Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Kan ik haar weigeren in de verloskamer?’

Na tien jaar proberen verwachten Dominique (38) en Chris (41) eindelijk hun eerste kindje. Iedereen is dolgelukkig, zo ook Dominiques beste vriendin Shirley. Die gaat ervan uit dat ze bij de bevalling aanwezig mag zijn, net zoals Dominique ook bij haar bevallingen was, maar Dominique weet niet of ze dat wel ziet zitten…

image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • miami
  (55)
  03/01/2018
  12:52

  Ten eerste, van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Zo fijn dat het er toch van is gekomen. En dan de bevalling, volgens mij staat Chris niet echt op te wachten om je beste vriendin erbij te hebben en dat kan ik me zo goed voorstellen. vind het ook vreemd dat zij er maar vanuit gaat dat zij erbij mag zijn. Oké je was er 2x bij, de eerste keer omdat de vader er niet bij was en de 2e keer was de vader er wel bij maar ze heeft jou er wel bij gevraagd. Het gaat niet alleen om jou maar ook om Chris. En ervaringsdeskundige, kom op zeg je doet net alsof alle aanstaande vaders flauwvallen, geen woord meer kunnen uitbrengen etc. Dat gebeurt alleen in films, de meeste aanstaande vaders zijn echt niet zo. Je zal het haar moeten zeggen dat jij alleen Chris wilt zijn. Zij kan bijvoorbeeld wel buiten in de buurt wachten. Als zij een echte goede vriendin is, dan zal zij er ook begrip voor hebben. Wordt de vriendschap anders/minder? Dan ligt het niet aan jou maar aan haar. Veel plezier met het verdere verloop van de zwangerschap, geniet ze.


 • Laura
  (28)
  03/01/2018
  12:58

  Ik zou dit bijzondere moment met z’n 2en beleven. Je zegt zelf dat dit een zware periode is geweest en dat je man je altijd heeft bijgestaan, ik persoonlijk zou dit intieme moment dan liever met mijn man delen dan met mijn vriendin. Dit zou ik haar ook eerlijk vertellen, zonder schuldgevoel. Je bent haar niets verplicht. Ze is van harte welkom om daarna als eerste langs te komen.


 • Yvonne
  (27)
  03/01/2018
  22:25

  Misschien heel makkelijk gedacht, maar ik vind dat je gerust nee mag zeggen tegen je beste vriendin. Wees eerlijk tegen haar dat jij je er niet zeker van bent of je, je wel prettig voelt als zij bij de bevalling is. Omdat het andersom wel is gebeurd wil het niet betekenen dat dit ook zo voor jouw geld. Als vriendinnen zou je alles met elkaar moeten kunnen bespreken. En wie weet kan ze voor of na de bevalling iets voor je betekenen, zo kan ze toch een rol spelen tijdens dit mooie moment terwijl ze die in mijn ogen al speelt om er voor je te zijn, ook al is het wachten op de hal van het ziekenhuis


 • Jo
  (47)
  05/01/2018
  09:18

  Ook ik zou ervoor kiezen dit moment samen met mijn man te beleven.
  Het is echt iets van jullie tweetjes, een lange moeilijke periode wordt bekroond en hij heeft daar naast jou de hoofdrol in gespeeld.
  Praat eerlijk met je vriendin, als ze echt je vriendin is begrijpt ze het. Dat jij er de eerste keer bij haar bij was kwam omdat de vader niet in beeld was en de tweede keer was het haar eigen keuze. Maar dat wil niet zeggen dat zij dan automatisch ook bij jou bevalling kan en mag zijn. Een goede tip vind ik het wachten in de hal of op de gang, als jullie mannetje dan eenmaal geboren is dan is ze toch nummer twee die hem ziet en of vast kan houden. Succes en wees eerlijk naar jezelf en naar je man.


 • Bloemetje
  (49)
  06/01/2018
  23:14

  Allereerst wil ik jou van harte feliciteren met je zwangerschap! Wat mooi! En wat Shirley betreft: doe wat je hart je ingeeft…is gemakkelijk gezegd maar volg je gevoel..dat ten eerste.
  Mijn advies is: om Shirley toch bij de bevalling te laten zijn, maar dat je wel met je man en Shirley afspreekt hoe jij dit voor je ziet. En misschien is het ook leuk dat Shirley jou in de kraamtijd komt helpen daarna. Dat is gezellig en door haar doe je ook ervaring op. Maar het is aan jou!


 • arendine
  (54)
  09/01/2018
  10:20

  Ook van mij gefeliciteerd met je zwangerschap!
  Ik zou de bevalling samen met Chris doen.
  Misschien kun je Shirley een andere eervolle rol toekennen, bv. betrekken bij het geven van een naam of iets dergelijks


 • Bonny
  (36)
  10/01/2018
  08:56

  Als je haar erbij laat zijn, zet je de wens van Chris op de tweede plaats. En dit is de vader van je kind. Heeft in dit geval toch wel voorrang op je beste vriendin, ongeacht hoeveel je met haar mee hebt gemaakt. Inderdaad symbolisch een andere rol toekennen is een optie, maar ze zou het wel (moeten) begrijpen dat ze niet bij de bevalling aanwezig kan zijn.

  Veel geluk straks!