‘Ik vind mijn man helemaal niet aantrekkelijk meer’

Nicky (28) en Bas (29) zijn al vanaf hun tienertijd samen en Nicky kon zich al die tijd geen leven voorstellen zonder haar knappe, sportieve en lieve maatje. Maar nu de kilo’s er bij Bas aan vliegen, voelt ze een fysieke afkeer van hem. Hoe krijgt Nicky haar gevoel voor Bas weer terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 04-05-2017 14:51
  Je bent wel heel erg met je uiterlijk bezig zeg. Lees je eigen verhaal nog maar eens. Het gaat meer over sporten, sporten, sporten oftewel zoveel mogelijk bewegen. Het is niet gezond dat je blij bent dat je nauwelijks aankwam tijdens je 2e zwangerschap. Jij kan 's avonds sporten omdat je man thuis blijft. Is oké uiteraard. Ben je misschien niet té veel gefixeerd op 'gezondheid'? Sporten/bewegen is prima maar je moet niet overdrijven. Want gezond is dat niet hoor. Het moet leuk blijven. Misschien is je man niet zo gelukkig met zijn leven, je bent veel weg, is hij jouw gezeur om te sporten wel zat. Is het niet zo dat je hem niet meer aantrekkelijk vindt ook als hij maar een beetje te 'dik' is? Praat met hem, dat lijkt mij beter. Voordat je met hem gaat praten, kijk eerst naar jezelf. Je had over dat 'ideale plaatje', is dat wat je wilt?
 • Anne 05-05-2017 09:47
  Sorry, maar ik vind jouw verhaal wel een heel hoog ik - gehalte hebben. Wat je man betreft : als hij nog steeds echt last heeft van zijn knie dan is een bezoek aan de huisarts niet onverstandig. En niet meteen weer de kilo's erbij halen.
 • Bloemetje 05-05-2017 21:05
  Wat vindt hij eigenlijk zelf van de situatie? Als hij het allemaal prima vindt zo, en niet meer zo nodig aan sport wil doen, dan is dat zijn keuze, en als hij daardoor zwaarder wordt, wat gezondheidsrisico's met zich mee zal brengen dan zal hij daar mee moeten dealen. Als hij echt af zou willen vallen dan moet hij het zelf inzien en ook zelf willen! Ik ben ook een tijd veel te zwaar geweest en ik zag het zelf ook wel, maar om er wat aan te gaan doen...ho maar! Totdat de huisarts mij een waarschuwing gaf, omdat ik tegen diabetes 2 aan zat, en om érger te voorkomen was het raadzaam om af te gaan vallen! Toen ging het roer pas om. Dat jij lekker wilt gaan sporten en je er goed bij voelt, dat is prima, ga lekker door, geen probleem, maar ik zou jou man, je steun en toeverlaat en maatje niet laten vallen, zeker nu niet! Dan maar wat minder seks, knuffelen kan ook heel fijn zijn, daar vinden jullie vast wel een oplossing voor! Je kunt aangeven dat je je zorgen om zijn gezondheid maakt maar blijf niet in herhaling vallen. Misschien een keer een klein blokje om samen, of een stukje fietsen is ook gezellig, mits zijn knie dit toelaat! Of zoek samen naar een leuke hobby, bezigheid zodat je weer wat dichter bij elkaar komt. Hoe zou jij het vinden als het andersom was geweest en hij constant zat te pushen om weer te gaan sporten of af te vallen? Niet leuk toch?
 • Danielle 07-05-2017 18:06
  Volgens mij is een goed gesprek hier hard nodig. Het lijkt me wel zo eerlijk voor Bas dat je aan gaat geven dat je steeds meer problemen krijgt met zijn gewichtstoename. Het kan zijn dat je op gegeven moment uit elkaar groeit, door een andere levensinstelling of dergelijke, maar geef Bas wel de kans om een keuze te maken tussen een gezonder leven met jou of een ongezond leven zonder jou..
 • ilona 08-05-2017 12:33
  Je zal hierover in gesprek moeten gaan met je man, hoe moeilijk dat ook is. Je zou kunnen aangeven dat je ermee zit dat hij zoveel is aangekomen en dat dat idd niet gezond is, zeker gezien zijn knieklachten. Een afspraak bij de dokter is een eerste stap. Echter het kan ook zo zijn dat er iets anders is met je man, misschien niet happy met het een of ander in zijn leven, daarom dat gesprek aan gaan. Daarnaast ga jij al 3x per week een avond weg, hij let dan op de kinderen.. als je moet gaan sporten is hij ook misschien wel 3 avonden in de week weg, dan zitten jullie nooit meer samen op de bank. Misschien moet je ook voor jezelf een tussen weg gaan vinden in je eigen sport. Als laatste, als jij je man echt niet meer aantrekkelijk vind en je man valt niet af, dan kan je dat gevoel niet meer terug krijgen. dat zeg ik uit ervaring, hoe hard je ook je best doet. iedereen zegt wel je moet naar de binnenkant kijken, maar helaas iedereen kijkt naar de buitenkant, en het oog wil ook wel wat. ik wens je veel sterkte
 • Sanne 16-05-2017 15:00
  Wees eerlijk tegen hem! Ga rustig met hem zitten en praat over wat je dwars zit! Dat is niet alleen eerlijk voor hem, maar zonder een goed gesprek zal er geen verandering in komen. Mocht het dan nog niet veranderen, hebben jullie beide recht aan een relatie waar je je fijn bij voelt. Jij een sportieve relatie en hij iemand die van hem houdt zoals hij is!