Sofia's zoontje wordt geslagen op school

Sofia’s zoontje wordt geslagen op school

Sofia schrikt als ze hoort dat haar vijfjarige zoontje Lars regelmatig door klasgenootjes wordt geschopt en geslagen. Moet ze Lars aanraden om maar eens flink terug te meppen, of is er een andere oplossing?

Sofia (33)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • mvh 16-03-2016 14:18
  Ik snap dat je je zoontje niet aan wil leren om te gaan slaan. Alleen is het in dit geval 3 tegen 1. Zo te horen onderneemt de juffrouw niet veel. Ik zou persoonlijk als er geen verandering komt afspreken dat hij uiteraard niet uit zichzelf gaat slaan maar op het moment dat ze hem slaan of schoppen gewoon terugslaan. Hij is voor 3 jongens nu wel een makkelijk doelwit aangezien hij niets terugdoet. Als hij over zich heen laat lopen dan kunnen de komende jaren alleen maar erger worden!
 • rebel 16-03-2016 14:20
  Hoi Sofia. IK snap dat je je kind niet wil leren om te slaan en dergelijke. Maar helaas is dit bij sommige kinderen wel nodig om het te laten stoppen. Aangezien je zoon nu jiet terug doet, laat hij zien dat hij weet wat mag en niet mag en dat hij kan luisteren. Misschien kan je met hem afspreken dat hij teruf mag slaan als deze 3 kinderen hem slaan enz. Maar de rest van de kinderen mag hij niet slaan. Zo leert hij wanneer hij het wel en niet mag doen. Liefs rebel
 • Anita 16-03-2016 14:21
  Er is in dit geval niks mis mee als hij terugslaat, en dan net even harder dan de ander. Als hij nu niet van zich afbijt wordt hij het pispaaltje van de klas, en dat wil je beslist niet. Misschien is het ook een idee om hem op een sportclub te doen. Bijvoorbeeld judo. Hierdoor krijgt hij zelfvertrouwen.
 • Ramona 16-03-2016 14:22
  Ik ben zelf ook absoluut tegen slaan en vind dat je er alles aan moet doen om geweld te vermijden. Maar ben het dus wel met je man eens. Zeker ook omdat je de juf op de hoogte hebt gesteld, tot 2 keer toe, en er niet veel mee gedaan wordt. Je zoontje wordt zo wel een heel makkelijk slachtoffer. Dus ik zou hem inderdaad laten weten dat hij zeker niet als eerste mag slaan, maar zich wel mag verdedigen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als hij dit niet doet hij niet alleen nu een makkelijk slachtoffer zal zijn, maar dat hem dit blijft overkomen. Dus laat hem maar eens een paar goede meppen uitdelen, weet zeker dat die vervelende jongens snel genezen zullen zijn.
 • Roos 16-03-2016 14:22
  Nee, niet terugslaan, maar de juf nogmaals aanspreken. Het is haar verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat het niet meer gebeurt. Lost zij het niet op, dan zou ik verhaal gaan halen bij de directie van de school!
 • Eagle 16-03-2016 14:23
  Wat zeggen de ouders van deze schatjes ervan? Heb je al eens bij hen aan de bel getrokken over het gedrag van hun kinderen? Misschien weten ze er nog niets van (het lijkt me sterk dat deze jongens hun zonden braafjes iedere dag opbiechten). Je kunt ook onderzoeken of jullie zoon het enige 'slachtoffer' is of dat er ook andere kinderen last hebben van deze drie knaapjes. Als er meerdere kinderen hebben geklaagd bij hun ouders, sta je weer een stuk sterker en kan je samen met hen iets afspreken. Als een gesprek met de ouders op niets uitloopt, stap dan aar de directie, eis dat ze met een oplossing komen en vertel hen ook dat als er niets verbetert, je desnoods de publiciteit opzoekt. Scholen zijn verplicht een pestprotocol te hebben en jullie mogen hen (moeten hen) daarop aanspreken. Leer je zoon in de tussentijd maar gerust van zich afbijten. Allereerst verbaal, maar desnoods met geweld. Als het écht niet anders kan. ik hoop dat het snel beter met hem gaat.
 • Sandra 16-03-2016 14:24
  Mijn dochter heeft een impulsieve beperking die niet ieder kind accepteert. Bij alle sociale cursussen kregen we het NIET voor elkaar wat actie/reactie was. 1 jongen werd regelmatig gepest door niet alleen mijn dochter maar ook anderen...Dochter is vaak genoeg gewaarschuwd dat het écht niet leuk was wat ze (onbedoeld!) deed. Eindelijk gaf die knul haar eens een flinke duw/mep terug en was het over...Dochter wist na de reactie en dat ze nog mazzel had dat ze geen letsel ervan overhield. Dus ik zeg...Ja, laat je zoon maar eens een lel terug geven...
 • Nien 16-03-2016 14:24
  Laat ik eerst zeggen dat ik het erg vind voor je zoontje dat hij zo geslagen en geschopt wordt. Dit zou eigenlijk niet op school mogen gebeuren, maar gebeurt helaas best vaak. Dan een vraag: ben je zelf in de gelegenheid om eens stiekem eens te gaan kijken hoe het er aan toe gaat in de pauzes? Dit geeft je wellicht wat inzicht hoe je zoontje het af gaat en wat er misschien aan te doen is. Ook raad ik je aan om weer een gesprek met de juf aan te gaan (nadat je bent wezen kijken als het even kan, want dan zie je zelf ook wat voor toezicht er is, en wellicht kan je haar ook dan aanspreken hierop) Ook heel duidelijke afspraken met je zoontje maken: zodra er iets gebeurt heel hard roepen: Stop Hou Op, en naar de juf gaan. Dan weet die meteen wat er aan de hand is, en dit geeft een duidelijk signaal af aan de pesters. Mocht dit allemaal niet helpen, zou ik het toch hoger op zoeken, want als de juf het allemaal niet zo serieus neemt, dan maar een gesprek aangaan met de directeur/directrice. Als dit nog geen effect heeft kan er altijd nog verdedigd worden. (want een schop of mep terug geven kan het ook verergeren aangezien het om meerder kindjes gaat) Heel veel sterkte met dit nare probleem
 • Iris 16-03-2016 14:25
  Onze zoon (nu 3) leren we dat hij nooit en te nimmer mensen (noch dieren) mag slaan TENZIJ hij zelf geslagen wordt. Dat hoeft hij niet op zich te laten zitten en alleen dan mag hij terug slaan. Maar ik moet er niet achter komen dat hij de eerste klap uitdeelt.
 • Cindy 28-04-2016 14:54
  Mijn advies zou zijn: van zich afbijten. Ik ben het met je eens dat je zoon niet de eerste klappen moet uitdelen, maar jezelf verdedigen is een heel ander verhaal. Je hebt netjes geprobeerd het via de juf op te lossen, maar zij durft blijkbaar haar vingers er niet aan te branden. En anders komt er misschien wel nooit een einde aan. Veel sterkte met je zoon.
 • Marina 12-05-2016 13:38
  Ik weet er alles van over pesten. Terug meppen gaat een beetje moeilijk als er veel pesters zijn. Het kan wel helpen om de hoofd van de school hierop aan te spreken en ook de leerkrachten. Meeste keren doen kinderen het stiekem in de lokaal als de leerkracht weg is of tijdens de pauzes. Kinderen kunnen net zo gemeen zijn tegen elkaar als volwassenen die op het werk ook worden gepest. Wat er ook kan helpen is een toneel stuk voeren over een persoon die lang geleden werd gepest. En ook wat de gevolgen kan zijn met het pesten. Vele volwassenen zijn getraumatiseerd, of krijgen een achterstand met leren op school. En je hebt jonge volwassenen die hierdoor verkeerde vrienden krijgt en in criminaliteit belanden. Bespreek dit met je leerkrachten en met je zoon erbij.
 • Paul 28-05-2016 20:11
  Het overkwam mij als kind in klas 2. Mijn moeder stuurde me echter terug naar school om een mep terug te geven en dat deed ik, echter hardhandig uit boosheid. De pester was zo geschrokken dat het nooit meer gebeurt is !!!
 • Caretta 13-07-2016 13:33
  Bekend probleem, al is mijn zoon inmiddels wat ouder. Ook wij hebben altijd uitgelegd dat schoppen, slaan en schelden niet leuk is, maar terugslaan mag wel. Al deden die van mij dat nooit. De eerdere reaktie van de ouders van die pestkopjes aanspreken heb ik wel goeie ervaringen mee. Zeker op deze leeftijd van jouw zoon kunnen ouders die nadenken hun kinderen corrigeren. En er wordt niet vreemd opgekeken als hun zoon thuiskomt met het verhaal dat ze zijn geslagen. Helaas werkt het in de praktijk zo dat het pas stopt als hij een keer hard terugslaat. Mijn zoon is inmiddels 13 en heeft dit onlangs pas echt ondervonden.In de brugklas spreek je namelijk geen andere ouders meer. Nadat hij er 1 midden in de klas een flinke kaakstoot verkocht na de zoveelste pesterij, is het over. En die jongen...daar gaat mijn zoon nu goed mee om, zijn reaktie was als van ern echte kerel...hij snapte wel dat mijn zoon het pestte beu was en kon niet zitten met die klap. Tis ws tofh een mannending om de hierarchie te bepalen...hoe klein of groot ze ook zijn. Hoe gaat het inmiddels??
 • toke v/d luijtgaarden 11-11-2016 13:28
  hoi Sofia je kind leren om te slaan is zeker niet goed. heb zelf de ervaring met mijn kind ,we gingen praten met de juf maar helaas dat was het ook niet , nu mijn kind toch een beetje verlegen was en altijd het zelfde liedje was en altijd het zelfde groepje.en de kinderen maar liet doen. heb ik haar toch aangeraden om eens flink terug te meppen ,met toezicht van me zelf.ze wilde dat zelf graag. ze heeft de knokpartij niet gewonnen en ze was flink geslagen door dat betreffend groepje. maar nu het mooie ,, vanaf die dag zijn het beste vriendjes geworden ,en heeft het mijn kind heeeel veeeel zelfvertrouwen gegeven. zo zie je maar een oplossing komt vaak niet van school ,maar vanuit je zelf. sterkte !
 • maria 21-12-2016 15:43
  hoi hoi mijn dochter werd ook vaak gepest en geslagen door kinderen hier in de buurt , praten met die ouders na ja dat had geen zin , want die zeiden gewoon ach het zijn kinderen tot dat mijn dochter toen ze 8 was der een , een klap terug gaf en dat die jongen dus een bloedneus had ja toen was het ,dat ze verhaal bij mij kwamen halen , toen heb ik ook gezegd ja zijn kinderen he . na nog een paar keer zo,n voorval te hebben gehad , werd het wel een stuk minder want ze mepte gewoon terug als je hem leert niet zelf beginnen maar zeer zeker wel van je af bijten dan houd het wel op , want nu is het zo dat die niks terug doet dus zullen ze hem keer op keer pakken , en dat wordt allen maar erger en erger sterkte der mee
 • Spotlight 12-06-2017 18:40
  Even een gesprek met de directeur aanvragen. Is het nog steeds aan de gang dan lekker terug meppen. Zet hem op op judo, karate en leer hem voor zichzelf op te komen. Ik ben een mama die dan meteen een boksbal zou kopen en de kleine er flink op zou laten oefenen. Ik ben heel erg gepest op school vroeger. Ik werd geslagen bespuugd gevolgd en bestolen. Zo erg was het en we hadden het nooit zo breed dat pa mij op een vechtsport liet gaan. Ik werd de pispaal , de minkukel en zag mijzelf als een mislukking. Ben nu een vrouw van 33 en kan nog steeds niet door angst in een groep zitten. Mensen staten naar mij heb ik het gevoel. Heb zelfs vlak na de pesterijen anorexia gehad men vond mij te dik. Laat het niet zover komen. No way dat mijn kind zoiets mee gaat maken. Lukt een diplomatieke oplossing Niet? Dan zeg ik gerust mep terug!
 • Mama 22-11-2017 08:33
  Ik heb erdn zoontje van 6.. altijd veel vriendjes gehad en super sociaal. Nu we verhuisd zijn moest hij opnieuw zijn plekje veroveren maar dat viel niet mee hij werd gepest en geslagen. Ik heb geleerd de kindjes te waarschuwen en ' stop hou op, ik vind het niet leuk' te zeggen. Dat zegt hij 2x dan zegt hij stop hou op of ik sla je op je oog. En als het dan nog niet stopt mag hij slaan van mij. Dat is 1 x gebeurd en nu zijn se kindjes gelijk en spelen ze heerlijk met elkaar.
 • Marleen 25-02-2019 22:31
  Als hij van mij was, ging hij op Kickboxen of karate. Die van mij hebben geleerd terug te slaan - daar, waar het pijn doet en zo hard als ze kunnen.
 • Danielle 01-04-2020 16:02
  Ik werd altijd gepest op school door 1 bepaalde jongen. En omdat hij meelopers had deden er nog een paar mee. Ik ben niet voor geweld en eigen rechter spelen. Het enige wat ik kan zeggen toen ik die jongen eens flink de hoek in getrapt had is het pesten gestopt. Helaas was dit pas in groep 7. Had ik het maar eerder geweten.
 • Esthertjuhhh 26-04-2020 08:16
  Ik ben opgegroeid met de norm dat je niet mag slaan, ook niet als je zelf word geslagen. Dit had tot gevolg dat ik over mij heen liet lopen het het pesten en mijn reactie daarop (lees: manier van ontwikkelen daardoor) zorgden voor een neerwaartse spiraal. Toen mijn vader op mijn 14e een keer boos werd op de pesters en tegen mij mij dat ik maar eens van mij af moest bijten, had ik zo weinig zelfvertrouwen dat ik natuurlijk niet meer durfde. Ik heb geen kinderen, maar als ik ze zou hebben zou ik ze wel leren dat ze van zich mogen afbijten en dat ze na een waarschuwing wel een koekje van eigen deeg mogen geven. Ik ben in de volwassen leeftijd gaan judoën en kan iedereen aanraden om hun kind dit te laten doen. Niet voor het 'knokken' maar gewoon om zelf verzekerd en niet bang te zijn. Als je dat uitstraalt (en dat doe ik nu zelf ook) wordt je ook minder vaak op een vervelende manier benaderd.
  • Marleen Driessen 27-04-2020 07:18
   Dag Esther, mag ik je reactie gebruiken voor onze postrubriek @mijngeheim in Mijn Geheim? Je geeft een tip die eigenlijk voor alle ouders geldt. Laat je het me even weten? Mail naar redactie@mijngeheim.nl groet Isabel
 • Ernie de Autie 25-03-2023 07:23
  Op welke LOM school zit je zoontje? Ik zou me er niet druk over maken, zie het als auties onder elkaar. Als je je zoontje nog moet gaan adviseren om terug te slaan??? Overbetaalde leerkracht zal wel op telefoon of IPad zitten of het gebeurt op dagen dat zij niet werkt (werkt waarschijnlijk alleen de dinsdag en woensdag ochtend)