Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

webspecials

Een pleeggezin: welkom in andermans armen

Een warm en veilig thuis is niet voor ieder kind weggelegd. Daarom is de overheid een campagne gestart Supergewone mensen gezocht om mensen aan te moedigen pleegouder te worden. Want soms is opvang in een pleeggezin de enige optie voor kinderen als het thuis niet meer gaat. In het leven van Manuela (31) en Tessa (30) maakten hun pleegouders het verschil. Mede dankzij hen groeiden zij op tot evenwichtige, gelukkige vrouwen.

Manuela (31) en Tessa (30)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reactie
 • Ivonne Bennink-Benink
  (61)
  21/07/2018
  19:44

  Wat fijn om verhalen van andere kant te lezen. Wij zijn pleegouders van 2 broertjes met een verstandelijke handicap.
  De oudste is 15 en autistisch ADHD en de jongste 11 ook vorm van autisme en PTTS/ hechtingstoornis.
  Ze wonen vanaf 2009/2010 bij ons. Het is een heftige tijd maar ook met veel liefde. Ze groeien op tot “normale” jongens met vallen en opstaan. Het is niet makkelijk allemaal en had bij ons ook moeizame tijden, ivm met de moeder en vaders. Rechtszaken, jeugdzorg, raad van kinderbescherming etc.
  Vaak hadden wij ook het idee dat we het niet konden redden, dat we zo moe waren. Alsof de jongens het konden voelen en bij je kwamen knuffelen.
  Wij hopen ook, dat de jongens later goed terecht komen en wij hiervan mogen genieten.

  Gr Ivonne


image

Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dit jaar willen ze wat anders...

Bianca (37) LEES
detail
image

De vijfentwintigjarige dochter van Loes heeft regelmatig last van depressieve gevoelens. Therapie heeft niet gewerkt, maar nu denkt Melody een ‘oplossing’ te hebben gevonden voor haar probleem: ze wil een baby...

Loes (57) LEES
detail
image

Eelke maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Ze is onlangs gescheiden en maakt een moeilijke tijd door, maar doet net alsof er niets aan de hand is.

Eelke (42) LEES
detail
image

Sofia schrikt als ze hoort dat haar vijfjarige zoontje Lars regelmatig door klasgenootjes wordt geschopt en geslagen. Moet ze Lars aanraden om maar eens flink terug te meppen?

Sofia (33) LEES
detail