Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

webspecials

Gelukkig gescheiden

  Een scheiding is altijd ingrijpend, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. Veel hangt ook af van de manier waaróp je uit elkaar gaat. Wordt het een vechtscheiding of lukt het om elkaar als vrienden los te laten? Mijn Geheim sprak met drie vrouwen die na de scheiding een goede band wisten te houden met hun ex.

  Als Trudy aankondigt dat ze wil scheiden, protesteert haar man Jeroen niet echt. Wel vraagt hij of ze nog anderhalf jaar geduld kan opbrengen, tot hun jongste kind ook naar de middelbare school gaat...

  Violist Melanie en haar man, dirigent Torben, waren dertien jaar bij elkaar en hadden samen een dochtertje van vier toen ze als vrienden uit elkaar gingen. Melanie hield het jachtige muzikantenbestaan niet meer vol, Torben kon het niet opgeven. Ze zijn nog steeds nauw betrokken bij elkaars leven.

  Cynthia, moeder van twee jonge kinderen, stortte zich fanatiek in het uitgaansleven. Haar man Ronald vond dat eerst wel grappig, maar al snel leidde het tot problemen tussen hen. Uiteindelijk besloot Ronald een punt te zetten achter hun huwelijk.

  Boekentip: Gescheiden - met je ex toch samen goede ouders van Carlijne Vos

Trudy, Melanie en Cynthia
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reactie
 • astrid
  (44)
  10/11/2017
  12:14

  Ik vond veel herkenning en steun in het verhaal van Trudy. Ik zit in dezelfde situatie. Mijn gezin draait en die hebben het goed alleen ben ik zelf niet gelukkig. Ik sta nog voor mijn moeilijkste beslissing ooit. Voel me vaak egoïstisch. Maar goed om te lezen dat ik niet alleen ben en dat het goed kan komen.


image

Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dit jaar willen ze wat anders...

Bianca (37) LEES
detail
image

De vijfentwintigjarige dochter van Loes heeft regelmatig last van depressieve gevoelens. Therapie heeft niet gewerkt, maar nu denkt Melody een ‘oplossing’ te hebben gevonden voor haar probleem: ze wil een baby...

Loes (57) LEES
detail
image

Eelke maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Ze is onlangs gescheiden en maakt een moeilijke tijd door, maar doet net alsof er niets aan de hand is.

Eelke (42) LEES
detail
image

Sofia schrikt als ze hoort dat haar vijfjarige zoontje Lars regelmatig door klasgenootjes wordt geschopt en geslagen. Moet ze Lars aanraden om maar eens flink terug te meppen?

Sofia (33) LEES
detail