Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

webspecials

Alles voor de liefde?

Marlies heeft al drie jaar een relatie met Ole. Ze weet zeker dat hij de ware liefde voor haar is, maar er is één probleem: Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

 

 

Marlies (40)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Sandra63
  (52)
  24/03/2016
  18:56

  Kopenhagen is een hele leuke stad! Dat ben ik volledig met je eens. Maar ik begrijp je dilemma heel goed.

  Waarom verhuur je je huis niet voor een jaar om te beginnen? Dan is de stap niet zo heel groot. Verkopen kan altijd nog. Maar als je verkoopt en toch na een jaar graag terug wil heb je een praktisch probleem. Dan moet je niet alleen op zoek naar een baan, maar ook naar woonruimte.

  Ik kan je geen pasklare oplossing geven, in de liefde heb je nu eenmaal geen garanties, maar als het goed voelt zou ik er wel voor gaan. Maar (nog) niet mijn huis verkopen, daar zou ik nog even mee wachten. Ik wens je hoe dan ook veel geluk, ga ervoor!


 • Marina
  (52)
  05/07/2016
  14:37

  Als Marlies voor Ole kiest dan laat je wel een hoop achter. Tenzij je kind noch kraai heb. Maar het is aan jou de keus of je naar Denemarken wil verhuizen. Het is dan wel daar aanpassen. Je kent de taal niet, Engels zal enerzijds wel kunnen. Je hebt geen werk en vrienden. Maar je kan cursus Deens volgen. Schaf een laptop aan en probeer ook via het Facebook contact te houden met je Nederlandse vrienden, familie, collega’s. Maar neem de tijd om te kiezen. Hou je veel van Ole? Ga ervoor. Maar wil je rustig aan doen, dan zal Ole zich moeten aanpassen. Laat Ole eens een keer op vakantie naar Nederland komen, dan kan hij ook het cultuur leren kennen.


 • Linda
  (26)
  17/01/2017
  05:14

  Ik begrijp je dilemma hartstikke goed.

  Zelf ben ik voor een jaar naar Nieuw Zeeland gegaan en ben ik hier de liefde van mijn leven tegen gekomen. In het begin was dat hartstikke eng omdat dat automatisch zou betekenen dat ik aan de andere kant van de wereld zou blijven wonen. Het gevoel dat je hebt en de wil om bij elkaar wilt zijn maakt alles beter.

  Waar je ook bent, je bouwt zelf weer een leven op, en wanneer je dat kan doen met een partner is dat alleen maar mooier. In plaats van je vakanties naar Denemarken te gaan kun je nu je familie en vrienden bezoeken, of zij jullie!

  En mocht je na een poosje toch terug willen kan dat natuurlijk altijd, dan heb je in ieder geval weer een avontuur meegemaakt!

  Heel veel geluk samen!


 • Karin
  (44)
  26/08/2018
  22:12

  Na een LAT-relatie van 3 jaar kwam ik zelf 25 jaar geleden uit Finland naar naar Nederland.
  Inmiddels zijn wij meer dan 20 jaar getrouwd, hebben 2 kinderen van 16 en 14. Wij zijn nog even close als toen.

  Ook heb ik vrienden, leuke collega’s en een lieve schoonfamilie.

  Toch is het even wennen, je zult je soms alleen voelen en je familie missen. Daarom is het belangrijk dat je ook een leven opbouwt voor jezelf.

  Maar het kan dus wel, dat wil ik je meegeven.
  Heel veel geluk, wat je ook kiest.


image

Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dit jaar willen ze wat anders...

Bianca (37) LEES
detail
image

De vijfentwintigjarige dochter van Loes heeft regelmatig last van depressieve gevoelens. Therapie heeft niet gewerkt, maar nu denkt Melody een ‘oplossing’ te hebben gevonden voor haar probleem: ze wil een baby...

Loes (57) LEES
detail
image

Eelke maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Ze is onlangs gescheiden en maakt een moeilijke tijd door, maar doet net alsof er niets aan de hand is.

Eelke (42) LEES
detail
image

Sofia schrikt als ze hoort dat haar vijfjarige zoontje Lars regelmatig door klasgenootjes wordt geschopt en geslagen. Moet ze Lars aanraden om maar eens flink terug te meppen?

Sofia (33) LEES
detail