wortelcake met mascarpone icing

Wortelcake met mascarpone icing

Wortelcake met mascarpone icing is een gerecht uit het boek Koken met kleur van Joke Boon. Door natuurlijk kleurig te eten krijg je bijna vanzelf alle voedingstoffen binnen.

Ingrediënten wortelcake met mascarpone icing
Bereidingstijd: ruim een uur (inclusief 40-50 minuten oventijd)
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 125 ml vloeibare honing
  • 2 eieren
  • 250 gr (spelt)bloem
  • snuf zout
  • 2 tl baksoda
  • 2 tl koekkruiden
  • 175 gr fijngeraspte wortel (of wortelpulp)
  • 50 gr zonnebloem-pompoenpitten mix
  • 50 gr rozijnen
  • 30 gr geraspt kokos
  • 2 el citroensap
Ingrediënten icing
  • 250 gr mascarpone
  • 3 eetlepels wortelsap
  • 1 tl citroensap
  • 4-5 el poedersuiker (afhankelijk van je smaak)
  • ½ wortel geraspt, om te garneren
Bereidingswijze wortelcake met mascarpone icing
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm (1,5 liter) of een springvorm (24 cm) in of gebruik een vel bakpapier.
  • Mix beide oliesoorten, de honing en de eieren gedurende 2-3 minuten tot een dik romig geheel.
  • Zeef de bloem, het zout, baksoda en de koekkruiden boven het olie-eimengsel.
  • Voeg wortel, rozijnen, pittenmix, kokos en citroensap toe en meng alles door elkaar tot een geheel. Meng niet te lang.
  • Schep het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bak in het midden van de oven in 45-50 min gaar en bruin. Controleer met een prikker; als deze er droog uitkomt is de cake gaar.
  • Laat de cake op een rooster afkoelen. Haal de cake uit de vorm.
  • Roer voor de mascarpone-wortel icing de mascarpone met het wortel- en citroensap en de poedersuiker los, tot een egaal zachtoranje mengsel. Breng de icing in een regelmatige laag op de cake aan, bestrooi met geraspte wortel.

wortelcake met mascarpone icing uit Koken met kleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *