zus zelf al weggeweest en werd er toen gekeken naar je ouders, jou en je dochter?
 • Stephanie 02-11-2017 18:53
  Ik zou gewoon lekker gaan. Je familie zou het toch wel begrijpen dat je even aan vakantie toe bent na die heftige tijd? Kies een keer voor jezelf!
 • Denise 08-12-2017 17:46
  Wat een dilemma, hoe zit het met de vakantiedagen naar de kerstdagen. Dat je bijvoorbeeld 2de kerstdag vertrekt, zodat je eerste kerstdag met de familie kan vieren? Of is het een idee om met het hele gezin een week naar de zon te gaan? Toch lekker uitrusten en de zonnestralen maar ook nieuwe mooie herinneringen maken met de familie. Als dit alles geen mogelijkheid is, dan zou ik kiezen voor mezelf. Hoe moeilijk dat ook is. Je geeft aan doodmoe te zijn. Als je nu door rent en niet je eigen gevoel volgt. Dan heb je kans op een burnout. Dan gaat 2018 ook naar de haaien. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en niet voor die ander. Ach skypen kan toch ook nog altijd op die kerstavond. Hun aan tafel aan het diner en jij lekker op het strand met een drankje. Toch aanwezig bij de gesprekken. Misschien niet lijfelijk maar toch aanwezig. Succes met het maken van je eigen keuze, de keuze waar jij het het beste bij voelt.
 • Jo 03-01-2018 06:41
  Beste Rosanne, inmiddels zijn de kerstdagen en de jaarwisseling voorbij. Ik ben toch wel heel benieuwd welke keuze je gemaakt hebt. Heb je voor je zelf gekozen, voor je familie of ergens een middenweg gevonden. Als je het wil vertellen dan hoor ik het graag. Hartelijke groet, Jo