‘Moet ik me schamen voor mijn seksleven?’

Maria (30) heeft geen vaste partner maar wel een fijn seksleven. Regelmatig heeft ze een onenightstand, maar dat levert nu geroddel op in het stadje waar ze woont. Want ja, mannen met veel onenightstands zijn gewoon stoer, maar vrouwen krijgen al gauw een andere naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anna 19-04-2017 10:51
  Wie zijn anderen om over jou te oordelen. Het zegt meer over de roddelaars dan over jou. Leef lekker je leven waar jij je prettig bij voelt en laat ze verder de rambam krijgen. Je leeft maar een keer !
 • miami 19-04-2017 14:11
  Hoi Maria. Je hebt een fijn vrijgezelle leven en dat bevalt je prima. En nu wordt er over je gekletst. Jammer dan. Want het is wel zo, was je een vent dan was je me toch een bink. Maar nee, als een vrouw dat doet o jee. Het feit dat erover jou gekletst wordt, zegt meer over de roddelaars. Ik heb zelf regelmatig vrouwen verdedigd als er over hun gekletst werd(en wat doe jij dan, toch hetzelfde? ah dan ben je ook een slet!!). Kortom, laat ze lekker kletsen. Ik zeg altijd 'gekletst wordt er altijd, ze hebben niets anders in hun leven'. Ga gewoon door met jouw manier van leven, je doet er niemand kwaad mee. En als iemand het recht in jouw gezicht durft te zeggen(want dat durven ze meestal niet) dan moet je dat gewoon negeren of maak een rake opmerking. Niets van aantrekken dus en geniet van het leven zoals jij dat wilt!!
 • toke 20-04-2017 10:24
  hallo Maria ik vind het goed van je dat je dat nu doet ,je hebt geen relatie dus ja je moet het zelf weten je doet er niemand pijn mee in mijn ogen het is alleen kan je er niet mee leven dat ze over je gaan praten wat niet leuk is dat begrijp ik helemaal,zou ik er over denken om toch in een andere plaats te gaan stappen.iets verder weg van je woonplaats.en laat jij ! ze een hotel boeken . dan geniet er niemand meer om over je te kletsen ....alleen jij geniet in volle teugen. succes
 • Danielle 23-04-2017 09:31
  Vooral doen wat bij je past. Dat geklets is maar even en dan hebben ze weer een nieuw persoon gevonden om over te kletsen. Wat mij meer bezig houdt in jouw verhaal is dat je de mannen mee naar huis neemt.. Wees daar voorzichtig mee, je hebt er maar eentje nodig die toch meer met je wil dan jij hebt aangegeven en dan kom je niet meer van hem af, hij weet immers waar je woont en kan je lastig gaan vallen wanneer hij wil. En verder, gewoon genieten. Het leven gaat al zo snel.
 • Marina 23-04-2017 15:46
  Maria, ik veroordeel je niet. Want ik was ook jong geweest en heb ook achtergronden. Bij mij ging het heel anders. Ik werd gedwongen om seks te hebben met enkele mannen waarvan me ex vriend betaald werd. Ik moest alles doen wat ik niet wil. Ik was christenen maar in die tijd werd het echt als doodzonde beschouwd. Ik kan wel zeggen hoe Jezus er onder staat met de hoeren en de tollenaars. Hij at zelfs met hun. Of jou woorden van het geloof van troost geeft weet ik niet. Maar ik kan je zelf duidelijk maken dat God jou ook ken. Jezus zei ooit tegen de mensen die stenen wilden gooien: Indien men zonder zonde is, werp dan de eerste steen! Hij vroeg toen hij alleen was met de vrouw! Waar zijn de anderen; hebben hun jou veroordeeld? Nee, zei de vrouw. Toen keek Jezus haar aan en zei toen: Ga heen en zondig niet meer! Ik heb dat uit de bijbel
 • Eagle 23-04-2017 17:58
  Hoewel ik je zeker geen slet wil noemen en ik ook niet te hard wil veroordelen, vind ik dat je niet erg slim bezig bent. Natuurlijk moet je kunnen doen wat je wilt, maar als je in een relatief kleine plaats woont, dan kan je wachten op het moment dat er op die manier over je geroddeld wordt. En het klinkt misschien ongenadig hard, maar was het niet een heel klein beetje naïef van je om te denken dat je hier geen bepaalde reputatie aan over zou houden? Nogmaals, als jij seks zonder gevolgen wil, is dat helemaal jouw keuze, maar ik zou als ik jou was wel een beetje zorgvuldiger 'te werk' gaan. Je weet tenslotte helemaal niets van de mannen die je mee naar huis neemt. Niet of ze gebonden zijn (daarover liegen is niet zo moeilijk), gezond zijn, criminele bijbedoelingen hebben. Op zijn zachts gezegd onverantwoord. Ook zou ik je 'jachtterrein' een beetje uitbreiden om daarmee de kans dat je een vriend van de broer van de buurman, enz. mee naar bed neemt, te verkleinen. Pas in de tussentijd goed op jezelf.
 • miami 25-04-2017 14:41
  Hoi Marina, vind het heel erg wat er met je is gebeurd en dat je troost hebt gevonden in je geloof, respect. Maar Maria is geen 'hoer' en jij was het ook niet want je werd gedwongen. Maria 'zondigt' niet, ze geniet op haar manier van haar leven alleen anderen hebben er problemen mee. Dat je troost vindt in de Bijbel is heel goed maar voor een hoop mensen is het geen leidraad voor het leven. Maria doet niemand kwaad, ze gaat niet vreemd of wat dan ook. Maria, zoals een paar het ook opperden, als je er veel last van ondervindt, ga dan ergens anders naar toe hoewel dat eigenlijk wel heel erg belachelijk is uiteraard. Want als je een vent was geweest, had het niets uitgemaakt. Haal je schouders maar op en geniet van je leven zoals jij dat wenst.
 • Marina 25-04-2017 19:38
  Hoy Miami, Bedankt voor je respect. Ik ben er niet op uit om Maria te bekeren maar een hart onder haar riem te steken. Daarom veroordeel ik niemand. Ik vind het alleen sneu voor Maria dat zij er alleen voor staat. 30 jaar, Maria dan zit je in bloei van je leven. Bedenk ook dat veilig vrijen ook belangrijk is om geen aids op te lopen of soa. Wij vrouwen zijn van natuur kwetsbaar. Mannen kunnen dan makkelijk praten dat hun dan stoer zijn en alles mogen. Maar er zijn ook mannen die naar de hoeren gaan, en die zijn ook geen haartje beterde dan wij. Maar ook daar spreek ik verder geen oordeel over. Bedenk dat je aan seks ook verslaafd kan raken. Je behoefte kan zo groot worden dat je hierdoor uit de rails kan raken. Praat eventueel over met een hulpverlening bij de geestelijke ambulante zorg. Die kunnen je verder ondersteunen. Ook vrouwen die trauma hebben door seksuele misbruik/incest die kunnen verslaafd raken aan seks. Seks maak je niet gelukkig, het is als een soort troostmiddel. Maria, wat je nodig heb ik echte liefde. En om dat te kunnen krijgen moet je eerst van je zelf houden. Daar zijn therapieën voor.
 • irene 26-04-2017 10:13
  Gewoon lekker je ding doen en je niets aantrekken van die roddelwijven waarschijnlijk zijn ze jaloers op je
 • Ramona 26-04-2017 15:32
  Hoi Maria, Zou echt niet weten waarover je je zou moeten schamen. Je hebt geen relatie en bent vrij om te doen en te laten wat jij wilt. Dat anderen daarover willen oordelen moeten ze zelf weten. Hebben schijnbaar niets anders te doen, dan zich met het leven van een ander bezig te houden. Jij kiest ervoor geen relatie te willen op dit moment, dat wil niet zeggen dat je geen gevoel hebt en daar niets mee mag. Je bent een volwassen vrouw, geen kind meer. Trek je er zo weinig mogelijk van aan. En je zou het inderdaad wat verder van huis kunnen zoeken, als je je er echt aan stoort dat er gepraat wordt. Daarbij wil ik je wel op het hart drukken, daar ik ook een vrouw ben zonder relatie, dat je voorzichtig blijft. Er lopen genoeg mannen rond die misbruik van je willen maken. Ik weet dat op sommige momenten het vlees zwakker kan zijn dan je verstand. Spreek uit ervaring. Blijf altijd op je hoede en neem inderdaad geen mannen mee naar je eigen huis. Verder zou ik zeggen, geniet van het leven, het is zo kort. En wij vrouwen hebben net zoveel recht op een leuk (seks)leven als de mannen.
 • Mabel 03-05-2017 08:45
  Maria , wat kunnen mensen toch onredelijk en oudbollig zijn , aan de andere kant begrijp ik hun. Meestal probeer ik het van 2 kanten te bekijken en dan zie je dat ze mensen al veroordelen hebben en de situatie helemaal niet weten , ik zou zeggen meid , doe waar jij je lekker bij voelt en laat ze maar lekker roddelen , je leeft maar 1 keer en doe je iets verkeerd , nee toch
 • Marcel 30-04-2023 18:10
  Geniet van je sexleven en maak je niet druk om wat anderen denken of zeggen.