Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Anders oud en nieuw vieren

Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dat begint nu wel érg saai te worden en dit jaar willen Bianca en Sven eens iets anders. Maar hoe vertellen ze dat aan hun vrienden?

Bianca (37)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Margot
  (26)
  16/03/2016
  14:52

  Hoewel ik snap dat het lastig is, denk ik dat het erg belangrijk eerlijk te zijn naar jezelf en naar jullie vrienden. Dit gaat zo niet langer meer! Geef in het gesprek aan dat jullie het altijd erg gezellig hebben gevonden, maar dat jullie nu toe zijn aan iets anders met oud en nieuw. Misschien kun je ze in plaats daarvan uitnodigen voor een etentje een andere avond, zodat het minder als een persoonlijke afwijzing zal voelen.


 • A.S.
  (40)
  16/03/2016
  14:52

  Gewoon terugbellen en zeggen:”Om nog even terug te komen op oud en nieuw..we zijn dit jaar uitgenodigd door de ouders van een voetbalvriendje en daar willen we graag naartoe. Ik hou al helemaal niet van dat claimerige gedrag. Als je vriendin daar boos of gekwetst op reageert kun je zeggen dat je het gezellig vindt met hen maar dat er ook andere mensen zijn met wie je het wel eens wil vieren en dat je je daarin elk jaar opnieuw vrij in wil voelen. Jullie willen als gezin alledrie erg graag naar dat feestje..dan ga je toch niet met tegenzin ergens anders zitten..het is jullie leven! Dit moeten je vrienden willen begrijpen anders gaat het toch wrijven en gaat de vriendschap een keer kapot. Als zij dit zo serieus nemen dat ze daardoor de vriendschap verbreken is dat hun verantwoording..jij wil de vriendschap niet verbreken..alleen je als gezin een beetje vrijer voelen..veel succes en kim voor jezelf en je gezin op..wil je anders de komende 40 jaar nog steeds aan die keukentafel zitten?


 • Carla
  (42)
  16/03/2016
  14:53

  Ik vraag me af of zij zelf nooit ergens anders willen vieren of kunnen doorbrengen met anderen…Persoonlijk zou ik terug bellen en het zo rustig maar eerlijk mogelijk uitleggen.
  Accepteren zij dit niet, is het toch maar de vraag of het echte vriendschap is of….vasthouden aan ingeroeste gewoonten…Er zijn immers genoeg andere dagen dat je kan afspreken…Of een leuke zomer-activiteit als groep bedenken zodat je niet weer hele avond alleen maar TV kijkt en spelletjes doet…


 • Sjommeke
  (27)
  16/03/2016
  14:54

  Het is heel begrijpelijk dat je dit lastig vindt. Het is nooit leuk om te zeggen dat je iets niet meer wilt, zeker niet tegen vrienden. Deze traditie, die op een hele leuke manier begon, begint voor jullie als een verplichting te voelen en dan kan nooit de bedoeling zijn geweest. Je moet voor jezelf kiezen, niemand anders kan je vertellen wat je moet doen. Trek die stoute schoenen aan en laat weten dat je het altijd heel gezellig hebt gevonden, maar dat je zo langzamerhand toe bent aan iets nieuws. Misschien hebben zij hetzelfde gevoel, maar durven ze dat ook niet te zeggen.


 • Arianne
  (74)
  16/03/2016
  14:54

  Dit klinkt al helemaal niet meer als de hechte vriendschap van weleer… Voor mij betekent vriendschap elkaar waarderen en respecteren en NIET CLAIMEN. Communiceren maar niet ‘crommuniceren’… En elkaar in de waarde laten als de ander er anders over denkt. En als ze boos worden, zegt dit wat van hun. Maar het valt niet mee om dat in een goed vat te gieten. Ik zou het i.i.g al niet over de telefoon bespreken… maar gewoon vis à vis. En ik zou er voor zorgen goed beslagen ten ijs te komen met argumenten die hout snijden en niet lullig overkomen. Als dit niet eerlijk besproken wordt, krijg je steeds meer wrevel en vandaag of morgen barst de bom dan toch nog. Sterkte gewenst!


 • Karin
  (46)
  16/03/2016
  14:55

  Ik zelf zou dit niet door telefoon bespreken maar er heen gaan voor bakkie te doen bloemetje meenemen en dan gewoon vertellen hé we hebben het jaren leuk gehad met oud en nieuw maar vanaf dit jaar gaan we het anders doen meerder mensen hebben gevraagd of we langs komen en dat gaan we doen zodat we elk jaar met iemand anders het nieuwe jaar in gaan luiden! en wij spreken in de eerste week van nieuwe jaar af en drinken er 1 op. en dan is het aan hun hoe ze reageren! succes!


 • Anneke
  (63)
  16/03/2016
  14:56

  Wees gewoon eerlijk en zeg gewoon dat jullie iets anders willen.


 • Esther
  (42)
  16/03/2016
  14:56

  Als jij haar niet ontslaat, doet een ander het wel… Dus gewoon doen.
  En je collega krijgt dan wel meer tijd voor haar kinderen, dat kan ook heel mooi zijn.
  Succes!


 • Esther
  (41)
  16/03/2016
  14:57

  Gewoon eerlijk zijn…
  En als dit de vriendschap om zeep helpt dan weet je gelijk wat je er aan hebt…
  Je leven is van jou…
  Succes…


 • Sabine
  (64)
  16/03/2016
  14:57

  Hallo Bianca en Sven
  Als ik jullie zou ik het heel eerlijk verstellen dat jullie lieve naar het feest van de voetbalclub gaan. Verder hoef je geen verklaringen af te geven.
  Wens jullie sterkte en een heel fijn feest van de voetbalclub.
  Lieve groetjes Sabine


 • Anoniem 51
  (51)
  16/03/2016
  14:58

  Ik snap heel goed dat het lastig is, maar als het hele goede vrienden zijn, moeten ze dit begrijpen.
  Zo niet,dan zijn het geen goede vrienden..en ik zou het wel op tijd zeggen,want dan kunnen zij ook iets anders verzinnen..
  Je kunt toch gewoon uitleggen dat je het altijd heel gezellig vond maar dat je het feest van de voetbalvereniging ook wel eens leuk vind.

  Ik wens je heel veel succes met jouw beslissing,en ik hoop dat we het ooit teruglezen in Mijn Geheim


 • Rainbow
  (29)
  16/03/2016
  14:58

  Ik begrijp jullie als geen ander want ik heb zelf ook in deze situatie gezeten.

  Ik zou gewoon opbellen en zeggen van sorry dat ik de vorige keer op moest hangen, maar het schiet mij opeens te binnen dat jullie er vanuit gaan oud en nieuw bij ons te vieren maaar we zijn helemaal niet thuis!

  Wij gaan namelijk…..

  met geluk begrijpt ze dit en is er niks aan de hand.

  En met een beetje pech (zoals bij mij) gaat de vriendschap naar deen escaleerd de hele mikmak.


 • Helena
  (25)
  16/03/2016
  14:59

  Als ik tussen de regels door lees hoor ik je meer en meer zeggen dat jij en je man anders zijn dan George en Silvia. Volgens mij proberen jullie wat meer afstand te nemen van het stel en meer open te staan voor andere stellen en vrienden. Zou je het vervelend vinden als de vriendschap hierdoor zou verwateren? In iedergeval is het belangrijk om hun niet aan het lijntje te houden. Zo snel mogelijk openkaart spelen. Je zal hierin hun waarschijnlijk wel kwetsen, ze geven vast veel om de vriendschap. Mocht je niet willen dat de vriendschap verminderd, kom dan aan met een alternatief, weekendje centre parcs of met z’n allen naar de efteling.


 • Danielle
  (44)
  25/03/2017
  21:05

  Je ontmoet altijd mensen die je nodig hebt in de levensfase waar je in zit. Sommige blijven hangen en andere vriendschappen verwateren. Dit is zo’n geval van ‘uit elkaar groeien’.
  Zo snel mogelijk vertellen, en als ze het niet willen begrijpen is het waarschijnlijk sowieso tijd om ieder je eigen kant op te gaan in het leven.
  Vriendschap is loslaten en begrijpen en niet claimen..


 • Tina
  (56)
  26/12/2018
  01:46

  Hoe is het afgelopen? Dit verhaal is 3 jaar oud !


 • ml
  (44)
  24/05/2019
  10:14

  als het echte goede vrienden zijn begrijpen ze het als je vertelt dat jullie eens ets anders willen doen.
  even goede vrienden toch?


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail