Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

webspecials

Een pleeggezin: welkom in andermans armen

Een warm en veilig thuis is niet voor ieder kind weggelegd. Daarom is de overheid een campagne gestart Supergewone mensen gezocht om mensen aan te moedigen pleegouder te worden. Want soms is opvang in een pleeggezin de enige optie voor kinderen als het thuis niet meer gaat. In het leven van Manuela (31) en Tessa (30) maakten hun pleegouders het verschil. Mede dankzij hen groeiden zij op tot evenwichtige, gelukkige vrouwen.

Manuela (31) en Tessa (30)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Ivonne Bennink-Benink
  (61)
  21/07/2018
  19:44

  Wat fijn om verhalen van andere kant te lezen. Wij zijn pleegouders van 2 broertjes met een verstandelijke handicap.
  De oudste is 15 en autistisch ADHD en de jongste 11 ook vorm van autisme en PTTS/ hechtingstoornis.
  Ze wonen vanaf 2009/2010 bij ons. Het is een heftige tijd maar ook met veel liefde. Ze groeien op tot “normale” jongens met vallen en opstaan. Het is niet makkelijk allemaal en had bij ons ook moeizame tijden, ivm met de moeder en vaders. Rechtszaken, jeugdzorg, raad van kinderbescherming etc.
  Vaak hadden wij ook het idee dat we het niet konden redden, dat we zo moe waren. Alsof de jongens het konden voelen en bij je kwamen knuffelen.
  Wij hopen ook, dat de jongens later goed terecht komen en wij hiervan mogen genieten.

  Gr Ivonne


 • Kwebbeltje
  (40)
  01/09/2018
  03:13

  Hallo allemaal,

  Het is voor mij fijn om te lezen dat er ook “goede” pleegouders zijn.
  Voor mij was het echt geen rozen geur en maneschijn. Ik kwam op mijn 12 levensjaar in een pleeggezin terecht wat heb ik gehuild toen we (zus en broertje) daarheen gingen. De eerste nacht kan ik me als de dag van vandaag herinneren mijn broertje toen 6 jaar plaste in bed als hij overdag veel spanningen mee had gemaakt ( hij heeft zware ADHD en hechtingsproblemen) dus die eerste nacht was meteen raak mijn broertje huilen en huilen totdat onze pleegmoeder kwam kijken kan je vertellen heb me wezenloos verschrokken ze begon meteen te schelden en ze zei blijf maar lekker in je eigen plas slapen ik wil je niet meer horen, toen ze van de slaapkamer af was heb ik mijn broertje zijn natte kleren uitgedaan en opgehangen en een schone onderbroek gepakt en hem bij mij in bed gelegd elke keer erna als hij in bed had geplast deden we dat zo hij huilde niet meer van angst maar maakte mij wakker. Dit is een ding van de vele dingen die gebeurd zijn. Na 2 weken met zijn drieën vonden mijn pleegouders mijn zus een onruststoker en werd zij naar een ander pleeggezin overgeplaatst maar deze waren chronisch ziek en mijn zus moest het hele huishouden op zich pakken ze mocht nooit naar buiten. Mijn broertje en ik bleven wel samen maar we hadden net zo goed thuis kunnen blijven wonen want we hadden nu nog meer stress om de dag door te komen dan dat we thuis hadden ik had dit ook kenbaar gemaakt maar ik werd niet geloofd door niemand en mijn pleegouders ontkende alles natuurlijk wat nu wel voor problemen zorgd want ik vertrouw niemand door dit alles ben ik nu chronisch depressief ziek geworden met alle lichamelijke en geestelijke klachten die daarbij komen kijken is nu het gevolg dat ik mijn beroep niet meer kan uitoefenen en ik dus nu helemaal geen uitlaat klep meer heb.

  Dus lof voor de pleeggezinnen die het wel met hun hart doen.


image

Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dit jaar willen ze wat anders...

Bianca (37) LEES
detail
image

De vijfentwintigjarige dochter van Loes heeft regelmatig last van depressieve gevoelens. Therapie heeft niet gewerkt, maar nu denkt Melody een ‘oplossing’ te hebben gevonden voor haar probleem: ze wil een baby...

Loes (57) LEES
detail
image

Eelke maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Ze is onlangs gescheiden en maakt een moeilijke tijd door, maar doet net alsof er niets aan de hand is.

Eelke (42) LEES
detail
image

Sofia schrikt als ze hoort dat haar vijfjarige zoontje Lars regelmatig door klasgenootjes wordt geschopt en geslagen. Moet ze Lars aanraden om maar eens flink terug te meppen?

Sofia (33) LEES
detail