De vriendin van Diana verwent haar dochters te veel

Mijn vriendin heeft een tijdje in het buitenland gewoond, maar na een verbroken relatie kwam ze terug naar Nederland. Ze vond een woning bij mij in de buurt en ik was blij dat ik mijn beste vriendin weer dicht bij me had. Mijn man Erwin en de kinderen, Brechtje van 9 en Nina van 11 vonden het ook gezellig. Liz brengt altijd een lach met zich mee. Op een dag bood Liz aan om eens op de meiden te passen, zodat Erwin en ik een avondje samen konden genieten. Het was fijn om weer eens tijd voor elkaar te hebben en de kinderen hadden ook genoten van de logeerpartij. ‘Voor herhaling vatbaar,’ zei Liz met een knipoog, toen ze de meiden terug kwam brengen. Daarna vroegen Nina en Brechtje steeds vaker om bij Liz te mogen slapen. Eerst vond ik dat prima, maar het begint nu wel veel te worden. En ik vroeg me af: waarom willen ze zo graag naar Liz? Na een paar keer moet de lol er toch wel af zijn, dacht ik. Na wat doorvragen weet ik hoe het komt: ze mogen alles bij Liz! Ze eten chips en snoep door elkaar heen, ze slaan normaal avondeten over, ze mogen lang opblijven en gaan ’s avonds laat alleen naar de avondwinkel twee straten verder. Liz voedt niet op. Natuurlijk is dat ook niet haar taak, maar dat is waarom ik liever niet heb dat de logeerpartijen een gewoonte worden. Hoe keer ik deze situatie om zonder Liz te kwetsen? Diana (33)

Diana (33)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hülya Yeral 31-03-2023 18:31
  Ik zou altijd in gesprek gaan met Liz en open kaart spelen. Goed aangeven wat je absoluut niet wilt, zoals je kinderen in de avond over straat bijvoorbeeld. Vertel haar wat dit gedrag met je doet en wat je angsten zijn. Ze hoeft je kinderen natuurlijk niet op te voeden maar jij als ouder mag ook aangeven wat je kinderen wel en niet mogen. Misschien kun je de dag dat ze daar gaan logeren lekker koken voor jullie allemaal en gezellig eerst eten? Persoonlijk vind ik het niet erg als ze een avond snoepen, dan zou ik er wel rekening mee houden dat ze dat de rest van de week gezond eten. Succes ermee, succes ermee.
 • Jeannie 31-03-2023 22:32
  Ik kan maar één ding bedanken en dat is praten. Zowel met je kinderen als met Liz. Leg aan je dochters in ieder geval uit dat het behoorlijk gevaarlijk kan zijn als ze zo laat in het donker nog alleen naar buiten gaan. En met Liz moet je toch tot goede afspraken kunnen komen? Ze geeft duidelijk om je meiden en daar hoort een beetje verwennen wel bij, maar daar een gulden middenweg in vinden (hoe laat naar bed, wat te doen met eten/snoepen en wat mogen ze wel/niet doen, enz.) zou toch moeten lukken. Vergeet daarbij niet dat ze zelf geen kinderen heeft en misschien niet altijd doorheeft dat ze soms echt meer moet doen dan de leuke suikertante uithangen. Ze is en blijft verantwoordelijk voor de gezondheid van je kinderen als ze bij haar zijnen daar mag je haar best op wijzen.
 • Simone 04-04-2023 13:28
  Wat vind Liz er eigenlijk van dat de meiden zo vaak komen? Misschien is het voro haar ook allemaal teveel geworden allemaal, maar durft ze geen nee te zeggen! En als je tijdens een avondje oppassen heel makkelijk bent geweest en alles goed vind, zie dat een volgende keer dan maar eens om te draaien! Je weet hoe kinderen zijn, geef ze een vinger en ze willen de hele hand. Ik denk dat jij als moeder op de rem moet trappen. Nee is ook een antwoord, misschien is Liz je wel dankbaar als je tegen je kinderen zegt dat de logeerpartijen voortaan alleen nog maar bij speciale gelegenheden plaatsvinden. Het moet wel leuk blijven toch?
 • ELLEN 05-05-2023 20:43
  Gewoon op niet aanvallende maar vriendelijke manier uitleggen. Ik had geen kinderen en nam altijd voor de kinderen van mijn zus een kleinigheidje mee en blijkbaar onbewust iets wat altijd veel herrie gaf. Ze gaven aan dat ze het ontzettend lief vonden en goed bedoelt maar waarom liever hadden dat ik alleen iets gaf met verjaardag en wat speeltjes met geluid vooral bij de oudste doet en voortaan dus liever niet iets met geluid. Ze gaven het aan op een respectvolle manier en ook met redenen. Ik was juist blij dat ze er eerlijk over waren.