Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

webspecials

De herrie in hun hoofd werd ondraaglijk

  Tinnitus, oftewel oorsuizen, bestaat in verschillende vormen en heftigheid. Soms is het een nauwelijks waarneembare, maar constante piep, soms drijft de oorverdovende herrie degene die er aan lijdt tot pure wanhoop. Soms zelfs zo erg, dat de dood de enige uitweg wordt. Voor Gaby (47) en Steven (16) werd dit de schokkende verlossing van hun lijden. Het was voor hen de enige manier om de ondraaglijke pijn in hun hoofd te stoppen.

Joan van Baarle (moeder van Gaby) schreef een boek over de zoektocht van haar dochter naar genezing en stilte, over de pijn en het verdriet én over het einde van Gaby's leven:

Gevangen in geluid - Hoe oorsuizen een moeder tot het uiterste dreef

Joan van Baarle (moeder van Gaby) en Els Vrugt (moeder van Steven)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Ruud Vennik
  (79 jaar)
  17/11/2017
  12:45

  Is er een patiëntenvereniging o.i.d. ?


 • Verius Thomissen
  (73)
  25/11/2017
  22:51

  Ik heb ook tinnitus een gegeven moment ben ik naar de knoppen arts gegaan en kwam ik in aanmerking voor gehoorapparaten en ik die kreeg en ben gaan dragen is de tinnituseen bijna helemaal verdwenen als de pape raten draag dit is voor veel patiënten denken ik een uitkomst.

  met vriendelijke groet
  Verius Thomissen


image

Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dit jaar willen ze wat anders...

Bianca (37) LEES
detail
image

De vijfentwintigjarige dochter van Loes heeft regelmatig last van depressieve gevoelens. Therapie heeft niet gewerkt, maar nu denkt Melody een ‘oplossing’ te hebben gevonden voor haar probleem: ze wil een baby...

Loes (57) LEES
detail
image

Eelke maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Ze is onlangs gescheiden en maakt een moeilijke tijd door, maar doet net alsof er niets aan de hand is.

Eelke (42) LEES
detail
image

Sofia schrikt als ze hoort dat haar vijfjarige zoontje Lars regelmatig door klasgenootjes wordt geschopt en geslagen. Moet ze Lars aanraden om maar eens flink terug te meppen?

Sofia (33) LEES
detail