Witlofsoep

Romige witlofsoep


Ook hiermee laten de Foodsisters weer zien dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk is, en zelfs heel goed smaakt.

Ingrediënten romige witlofsoep
voor 1 persoon

  • 2 stronken witlof, in stukken gesneden
  • ½ ui gesnipperd
  • ½ bouillonblokje
  • 3 plakjes (schouder)ham, in kleine reepjes
  • 2 eetlepels boursain light
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding romige witlofsoep
15 minuten

  • Verhit de olijfolie en fruit de ui even kort aan. Voeg een klein beetje knoflookpoeder toe en daarna direct de witlof. Roerbak deze 3-4 minuten mee.
  • Los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water. Voeg de bouillon toe aan de witlof. Breng aan de kook een laat nog zo’n 4 minuten doorkoken.
  • Giet het vocht af en houd dit even apart. Pureer de soep met een staafmixer. Doe terug in de pan. Smelt de boursain mee en voeg de ham toe.
  • Voeg vervolgens het kookvocht beetje bij beetje toe tot je de gewenste dikte hebt.
  • Breng op smaak met de mosterd, kerriepoeder, peper en zout.

Witlofsoep van Foodsisters

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *