Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

webspecials

Saskia was getrouwd met een narcist

  • Dertien jaar lang was Saskia (46) getrouwd met Bram (46), een man met een narcistische persoonlijkheid. Bram wil aanbeden worden, waar hij ook komt moet applaus weerklinken, en voor zijn ego moet alles wijken. Ondertussen wordt Saskia door hem bedrogen en emotioneel afgebroken, tot er van haar zelfvertrouwen niets meer over is. Maar op een dag is het genoeg.
Boekentips: Hij/zij was de liefste maar ook de ergste Twee gezichten

Saskia (46)
image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Nel
  (53)
  04/01/2018
  19:27

  Mijn broer is helaas getrouwd met een narcistische vrouw. Na de geboorte van hun dochter (is de jongste) moest mijn broer in de logeerkamer slapen. Zij kan niet met geld omgaan, dus heeft mijn broer zijn pasje in moeten leveren. Zij heeft moeite om de kinderen op te voeden. Dus door zijn schuld moest er een gezinscoach komen. Die na een paar sessies niet meer welkom was. De coach had haar wel door. Ook een mediator had haar door, dus zij was ook niet meer welkom. Hij werkt ongeveer 20 km van huis, dus heeft zij de auto nodig voor 3 km en mijn broer kon gaan fietsen. Van te veel suiker wordt je te dik (mijn broer is mager) dus geen suiker meer, zij mag wel suiker en is wat te zwaar. Hij kost te veel geld, maar de dochter heeft een dure hobby waar veel tijd en geld in gaat zitten. Zij roept nog steeds dat ze getrouwd zijn, maar intussen woont hij bij mij. En zijn bed is uitelkaar gehaald. Zij sluit hem letterlijk buiten en roept dat hij zelf weg loopt. Ook als hij dan op de fiets door de regen bij mij aan komt. Het mislukken van het huwelijk is ook mijn broer zijn schuld. Als mijn broer een tegemoetkoming voor mij vraagt is er geen geld, maar voor opa en oma is er wel een tegemoetkoming omdat de oudste daar een paar dagen per week in huis is. En mijn broer kost te veel geld. En zo kan ik nog wel even doorgaan.


 • Claudia
  (32)
  04/01/2018
  22:39

  Ik herken mij helemaal in dit verhaal, niet als partner maar mijn vader. (later bleek mijn ex ook zo’n iemand te zijn, jammer genoeg) Jaren heb ik geprobeerd om ervoor te zorgen dat er contact bleef maar elke keer probeerde hij wel weer zich zelf boven alles te plaatsen. Uiteindelijk is het iemand die zwaar alcoholist is en niemand wat gunt. Alleen hij zelf is goed en niemand anders. Voor de buiten wereld was/ is hij de charmante man die iedereen kent. Voor sommige zelfs moeilijk te geloven dat her zo’n vervelende nare man kan zijn. Inmiddels, 12 jaar, geen contact meer omdat mijn leven beter is zonder mijn vader (wat ook jammer genoeg betekend; geen contact meer met mijn moeder). Ik ben trots op je Saskia dat je voor jezelf en je kinderen hebt gekozen! Veel mensen denken dat jij gek bent, maar de werkelijkheid is dat jij er aan onder door gaat en hij geniet van de “positieve” aandacht. Ik hoop voor je dat je een fijne man zult treffen in de toekomst. Ik mag mijzelf inmiddels geluk prijzen met een hele liefdevolle man, al mis ik nog elke dag een vader figuur. Een vader is namelijk niet vervangbaar. Gelukkig kun je liefde krijgen van iedereen de je maar lief heeft. Heel veel liefde toegewenst in de toekomst!


 • Jo
  (47)
  05/01/2018
  09:27

  Lieve Saskia,

  Kippenvel bij het lezen van je verhaal. Ik heb er gelukkig geen ervaring mee maar lieverd je bent op de goede weg. Hou vol, je mag er zijn, hou van jezelf, echt je bent bijzonder en het waard om te leven!!


 • Tessa
  (22)
  15/01/2018
  08:12

  Ik woon met narcistische ouders en zus. Ik wordt ook elke dag emotioneel afgebroken. Mijn ouders en mijn zus moeten ook altijd de aandacht hebben van de buitenwereld. Ze stellen zich op als perfecte ouders. De wolf in schaalskleren dus. Maar als de deuren gesloten zijn, komt de wolf en het misbruik naar boven. Op Facebook stuurt mijn zus altijd de allerliefste berichtjes dat ze zoveel hou van me houdt, en op mijn verjaardag dat ik haar “lieve zus” was. Maar eigenlijk misbruikt ze me. Vaak met opmerkingen die ze afdoet als “gewoon grapjes”. Als ik er dan wat van zeg, “stel ik me aan” of “ben ik te negatief”. Maar ze gebruiken thuis ook vaak chantage, en manipulatie. Mijn vader is altijd heel negatief. Iedereen is stom behalve hem. Hij heeft altijd commentaar op mij, mijn moeder ook. Als ik opkom tegenover ze, doen ze net alsof ze heel zielig zijn, en ik “gek ben”. Mijn zus doet dan net alsof ze huilt. Ze zien nooit hun fouten in. Want dan worden ze heel boos als ik ze erop wijs. Maar ik trap er niet meer in. Ik zie nu door de machtspelletjes heen. Ik hoop ooit no contact te gaan met ze. Maar dat gaat nog lang duren.. Dus zal ik nog lang met dit misbruik moeten onderhandelen..


image

Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dit jaar willen ze wat anders...

Bianca (37) LEES
detail
image

De vijfentwintigjarige dochter van Loes heeft regelmatig last van depressieve gevoelens. Therapie heeft niet gewerkt, maar nu denkt Melody een ‘oplossing’ te hebben gevonden voor haar probleem: ze wil een baby...

Loes (57) LEES
detail
image

Eelke maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Ze is onlangs gescheiden en maakt een moeilijke tijd door, maar doet net alsof er niets aan de hand is.

Eelke (42) LEES
detail
image

Sofia schrikt als ze hoort dat haar vijfjarige zoontje Lars regelmatig door klasgenootjes wordt geschopt en geslagen. Moet ze Lars aanraden om maar eens flink terug te meppen?

Sofia (33) LEES
detail