Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Zijn vriend wil mee op vakantie

Mijn man Hubert en ik hebben het er al een paar keer over gehad wat we zouden kunnen gaan doen in de meivakantie, samen met onze twee kinderen van vijf en zeven. Het liefst wil ik naar een lekker warm eiland, waar zeker wat te zien is, maar waar we vooral veel aan het strand kunnen liggen. Heerlijk, ik zag mezelf al helemaal liggen op een zacht strandbedje, met een drankje in mijn hand, kijkend naar de jongens die zich vermaken op het strand. Maar nu is er toch iets dat mijn plezier verpest. De beste vriend van Hubert, Theo, heeft namelijk gevraagd of hij met ons mee mag. Theo is nog niet zo lang geleden gescheiden en toen hij lucht kreeg van onze meivakantiefantasieën, vroeg hij via Hubert of hij zich bij ons mocht aansluiten, samen met zijn elfjarige dochter Mirthe. ‘Het zou mij en Mirthe zoveel goed doen,’ had hij gezegd. Hubert vroeg het mij niet lang daarna en zei erbij dat hij het geen probleem vond. Ik wel! Het zal toch anders zijn als Theo en zijn dochter erbij zijn, anders dan ik me had voorgesteld. Elke keer als ik nu aan de meivakantie denk, krijg ik een knoop in mijn maag in plaats van een blij gevoel. Ik voel me voor het blok gezet, want ik vind het niet leuk om mensen teleur te stellen, en als ik glashard ‘nee’ zeg, kom ik ook niet heel vriendelijk over... Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Marleen (45)

Marleen (45)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Hülya
  (42 )
  20/12/2021
  23:13

  Ik vraag me eerst af wat is nu de echte reden dat je het echt niet wilt? Is het Theo of zijn dochter. Ik haal niet echt uit je verhaal wat de reden is dan een andere voorstelling van vakantie. Kun je daar flexibeler naar kijken en misschien vanuit een positieve positie? Of is het echt nee; “ ik wil dit echt niet “ in het laatste geval zou ik dat gewoon eerlijk zeggen. Dat het deze keer niet uitkomt. Succes ermee


 • Natasja
  (48)
  21/12/2021
  12:55

  Wat is de reden dat je het niet wilt? Misschien is het een optie om goede afspraken te maken. Jij bent geen oppas voor zijn kind. Je gaat een aantal dingen doen met je gezin alleen en hij met zijn dochter. En dan ’s avonds samen eten bijvoorbeeld. Maar het kan ook voordelen hebben. De mannen gaan met de kinderen iets leuks doen en jij kan lekker op een strandbedje liggen zonder op de kinderen te hoeven letten.
  Maak van te voren duidelijke afspraken dat jullie elkaar niet 24 uur per dag op de lip gaan zitten en dat het voor iedereen vakantie is.


 • Diana
  (49)
  21/12/2021
  13:54

  Ik begrijp je echt volkomen, als ik met mijn gezin op vakantie ga, dan wil ik ook absoluut nergens rekening mee moeten houden dan met mijn eigen gezin. Ook al ga je met mensen die je heel goed kent of zelfs met familie, dan nog voelt dat voor mij niet fijn, want je moet toch rekening houden met elkaars wensen. Op vakantie wil ik vooral het gevoel hebben van vrij zijn en met niemand rekening hoeven houden.
  Zeker als je deze vakantie alleen voor je gezin hebt gepland, is het niet leuk als er iemand wil aanschuiven. Het is een ander verhaal als je vooraf gezamelijk een vakantie bespreekt en het daarna afkapt, maar in dit geval zou ik gewoon eerlijk zeggen dat je quality-time met je gezin wil. Deze vriend kan ook gewoon samen met zijn dochter eropuit gaan als hij daar zo aan toe is, daar mag hij jullie niet mee opzadelen.
  Die knoop moet uit je maag en plaatsmaken voor een blij voorgevoel, dus open kaart spelen en vriendelijk maar duidelijk aangeven dat je dit niet had bedacht en het ook niet zo gaat doen.

  Wellicht kun je meteen voorstellen om een weekend weg met zijn allen te plannen, om zo toch aan ieders wensen voldoen.


 • Jeannie
  (46)
  21/12/2021
  19:20

  Moeilijk advies te geven inderdaad zonder dat je meer weet. Wat is de reden dat je niet met Theo en zijn dochter op vakantie wil? Is hij vervelend, opdringerig of heeft hij het alleen maar over zijn ex? Ligt het meer aan zijn dochter? Denk daar eens goed over na. Mogelijk zijn er afspraken te maken voor wat betreft accomodatie en de tijd die jullie met hen of alleen met jullie gezin doorbrengen. Maar als je, om welke reden dan ook, echt niet wil, heb dan ook de moed om dit hardop te zeggen. Niet eromheen praten.


 • Simone
  (37)
  23/12/2021
  15:46

  Misschien word die knoop in je maag minder als je jezelf in hem verplaatst? ik denk persoonlijk dat ik het heel fijn zou vinden als ik me zou kunnen aansluiten bij iemand in zo’n moeilijke tijd. Wie weet brengt het juist wel gezelligheid, en voor je kinderen misschien ook leuk, nóg iemand erbij, kunnen ze makkelijker contact maken met anderen. Maak wel goede afspraken over wanneer je iets alleen met je gezin wil doen. Dat moet hij dan respecteren, hij is tenslotte met jullie mee en niet andersom.


 • Wijsneus
  (--)
  29/12/2021
  00:40

  Word leuk 2 kleine jongens en een 11 jarig meisje. Die knoop in je maag liegt niet. Als kleine wijsneus ook op vakantie gemoeten toen ik 12 was met 2 meisjes van een jaar of 15, 16. Nog steeds rotherinneringen aan.
  Het ergste vond ik mijn vader die gek van frustratie na de zoveelste ruzie wegliep roepend dat hij daarvoor gespaard had het hele jaar. Vele jaren geleden maar de knoop die ik toen in mijn maag had ben ik nog niet vergeten. Schuld woede en verdriet omdat ik als kleinste steeds dacht dat ik de vakantie had verpest voor mijn pappa die er hard voor werkte. Ze hadden me gevraagd of ik het goed vond die meisjes mee. Heb duidelijk nee gezegd, waarom niet en toch zaten ze in het vliegtuig. Wat willen JOU kinderen eigenlijk daar kan je beter rekening mee houden.
  Heb geen leuke herinneringen aan vakanties er was altijd spanning, door mijn moeder die met alle winden meewaaide.


 • Simone
  (40)
  16/01/2022
  17:17

  Ik begrijp jou volkomen en hetis jouw gezin en vakantie. Laat je man zijn vriend mededelen dat jullie gewoon graag als gezin gaan maar het leuk zouden vinden als ze bijvoorbeeld.met pasen of weet ik veel wanneer een keer komen brunchen op een zondag.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail