Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Angelica wordt belachelijk gemaakt door haar familie

Ik ben niet zo intelligent als mijn twee broers, die met gemak de universiteit haalden. En ook niet zo ambitieus als mijn zus, die al jong droomde van een carrière als danseres en die droom ook waarmaakte. Vergeleken bij hen ben ik een simpele ziel: ik werk op de administratie van een woningstichting. Voor mij prima: ik ben alleenstaande moeder en vind dat uitdagend genoeg. Maar mijn broers en zus vinden het leuk om de draak te steken met mijn ‘makkelijke’ baantje, gebrek aan ambitie of matige intelligentie. Tot grote hilariteit van iedereen. Het is al jaren zo, het hoort bij onze familie om af elkaar af en toe de maat te nemen. Alleen ben ik wel erg vaak het onderwerp, al ben ik dat wel gewend. Ik heb het altijd gelaten voor wat het is, want als ik er wat van zeg, weet ik al wat het antwoord is: ‘Niet zo flauw, het is maar een grapje.’ Daarom lach ik als een boer met kiespijn mee als iemand weer eens lollig doet over mij. Maar laatst begon mijn 13-jarige dochter erover na een verjaardag. Ze vroeg waarom er gemene grappen over mij werden gemaakt. Ik wist niet goed wat ik daarop moest zeggen. Ik werd er verdrietig van en zelfs een beetje boos. Wat voor voorbeeld geven ze hiermee? Ik wil dat ze ermee stoppen, met die vervelende ‘grappen’, maar hoe kan ik daarvoor zorgen zonder dat ik te horen krijg dat ik het opblaas?

 

Angelica (36)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Riana
  (30)
  05/12/2023
  22:52

  Ik had dit echt nerver nooit niet geaccepteerd!! Sorry hoor.. Maar moet dan altijd 1 iemand het pispaaltje zijn vanwege n baantje?
  Hebben zij ooit geprobeerd om alleenstaande moeder te zijn? Dan heb je wel 100 banen tegelijk!!..

  Ik zou gewoon aangeven dat ze ermee moeten stoppen, doen ze dat niet, dan zou ik het contact (tijdelijk) verbreken. Laat ze maar voelen wat een pijn het doet.

  Misschien dat ik hard ben hierin.. Maar als echte familie doe je dit niet, hoog geleerd of niet.


 • Jeannie
  (49)
  06/12/2023
  23:38

  Dat zal lastig worden. Je hebt dit al wel erg lang als zoete koek geslikt, terwijl er toch echt niets mis of minder is aan jouw leven. Ga gerust eens de discussie aan. Wat is er nou zo bijzonder aan je broers? Er zijn duizenden mensen die de universiteit hebben afgerond die nu met een burn-out thuis zitten omdat ze ten onder gaan aan hun eigen opgelegde werkdruk. En je zus is danseres, maar voor hoe lang nog? Het is geen carrière voor het leven en wat zou zij doen als ze door een blessure niet meer zou kunnen dansen? Jij hebt jouw leven in zoveel opzichten juist beter voor elkaar. Met een (naar ik aanneem) gezonde dochter en een goede baan. Daar mag je trots op zijn en dat mag je ook gerust laten zien. Kop op joh, je doet het echt zo slecht nog niet!


 • Simone
  (39)
  11/12/2023
  14:04

  Je kind stelt er vragen bij en dat lijkt mij een goede aanleiding om het eens bespreekbaar te maken. Zeg dat je begrijpt dat die opmerkingen grappig zijn bedoeld, maar dat het ook best denigrerend is en dat het soms steekt omdat je je best doet om alles draaiende te houden. Vertel dat je niet wil dat je dochter denkt dat het normaal is om op die manier met anderen om te gaan. Vraag je broers en zus om daar rekening mee te houden. Misschien kun je er met een knipoog aan toevoegen dat een compliment op zijn tijd ook best leuk is. Leuker dan beledigende grapjes.


 • Kat
  (56)
  16/12/2023
  14:52

  De eerst volgende keer, zou ik ze aankijken en zeggen, jullie zijn zo hoog opgeleid ? en dan toch zo dom zijn om niet te beseffen dat deze laatdunkende kwetsende opmerkingen een mens echt pijn kunnen doen? Ik zou er bij zeggen dat ik gelukkig ben met mijn leven en mijn “” baantje”” en me omdraaien en huiswaarts gaan!
  daar komt geheid reactie op en dan kun je het rustig bespreken.
  Ik wens je veel succes!


 • SOFIE
  (41)
  24/12/2023
  21:24

  Van te voren goed voorbereiden wat je gaat zeggen zodat ze duidelijk weten dat je dit niet meer pikt. Dat dit kwetsend is en zij zo een slecht voorbeeld geven naar je dochter toe. Of ze wel begrijpen wat het ook met ie dochter doet? Laat niet langer met je sollen. Beter een hoge EQ dan een IQ.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail