Ze praat almaar over zwanger worden

Louisa en ik kennen elkaar al lang door ons werk bij een grote financiële instelling, Goedbetaald, dus we shopten bij de duurste winkels en gingen regelmatig samen een weekendje weg naar luxe oorden. Later ook met onze partners erbij. Ondanks dat steeds meer vriendinnen om ons heen een gezinnetje stichtten, zeiden Louisa en ik altijd tegen elkaar dat we dat kleine grut niet hoefden. Maar een mens kan van gedachten veranderen en dat is bij Louisa gebeurd. Ze had haar kinderwens diep weggestopt, maar die zat er wel, bekende ze me een halfjaar geleden. Haar man en zij waren eraan toe om vader en moeder te worden. Natuurlijk gun ik haar alle geluk van de wereld, ook als daar een kindje bij hoort. De laatste weken begint het me echter wel te storen dat het over niets anders meer kan gaan. Uit eten wil ze niet meer, ze kan toch niets meer drinken omdat ze zwanger wil worden, en shoppen vindt ze zonde van het geld. Dus zitten we als we bij elkaar zijn op de bank met een kop thee en luister ik vooral naar haar monologen over alles wat je moet doen en laten als je zwanger wil worden. Soms kan ik het niet meer aanhoren. Ik heb niets met baby’s, dus ook niets met zwangerschap of zwanger willen worden. Ik snap heus dat het belangrijk voor haar is, maar er is toch nog wel meer op deze wereld? Kan ik haar zeggen dat ze er wat minder over moet praten of is dat erg gevoelloos? Amelia (37)

Amelia (37)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Simone 18-08-2021 20:16
  Ik zou aangeven van "ik vind het gezellig om met jou thee te drinken en te kletsen maar ik sta compleet anders in het leven en heb niks met babies. Natuurlijk vind ik jou net zo leuk als toen je nog geen kinderwens had en vind ik het echt leuk dat jullie een kindje willen maar ik mis wel dat samen weekendje weg gaan of shoppen. Ik doe dat liever en ik merk uit je gesprekken dat jij je liever bezig houd met het krijgen van een kind. Het zou voor ons beiden denk ik het leukst zijn om water bij de wijn te doen want ik zou het echt oprecht jammer vinden en verdrietig zijn als onze vriendschap gaat verwateren door uiteenlopende interesse"
 • Beverly 19-08-2021 07:36
  Waar het hart van vol is...het is moeilijk om een vriendin te hebben die nogal obsessief doorratelt over één specifiek onderwerp, zeker als het de ander niet in het minst interesseert. Ikzelf heb, moet ik toegeven, óók weleens die neiging. Wat bij mij helpt, zijn gewoon goede afspraken. Als ik bij een vriendin ben, mogen we ieder tien minuten praten over onze 'obsessie', en de ander luistert en geeft advies als dat gewenst is. Daarna draaien we de rollen om. Als we allebei klaar zijn, schakelen we over op een ander onderwerp. Het werkt voor ons, dus misschien kan je dat proberen. Daarnaast zou ik ook eens wat vaker met iemand anders op stap gaan, zodat je weer eens iets anders hebt om over te praten. Ik wens je veel succes.
 • Karin 19-08-2021 16:40
  Helemaal eens met Simone en Beverly, goede oplossing ook, 15 min. over de baby en dan ander onderwerp. Een hapje eten kan ook best zonder alcohol toch? Maar goed, ik snap het probleem. Denk wel dat je er rekening mee moet houden dat er 2 kansen zijn: óf ze wordt binnenkort zwanger en reken maar dat het dan over baby's gaat en ze wel wil shoppen: voor haar aanstaande kindje, kleertjes etc. Wees blij voor haar als je de vriendschap wil behouden! Of ze raakt niet zwanger, wordt daar nerveus van.. hoe dan ook: je kan er niet omheen dat het vaak onderwerp van gesprek zal zijn. En zij wellicht soms liever met andere jonge moeders om zal gaan als het kindje er is. Toen ik moeder werd heb ik ook een vriendschap laten verwateren omdat ze niet op kon houden te vertellen hoe stom het was allemaal.. vies gezicht trekken, steeds opsommen dat ze NOOIT een luier zou verschonen enz. Niet gezellig. Neem anders wat afstand en ga met andere vriendinnen eten en shoppen, zonde om een leuke vriendschap te verliezen omdat zij een andere weg inslaat vwb kinderen!
 • Hülya 01-09-2021 14:07
  Beste Amelia, Je kan aan je vriendin best aangeven dat je het heel leuk vind voor haar dat ze graag een kind wilt en dat ze er zo enorm veel mee bezig is. Vertel haar ook dat je jullie vriendschap belangrijk vindt en dat je misschien etentjes en zo mist. En dat je het leuk vind om te weten hoe het met haar gaat dan alleen maar te horen over haar grote kinderwens. En benoem ook wat je zo enorm mist wat jullie samen hadden. Wees duidelijk met zinnen als: “praat minder over je kinderwens”, wat is minder? Wat voor jou misschien nog teveel kan zijn. Je kunt beter aangeven wat je wel wilt in plaats van niet. Succes