Ik heb spijt van mijn nieuwe baan

Natascha heeft sinds een halfjaar een nieuwe baan in een grote, dynamische organisatie waar elke dag anders is. De carrièreperspectieven zijn goed en het salaris geweldig. Toch merkt Natascha dat ze steeds vaker terugverlangt naar het makkelijke baantje dat ze eerst had.

Natascha (35)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anne 18-05-2017 12:00
    Zelf ben ik van mening dat ik werk om te leven en niet leef om te werken. Veel geld klinkt leuk maar minder stress en leuk werk is me heel veel waard. Ik wil met plezier naar mijn werk gaan en thuis wil ik niet meer met mijn werk bezig zijn. Als jij in de vernieling draait door je werk ligt de werkgever er echt niet van wakker. Zodra er een mogelijkheid is zet hij jou op straat.
  • Denise 20-05-2017 19:09
    Jouw geluk staat voorop, niet je carrière of je salaris. Als je dag in dag uit je uiterste best doet om alles een beetje geordend te laten verlopen en je gaat alsnog met een ontevreden gevoel naar huis, is dat niet goed. Aan de andere kant is een half jaar nog niet zo lang. Wie weet is het over een half jaar een stuk beter. Op je vorige werk zullen ook vast periodes zijn dat het wat minder ging. Ik zou het nog een paar maanden aankijken.
  • Blauwe Bennie 21-05-2017 22:33
    Beste Natascha, Naar mijn weten, bestaat een topfunctie uit twee elementen (50/50). Eerste element is persoonlijkheid (zelfkennis, zelfreflectie, ontwikkeling, stijl, competenties, etc.). Dit is nodig omdat in een topfunctie je persoonlijkheid een doorslaggevende rol speelt op diverse vlakken richting je team/organisatie. Tweede element is het “werk-op-zich”. Nogmaals, deze twee zijn gelijkwaardig verdeeld, normaal gesproken. Wat me opvalt is, dat je het veel hebt over het tweede element: de context/werk oud/nieuw. Het eerste element (persoonlijheidsonderzoek/ontwikkeling/kennis) niet. Mogelijkerwijs is dat ondergesneeuwd, niet aan de orde geweest of gewoon niet als relevant gezien? Heb je wel een assessment moeten doen? Wat weet je van jezelf door van allerlei management-tools? Zo niet, waarom niet? Ik vraag dit, omdat je als topfunctionaris toch genoeg zelfkennis zou moeten hebben, die maakt dat je de goede keuzes kunt maken? Dan de vraag: wat staat er niet in het artikel, is geschrapt, wat je niet durfde te openbaren? Daar ligt vaak de sleutel, juist omdat je het niet kenbaar maakt. Als laatste zou je er eens over na kunnen denken/na kunnen vragen, wat jou buitengewone kwaliteit is. Wat er zo bijzonder en karakteristiek aan jou is. Ik denk dat hoe verder je van je kern afgaat, hoe moeilijker het voor je word. Dat zou mogelijk ook in deze baan kunnen zijn …….
  • Fer de Groot 22-05-2017 10:09
    hou er rekening mee dat je veranderd bent en de baan waarschijnlijk dus niet meer bij je past.
  • Sanne 25-05-2017 05:15
    Een goed salaris klinkt leuk maar je moet zeker niet aan jezelf voorbij lopen. Je bent niet gelukkig in je huidige werk. Geluk is niet te koop met een groter salaris. Tuurlijk het is voor de buitenwereld misschien raar dat je een topbaan laat schieten maar het is jouw leven! Je moet doen waar jij je goed bij voelt! Volg je hart!!
  • Ankie 28-05-2017 14:36
    Heb zelf een management opleiding gedaan..maar uiteindelijk nooit een dergelijke functie geambieerd, omdat het niet bij mij als persoon past. Ik heb ook geen behoefte aan een topbaan en wil iets doen waar ik voldoening in vind. Dit moet je voor jezelf uitvogelen. In hoeverre gaf jouw oude baan je nog voldoening, hoe belangrijk is voor jou het salaris...en je kunt natuurlijk ook gewoon naar een andere baan uitkijken, waar het misschien beter georganiseerd is en jij wil weer je verder kan ontplooien als dat je wens is. Ga niet over 1 nacht ijs..neem er de tijd voor en ga desnoods een paar keer bij een psycholoog langs die je bij die beslissing kan helpen. Je kunt intellectueel die nieuwe baan dan wel aan , maar het moet verder ook goed voelen.succes