Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Therese verheugt zich niet meer op de vakantie

Al jaren gaan Therese (37) en William (38) met hun vrienden Vivian en Leo op vakantie. Zij kunnen het uitstekend met elkaar vinden en tussen de kinderen onderling klikt het ook heel goed. Dus dit jaar gaan ze weer naar de camping in Zeeland en ze hebben er zin in. Totdat ze horen dat Bjorn en Merel, vrienden van Vivian en Leo, zich ook hebben aangesloten.

image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Chantal
  (28)
  01/03/2018
  16:27

  Ik zou de vakantie afzeggen en lekker met het eigen gezin gaan. En gewoon de waarheid zeggen. Kan misschien hard overkomen maar eerlijk gezegd heb ik liever iemand die me de waarheid zegt dan iemand die smoesjes bedenkt. En je zomervakantie is een vakantie waar je hard voor moet werken een heel jaar die zou ik niet laten verpesten door met mensen te gaan waar je niet op zit te wachten.


 • Suzanne
  (30)
  01/03/2018
  16:43

  Ik zou gewoon iets zeggen van “oh… euhm.. en waar staan jullie ? Kennen jullie ook mensen daar dan?”… gewoon een beetje te kennen geven, zonder ze te kwetsen dat je niet op hun zit te wachten…


 • Angelique
  (49)
  01/03/2018
  17:48

  Als deze actie niet met jullie overlegd is kan je aangeven dit niet prettig te vinden en af te haken. Zelf zou ik hier niet mee akkoord gaan en ook niet gaan. Bespreek het met je partner hoe jij je hierbij voelt en dat jullie misschien andere plannen kunnen maken….. lekker naar de zon met vliegtuig indien mogelijk.
  Succes!!


 • Anna
  (63)
  01/03/2018
  20:12

  Zelf zou ik beslist niet op vakantie willen met mensen die ik niet aardig vind. Het is toch iets waar je naar uitkijkt.
  En ik zou dit ook gewoon zeggen tegen de anderen.
  Ga lekker een paar weken ergens anders naar toe.
  Wie weet welke leuke mensen je nog tegen komt om gezellig mee te kletsen , wijntje drinken enz.
  En kinderen zijn in de regel flexibel, die vinden overal vriendjes / vriendinnetjes om mee te spelen.


 • Mini
  (34)
  04/03/2018
  10:58

  Lekker 4 weken camping en de laatste 2 weken terug naar huis of iets anders plannen. Ik zou niet mijn hele vakantie afzeggen voor iemand anders het gaat tenslotte om de laatste 2 weken? En waarom voel je je verplicht om een argument te bedenken, dat gaat niemand wat aan. Het is jullie leven, vakantie en planning.


 • Eagle
  (41)
  06/03/2018
  14:00

  Je hebt het over de laatste twee weken, dus jullie zijn dan al een tijdje daar als dit andere gezin erbij komt. Ik zou het de eerste dagen gewoon eens aankijken. Mochten jullie en/of jullie kinderen er echt niets meer aan vinden met het andere gezin erbij, dan kan je alsnog eerder besluiten om eerder weg te gaan, desnoods met een smoes. De dagen die je over hebt, zijn nog wel te vullen met dagtripjes of misschien zelfs een leuke last-minute.
  Ik wens jullie hoe dan ook een hele fijne vakantie!


 • Jorieke
  (39)
  08/03/2018
  12:47

  Hoe goed ken je deze mensen? Alleen van verjaardagen? Misschien vallen ze wel heel erg mee. Maar als je deze vakantie door laat gaan, gaan jullie er eigenlijk al met een rotgevoel aan beginnen. Is dat de bedoeling van vakantie?
  Ik zou overslaan. Je vriendin snapt het vast wel, ze vond het zelf al vervelend genoeg. Dus liegen of een smoes verzinnen hoeft niet eens. Mooie kans om eens iets héél anders te gaan doen deze vakantie. En volgend jaar zie je wel verder…


 • ijsco
  (39)
  09/03/2018
  20:41

  Vakantie niet afzeggen met een smoes.Kans is groot dat Bjorn en Merel het goed bevalt en dat zij dan er ook elk jaar heen willen en dan moeten jullie elk jaar een smoes verzinnen.
  Ga gewoon lekker naar de camping waar jullie graag heen gaan.
  Vertel eerlijk tegen je vriendin dat jullie niet zo gesteld zijn op hun vrienden en dat je begrijpt dat zij tussen twee vuren inzit en verplicht voelt op vakantie ook dingen met hun te doen.
  Bespreek alles gewoon open en eerlijk.
  Doen ze bijvoorbeeld een dag/avond alleen een keer wat met die vrienden en de andere dag met jullie?
  Of toch alles samen?
  Lastige situatie maar wees open en eerlijk en bespreek van te voren wat je van elkaar verwacht want de vakantie gaat anders verlopen dan anders en door goed dingen van te voren bespreken voorkom je ruzie en erge frustraties.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail