Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dit jaar willen ze wat anders...
Romige witlofsoep
Ook hiermee laten de Foodsisters weer zien dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk is, en zelfs heel goed smaakt.
Ingrediënten romige witlofsoep
voor 1 persoon
- 2 stronken witlof, in stukken gesneden
- ½ ui gesnipperd
- ½ bouillonblokje
- 3 plakjes (schouder)ham, in kleine reepjes
- 2 eetlepels boursain light
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding romige witlofsoep
15 minuten
- Verhit de olijfolie en fruit de ui even kort aan. Voeg een klein beetje knoflookpoeder toe en daarna direct de witlof. Roerbak deze 3-4 minuten mee.
- Los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water. Voeg de bouillon toe aan de witlof. Breng aan de kook een laat nog zo’n 4 minuten doorkoken.
- Giet het vocht af en houd dit even apart. Pureer de soep met een staafmixer. Doe terug in de pan. Smelt de boursain mee en voeg de ham toe.
- Voeg vervolgens het kookvocht beetje bij beetje toe tot je de gewenste dikte hebt.
- Breng op smaak met de mosterd, kerriepoeder, peper en zout.
