Chickslovefood, het meal planning-kookboek is verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam en in iedere (online) boekhandel verkrijgbaar.

Spinazie-ricottalasagne

Spinazie-ricottalasagne is een recept van de twee vriendinnen Nina de Bruijn en Elisa Gruppen. In 2011 startten zij een succesvol foodblog. Chicklovefood, het meal-planning kookboek is hun derde kookboek, speciaal voor iedereen die een druk leven leidt maar toch graag lekker en gezond wil eten. Het staat vol met simpele gerechten van vijf ingrediënten of minder, die je van tevoren klaar kunt maken.

 

Ingrediënten spinazie-ricottalasagne
(2 personen)
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g verse spinazie
  • 350 g ricotta
  • 4 lasagnebladen
  • 100 g Grana Padano
Bereiding spinazie-ricottalasagne
(50 minuten)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook en bak in een scheutje olie 2 minuten aan in een koekenpan op laag vuur.
  • Zet het vuur nu halfhoog en voeg beetje bij beetje de spinazie toe, tot alles goed in de pan past en geslonken is. Dit duurt zo’n 10 minuten.
  • Roer ondertussen de ricotta samen met een flinke snuf peper en zout los met een vork in een kommetje.
  • Doe de spinazie in een zeef en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  • Schep in een kom, bestrooi met wat peper en zout en roer door met een vork.
  • Verdeel de spinazie in 3 gelijke hoopjes en verdeel het eerste hoopje over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop 2 lasagnebladen.
  • Verdeel hierover vervolgens het tweede laagje spinazie.
  • Voeg nu de helft van de ricotta toe en dek af met de overige 2 lasagnebladen.
  • Maak de lasagne af met het derde laagje spinazie, de tweede helft van de ricotta en ten slotte een laagje geraspte Grana Padano.
  • Zet de schaal in de oven en bak in zo’n 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat een kwartier staan zodat de lasagne wat steviger wordt, snijd dan aan.
Tips
  • Deze lasagne maak je de avond van tevoren óf diezelfde ochtend, maar je bakt hem nog niet af. Bewaar ‘m in de koelkast en schuif hem ’s avonds de oven in.
  • Een afgebakken en afgekoelde lasagneschotel kun je prima invriezen. Snijd de lasagne in stukken en bewaar in diepvriesbakjes in je vriezer. Zin in een stuk lasagne? 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) en hij is hapklaar.

Chickslovefood, het meal planning-kookboek is verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *