Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

webspecials

Ik ben een sugarbaby

‘Mijn naam is Iris, ik ben 24 jaar oud, en ik ben een sugarbaby. Ik laat mij verwennen door rijke mannen, in ruil voor aandacht en seks.’ Toen deze mail op de redactie binnen kwam, waren wij meteen geïntrigeerd. Hier vertelt Iris (niet haar echte naam) haar verhaal: hoe zij mooie tassen, luxe etentjes of een prachtig paar schoenen krijgt in ruil voor haar gezelschap en lichamelijke liefde. ‘Maar als het niet geweldig is tussen de lakens, blijft het bij een onenightstand.’

 

“Veel mensen hebben een oordeel over vrouwen zoals ik, zij zien het als prostitutie. Zo zie ik het absoluut niet. Ik hou heel erg van aandacht en dat vind ik bij deze mannen. Dit is niet iets wat ik voor altijd blijf doen, uiteindelijk wil ik ook een vaste relatie en een eigen gezin. Maar voor nu geniet ik er enorm van.
Mijn moeder was negentien toen ze mij kreeg. Ik was niet gepland, maar ze heeft er nooit spijt van gehad, zegt ze altijd. Dat heb ik ook zo ervaren, ik was ontzettend geliefd. Mijn ouders zijn nog steeds bij elkaar en hebben tien jaar na mijn geboorte een tweeling gekregen. Ze hadden het er wel eens over met me, toen ik nog jonger was: ‘Zou je geen broertje of zusje willen?’ Daar moest ik, een jaar of vijf, niets van weten. Ik was heel close met mijn moeder en ook gek met mijn vader. Waarom zouden we daar veranderingen in aanbrengen? Ik liet het liever zoals het was. Toch was ik ook wel weer heel blij, toen ik hoorde dat mijn moeder zwanger was. Maar toen tijdens de echo bleek dat het er twee waren, moest ik wel even slikken. Wat zou dit dan betekenen voor mij? Zou ik nog wel voldoende aandacht van mijn vader en moeder krijgen?
In het begin vond ik alles nog heel leuk. Ik hielp met het uitzoeken van de kleertjes en met het geven van flesjes. Alleen toen de tweeling ouder werd en een van mijn broertjes ADHD bleek te hebben, werd alles anders. Hij nam zoveel tijd en aandacht van mijn moeder in beslag, dat ik me steeds vaker afvroeg of ik er nog wel toe deed. Dat klinkt misschien heel dramatisch en ik wil benadrukken dat ik echt een heel fijne jeugd heb gehad en dat ik stapelgek op mijn broertjes ben, maar ik miste soms wel het intensieve contact dat we ooit hadden in ons gezin.
Op mijn twintigste ben ik het huis uitgegaan. We woonden in een klein dorpje in Limburg en ik ging in Amsterdam studeren. Drie jaar geleden las ik online een interview met een sugardaddy. Deze man vertelde heel openlijk over het feit dat hij maar liefst zes sugarbabes had; jonge meiden die hem aandacht gaven in ruil voor mooie kleren, luxe etentjes of reizen. Ik was meteen geïntrigeerd. Nog diezelfde dag zocht ik op internet naar meer informatie over dit fenomeen. Het leek me wel wat! Ik heb altijd al een zwak gehad voor wat oudere mannen en ik houd wel van een luxe leven. Waarom een bijbaantje zoeken als ik ook op deze manier een fijn leven kon leiden?”

 

Eerste date als sugarbaby

“Nadat ik diverse sites met elkaar had vergeleken, besloot ik me in te schrijven op een site die betrouwbaar overkwam en waar je niet voor hoefde te betalen. Ik vond het echt verschrikkelijk spannend allemaal. Ik was alleen thuis, had de computer heel dicht bij me gezet en veranderde talloze keren mijn profielnaam; niets leek goed genoeg. Ik maakte me ook heel veel zorgen dat kennissen van mijn vader mij misschien wel van mijn foto zouden herkennen als ze de site zouden bezoeken. Maar ach, als iemand op zo'n site zou zitten, had hij zelf ook iets te verbergen, zei ik tegen mezelf. De foto die ik gebruikte, mocht vooral niet te sexy zijn, vond ik. Dat wilde ik er niet mee uitstralen, dat zou de verkeerde mannen aantrekken. De dag dat ik me had ingeschreven, kreeg ik meteen al zo’n twintig mailtjes binnen. Ik wist niet wat me overkwam! Er was een man die meteen vroeg of ik akkoord ging met 200 euro voor een uur. Daar schrok ik wel van. Tegelijkertijd wist ik ook dat ik daar niet op in hoefde te gaan. Naar zo’n man zocht ik niet, ik negeerde zijn mail. In het begin zocht ik naar het perfecte plaatje. Later besloot ik niet alleen op de eerste indruk af te gaan, maar ook met mannen af te spreken om ze te leren kennen. De eerste date was zo ongelooflijk spannend; ik kon bijna niet op mijn hoge hakken staan van de zenuwen. De man met wie ik afsprak was superlief, hij liet mij kiezen in welke bar we zouden afspreken en hij stelde me op mijn gemak. Ik had hem verteld dat dit mijn eerste keer was en dat ik ontzettend nerveus was. We hebben lekker gekletst en een drankje gedronken. Hij wilde na afloop een taxi voor me regelen, maar ik ben gewoon op mijn fiets gestapt. Ik ben maar één keer met hem op date geweest, hij was toch niet helemaal mijn type. Maar het was een erg aardige man, die de eerste stress wel heeft weggenomen bij mij.
De vierde man met wie ik heb gedatet, heb ik uiteindelijk mee naar huis genomen. Hij was 32, introvert en kon erg goed luisteren. Het ging mij niet alleen om zijn geld, juist zijn luisterend oor was wat ik op dat moment nodig had, merkte ik. Mannen van mijn eigen leeftijd zijn vaak nog zo puberaal. Als je met ze uitgaat, worden ze dronken en weten ze zich vaak niet te gedragen. Oudere mannen hebben meer klasse. Dat merkte ik ook bij deze man. Hij was lief en begripvol. En charmant. Hij was wel getrouwd, wat ik best heftig vond om te horen. Toch besloot ik er niet over te oordelen. Dat hij hier met mij zat, had ongetwijfeld een reden.
Bij mij thuis hadden we seks. Ik ben in het begin wel bang geweest dat ik ook verliefd op deze mannen kon worden, maar je leert daarmee omgaan. Het is een bepaalde mindset, die je hanteert. Je weet dat je allebei een bepaalde insteek voor de dates hebt. En dat, als hij getrouwd is, hij zijn vrouw echt niet voor je gaat verlaten.”

 

Vaste sugardaddies

“Op dit moment heb ik twee vaste sugardaddies, een van 45 en een van 37. Die van 37 is mijn favoriet; hij is een zakenman en ik vind hem geweldig. Hij reist alleen veel, dus ik zie hem soms weken niet. Ik ben al een keer met hem mee geweest naar Italië, China en Bali. Tegen mijn ouders zeg ik dan dat ik met vrienden op vakantie ben. Alleen mijn beste vriendin weet ervan. Ik heb het haar na een half jaar verteld en dat vond ik best moeilijk; je weet nooit hoe iemand erop reageert. Ze dacht er gelukkig heel open minded over. Ze geeft mij tegenwoordig zelfs adviezen en leeft erg mee. Ze heeft al een paar keer voor de grap gezegd dat ze misschien ook maar eens een profiel moet aanmaken. Toch denk ik dat het voor haar niets is. Zij heeft al een vaste baan en een totaal ander leven dan ik. De sugardaddy van 37 betaalt onder meer mijn telefoonabonnement. Hij vindt het fijn dat ik altijd goed bereikbaar ben. En hij is een echte billenman, daarom betaalt hij ook mijn sportschoolabonnement.
Mijn andere vaste sugardaddy is 45. Hij is getrouwd, heeft kinderen en een hoge functie in het bedrijfsleven. Ik zie hem iedere week. Hij vindt het heerlijk om thuis met mij op de bank te zitten, lekker te kletsen en een goede fles wijn open te trekken. Voor hem is zo’n avond heel rustgevend en ontspannend. Hij is dan even geen vader en heeft even geen zakelijke verplichtingen. We hebben altijd seks en hij blijft vrijwel altijd bij me slapen. In ruil voor mijn aandacht, betaalt hij mijn huur. Ik zie het zo: of hij nou voor die ene nacht een luxe hotel boekt of mijn huur betaalt, dat maakt weinig uit.
Hij vertelt mij wel eens iets over zijn privéleven, maar niet veel. Ik weet hoe oud zijn kinderen zijn en hoe ze heten, maar ik weet niet op welke school ze zitten. Ik vraag daar ook niet naar. Ik ben bang dat als ik te veel weet, dat voor een schuldgevoel zorgt.
Ik geniet van de seks met mijn sugardaddies. Die van 37 is best wel dominant in bed en daar hou ik wel van. Met hem beleef ik altijd weer wat nieuws, dat houdt het spannend. Hij heeft ook wel eens om een trio gevraagd, maar daar ben ik niet klaar voor. Ik ben er wel nieuwsgierig naar! Met mijn sugardaddy van 45 is de seks wat ‘normaler’ en rustiger, daar ben ík juist weer wat dominanter, om alles wat spannender te houden. Als het met een man niet geweldig is tussen de lakens, blijft het bij een onenightstand. Die klik moet er namelijk wel zijn.”

 

Hoe veilig is een sugarbaby?

“Mijn ouders denken dat ik een parttime baan als serveerster heb. Ze wonen zo ver weg, dat ik niet bang hoef te zijn dat ze ineens op de stoep staan. Bovendien: zo zijn ze ook echt niet. Ze zijn nog veel te druk met mijn twee broertjes. Als ik ze zie, zoek ik ze op in Limburg. Ik heb veel mooie, luxe spullen. Mooie horloges, tassen, schoenen en kleding. Dat krijg ik allemaal van mijn sugardaddies. Vaak geven ze mij hun creditcard. De eerste keer dat iemand dat deed, wist ik niet zo goed wat ik ermee aan moest. We waren een weekendje weg en hij moest een paar uur werken. ‘Ga jij maar winkelen,’ zei hij. En hij gaf me zijn kaart. Ik ben winkel in, winkel uit gegaan en heb mezelf goed verwend. Achteraf had ik daar wel spijt van. Deze man zei er niets van, maar ik voelde me toch verplicht hem meer aandacht te geven dan ik anders had gedaan. Sindsdien gebruik ik een creditcard alleen voor de dagelijkse boodschappen of voor wat eenvoudige spullen die ik voor thuis nodig heb. Mijn luxe houd ik wat verborgen voor mijn ouders. Soms laat ik ze mij wat extra’s toestoppen, om geen argwaan te wekken.
Ik heb niet altijd even veel zin om met mijn vaste sugardaddy af te spreken. Dan ben ik bijvoorbeeld druk met mijn studie of moe. Ik ben daar heel eerlijk in. Dan zeg ik dat hij langs kan komen, maar dat ik wel even mijn eigen dingen wil doen. Dat vindt hij nooit een probleem. Gewoon bij mij zijn vindt hij ook al fijn.
In de afgelopen jaren ben ik nog nooit gepusht of gedwongen. Daar ben ik ook heel scherp op. We spreken nooit voor een eerste keer in een hotel of bij mij thuis af. Altijd in een bar, waar meerdere mensen zijn. Veiligheid gaat voor mij boven alles. Ik heb wel gedatet met mannen die al vanaf de eerste seconde heel opdringerig zijn. Dat maakte me wel eens onzeker. Tot nu toe ben ik altijd sterk genoeg geweest om zo’n man af te wimpelen."

 

Leuk en spannend leven als sugarbaby 

“Ik vind het luxe leven dat ik leid als sugarbaby heel leuk en spannend. Ik denk ook aan mijn toekomst, ik probeer ook te netwerken voor later. Mannen waar ik niet verder mee wil, stuur ik wel zo nu en dan een vriendelijk appje. Wie weet kan ik hem later, als ik een baan heb, nog eens contacten en kunnen we dan iets voor elkaar betekenen.
Ik laat me regelmatig testen op soa’s en slik de pil. Met mijn twee vaste sugardaddies heb ik onbeschermd seks, daar ben ik heel eerlijk in. Ik vraag ze wel of ze het ook nog onveilig hebben gedaan met andere vrouwen. In het begin vond het ik lastig om te horen dat ze naast mij ook met andere meiden uitgingen. Ik ben echt wel jaloers geweest, maar dat leer je snel af. Het is feitelijk een rol die je speelt. Je bent een sugarbaby en als je daar naar leeft en er de vruchten van plukt, dan komt het wel goed.
Het is lastig open en eerlijk te zijn over dit leven. Ik denk dat ik mijn moeder er veel pijn mee doe door haar dit te vertellen. Ze zal het vast zien als falen van haar kant. Mensen oordelen snel, helemaal over dit soort zaken. Ze zien het als prostitutie, maar zo zie ik het echt niet. Ik laat me er niet met geld voor betalen en kies zelf mijn sugardaddies uit. Als ik iets niet wil, gebeurt het niet. Ik vertel mijn verhaal ook heel bewust aan Mijn Geheim, om andere vrouwen met een soortgelijk geheim te steunen. En ik hoop dat ik bij anderen wat vooroordelen weg kan nemen.
Ik ben bijna klaar met mijn studie en zal dan een andere weg inslaan met mijn leven. Ik wil uiteindelijk natuurlijk ook een vaste relatie en een gezin. Het lijkt me geweldig om kinderen te krijgen. Dan zal mijn leven als sugarbaby ophouden. Sowieso is mijn ‘uiterste houdbaarheidsdatum’ op dit gebied in zicht. Mannen zoeken jonge vrouwen, van 18 tot 26 ongeveer. Heel veel langer zal ik het dus ook niet kunnen doen, dus voor nu geniet ik er gewoon zoveel mogelijk van.”

image lees
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reactie
 • Anna
  (64)
  17/02/2019
  13:25

  In mijn ogen ben je wel degelijk een prostituee zodra je er een vergoeding voor krijgt.
  Dit hoeft uiteraard niet alleen geld te zijn.
  En er is niks mis mee zolang jij je er goed bij voelt.


image

Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dit jaar willen ze wat anders...

Bianca (37) LEES
detail
image

De vijfentwintigjarige dochter van Loes heeft regelmatig last van depressieve gevoelens. Therapie heeft niet gewerkt, maar nu denkt Melody een ‘oplossing’ te hebben gevonden voor haar probleem: ze wil een baby...

Loes (57) LEES
detail
image

Eelke maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Ze is onlangs gescheiden en maakt een moeilijke tijd door, maar doet net alsof er niets aan de hand is.

Eelke (42) LEES
detail
image

Sofia schrikt als ze hoort dat haar vijfjarige zoontje Lars regelmatig door klasgenootjes wordt geschopt en geslagen. Moet ze Lars aanraden om maar eens flink terug te meppen?

Sofia (33) LEES
detail