Romige witlofsoep
Ook hiermee laten de Foodsisters weer zien dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk is, en zelfs heel goed smaakt.
Ingrediënten romige witlofsoep
voor 1 persoon
- 2 stronken witlof, in stukken gesneden
- ½ ui gesnipperd
- ½ bouillonblokje
- 3 plakjes (schouder)ham, in kleine reepjes
- 2 eetlepels boursain light
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding romige witlofsoep
15 minuten
- Verhit de olijfolie en fruit de ui even kort aan. Voeg een klein beetje knoflookpoeder toe en daarna direct de witlof. Roerbak deze 3-4 minuten mee.
- Los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water. Voeg de bouillon toe aan de witlof. Breng aan de kook een laat nog zo’n 4 minuten doorkoken.
- Giet het vocht af en houd dit even apart. Pureer de soep met een staafmixer. Doe terug in de pan. Smelt de boursain mee en voeg de ham toe.
- Voeg vervolgens het kookvocht beetje bij beetje toe tot je de gewenste dikte hebt.
- Breng op smaak met de mosterd, kerriepoeder, peper en zout.