Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Wat doe ik tegen zijn opdringerigheid?’

In hun nieuwe woonplaats maken Natascha (34) en Rick (37) kennis met Martin (46) en Nancy (39), met wie ze af en toe afspreken. Dat Natascha soms de kriebels krijgt van Martin, negeert ze. Totdat de hand van Martin op een plek belandt waar hij toch echt niet hoort…

Natascha (34)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • marinke
  (27)
  07/02/2017
  18:47

  hoe moelijk het ook is. Meld dit absoluut aan je man! je moet niet krijgen dat de flirterige buurman het zo gaat spelen dat het lijkt alsof jij dit hebt uitgelokt.
  En misschien hoe hard ook voor zijn vrouw eens een gesprek met zijn 4en?

  Jammer dat een zo goede verstandhouding misschien hierdoor kapot kan gaan. maar kies absoluut voor jezelf!


 • lisette
  (26)
  07/02/2017
  22:27

  Vertel het zo zo snel mogelijk aan je man, anders krijg je er later problemen mee. En probeer samen te bedenken wat je ermee gaat doen. Geef duidelijk je grenzen aan de volgende keer als je Martin ziet, of stuur hem een duidelijk berichtje. En ik zou het ook aan Nancy vertellen, want niets is vervelender dan een vriendschap die op de klippen loopt zonder dat je de oorzaak weet. Misschien heeft zij het niet door, of heeft Martin dit al eerder gedaan. Wat je ook doet, laat niet over je heen lopen. Als jij iets niet prettig vind, dan is het al reden genoeg om aan een ander te vragen om afstand te houden.


 • Bonny
  (35)
  08/02/2017
  09:25

  Waarom moest jij losser worden? Zo vervelend dat jij je aanpast, terwijl hij te ver ging. Je man had het gelijk serieus moeten nemen. Gewoon vertellen tegen je man en als het gevolgen heeft; dat komt niet door jou, maar door Martin.

  Succes en kom voor jezelf op.


 • Anjetta
  (25)
  08/02/2017
  22:08

  Hij heeft nooit maar dan ook nooit het recht aan je te zitten als je dat niet wilt! Jij wordt er de dupe van dat hij zichzelf niet in bedwang kan houden. Uiteraard is het lastig hem in je eentje te confronteren en het lijkt me voor jezelf ook beter dit met iemand te delen. Vertel het dus zeker wel aan je man. En al zou de vriendschap hierdoor veranderen, Martin gedraagt zich zo niet bepaald als een goede vriend en verdient jullie vriendschap dus ook niet. Veel sterkte hiermee en vooral: blijf er niet zelf mee rondlopen! Het is zijn eigen schuld, niet die van jou.


 • Fer de Groot
  (37)
  09/02/2017
  16:44

  Ik zou het weer aan je man vertellen.

  Daarnaast als hij het nog eens doet, gewoon een knietje, en dan oeps zeggen, de boodschap is dan volstrekt helder voor een man en hij kan dan ook oorzaak aan gevolg koppelen.


 • Tina
  (54)
  12/02/2017
  16:06

  Ben juist hetzelfde tegen gekomen . Dit is hoe ik het heb opgelost . Ik heb het onmiddellijk tegen mijn man verteld . Mijn man wou onmiddellijk de confrontatie aangaan . Ik heb hem echter tegen gehouden en aangegeven dat ik het alleen wou proberen op te lossen . Om te beginnen werd mijn houding ten opzichte van de man veel koeler en afstandelijker . Toen dit niet hielp heb ik hem duidelijk gezegd dat hij er moest mee ophouden want dat ik dit niet pikte . Dat hielp . Zijn vrouw heeft er nooit iets van geweten , want ik wist zowiezo dat ze mij nooit ging geloven . Ik vermeed ook nog alleen te zijn met die man . Maar ik kan je nu al voorspellen dat deze “vriendschap ” niet zal blijven duren.


 • Loes78
  (38)
  12/02/2017
  20:41

  Zeg tegen je man dat je erg mee zit en even serieus met hem wil praten.Vertel het verhaal wat je nu ook net hebt verteld.Als hij je dan niet serieus neemt zoals opmerkingen als “je moet wat losser worden”,zeg dan ik ben niet van plan om mijzelf voor iemand anders te veranderen en ik zoek een partner die mij hierin steunt.Als je duidelijk bent komen jullie vast samen tot een oplossing.


 • Eagle
  (40)
  13/02/2017
  11:15

  Heb je geen handen? Voeten? Ellebogen? Een mond? Deze man randt je aan en jij doet niks uit angst voor je vriendschap? Belachelijk. Zulke vrienden kun je missen als kiespijn. De eerstvolgende keer dat hij weer iets probeert, gebruik je alle middelen die je hebt om hem van je af te schudden.

  Heeft dat consequenties? Tuurlijk. Die carpool-oplossing kun je vergeten. Maar vraag je eens af of dat opweegt tegen jouw ongemak? Of erger? Want één ding kan ik je voorspellen: dit houdt niet op totdat jij voor jezelf opkomt.

  Dan maar geen barbecues meer.


 • Ina
  (60)
  16/02/2017
  13:08

  de volgende keer dat hij weer aan je zit, moet je hem gewoon duidelijk te verstaan geven dat je daar niet van bent gediend. Als hij niet begrijpt waar je het over hebt, zou ik hem uitleggen dat hij voortaan afstand moet houden en, zo niet, dat je dan hard gaat gillen. Maakt niet uit waar je bent, gil zo hard mogelijk. Dan zal hij het wel afleren. En ik zou het er zeker met m’n man over hebben als ik jou was. Dan weet hij in ieder geval dat hij in actie moet komen als jij gaat gillen!!


 • Marina
  (53)
  17/02/2017
  21:28

  Ik heb toen ik aantal jaren jonger was iets met me collega gehad die aan me zat voortdurend. Ik werkte met hem bij een afdeling van inpak van snoep. Die man was 2 jaar jonger dan ik. Ik was toen getrouwd. Maar toen hij de zware doos voor me ging tillen en op tafel leg voor me, keek hij in me ogen. Ja, zei de andere collega: Geeft haar maar een kus! Ik vond het gewoon raar. Je bent een hele mooie vrouw! vleide hij. Ik werd er ontroerd van en keek weg, Ik ben al getrouwd! zei ik. Oja dat is waar ook! zei hij. Maar toen bleef het elke keer zo. Ik kwam thuis te zitten, werd overspannen door die man. Ik kreeg een uitnodiging van de bedrijfsarts. Hij vond dat ik maar gewoon weer moest gaan werken. Ik ging hulp zoeken bij de instantie. Later had ik er met me man over gehad. Hij zou proberen een oplossing te zoeken, tot hij ziek werd. Ik kwam helemaal vast te zitten en belandde op een paaz afdeling. Ik werd depressief. later ging ik weg uit de afdeling maar voelde me schuldig. Toch was het wel goed om dat te doen. Zodra je dat allemaal op gaat kroppen, word je ziek. Zeker als er een man is die zich raar gedraagt. Kom op voor je zelf.


 • karin den hollander
  (41)
  04/03/2017
  16:35

  Wees duidelijk en eerlijk, zowel tegen je man als tegen Martin. Je mag dit niet verzwijgen voor je man, hij heeft er recht op om te weten dat een vriend van jullie je aanrandt, want dat is het.
  Daarna is het verstandig dat je alleen met Martin gaat praten, desnoods telefonisch als je het persoonlijk niet aandurft. Geef duidelijk je grens aan, zeg dat je er niet van gediend bent, en dat je je verplicht voelt om zijn vrouw op de hoogte te stellen als het nog eens voorkomt.


 • Danielle
  (44)
  15/03/2017
  18:45

  Je maakt van zijn probleem, jouw probleem. Hij besluit aan je te zitten en moet daar dan ook de gevolgen van onder ogen zien. Wees open tegen je man, voordat het te laat is en dit je huwelijk gaat kosten (want zulke mensen kunnen de waarheid goed verdraaien als het ze te heet onder de voeten wordt..). Verder kan je met luide stem zeggen dat je hier niet van gediend bent, als hij het weer doet (heeft bij mij goed geholpen).


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail