Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Didi  blokkeert tijdens het vrijen

In mijn studententijd heb ik meerdere nare ervaringen gehad op het gebied van seks. Telkens was er drank in het spel, niet alleen bij de jongens, maar ook bij mij. Daarom heb ik er nooit echt een punt van gemaakt... Die dingen gebeuren nu eenmaal in het studentenleven, dacht ik toen, maar uiteindelijk zorgde het ervoor dat ik jongens ging vermijden. Verder ging ik gewoon door met mijn leven. Ik maakte mijn studie af en vond een leuke baan. De liefde liet even op zich wachten, ik kwam niemand tegen die ik leuk genoeg vond. Totdat ik vier maanden geleden Rowan tegenkwam. Lief, zorgzaam en geïnteresseerd in mij. Rowan heeft geduld. Als het gaat om seks, dringt hij nergens op aan. Zo komt het dat we na vier maanden nog altijd niet verder zijn gegaan dan wat gefriemel, terwijl ik aan alles merk dat hij wel wil. Maar ik blokkeer. Hij begrijpt er niets van dat ik onze intieme momenten soms ineens doorbreek. De ervaringen uit mijn studententijd komen weer naar boven, in flarden, en allerlei emoties. Boosheid, schaamte, verdriet... Ik had het diep weggestopt, weet ook niet meer precies hoe het ging. Ik weet wel dat mijn grenzen niet werden gerespecteerd. Maar ik weet óók dat ik vaak onder invloed was, daarom vind ik het aanstellerig om er zo’n punt van te maken. Intussen blijft het constant door mijn hoofd spoken en ik merk dat ik angstig wordt bij het idee verder te moeten gaan. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Didi (31)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Jeannie
  (49)
  02/02/2024
  18:20

  Wat verdrietig n vervelend dat al dienare herinneringen weer boven zijn komen drijven. Maar ze weer wegstoppen lijkt me geen goed idee.
  Ik zou beginnen met het Rowan vertellen. Alshij echt zo begripvol is, zal hij je hierbij echt willen bijstaan. Bovendien helpt het hem ook als hij snapt dat het niet aan hem ligt.
  Verder zou ik als ik jou was, eens met je huisarts gaan praten over een doorverwijzing naar een therapeut. Daar hoef je je allang niet meer voor te schamen tegenwoordig en hij/zij kan je handvatten geven om je nare ervaringen te verwerken.
  Ik wens je nog een hele fijne relatie met Rowan toe. En met jezelf.


 • Anoniem
  (53)
  07/02/2024
  18:44

  In de VS is seks hebben met een dronken vrouw verkrachting omdat je niet kan in stemmen als je beneveld bent.
  Neem die ervaringen serieus en probeer hulp te zoeken. Heb op iets jongere leeftijd ongeveer hetzelfde meegemaakt en besef nu pas waarom ik nooit een normaal seksleven heb gehad.
  Ook al zou ik willen mijn spieren verstijven en van lust is geen sprake. Niet met een man in mijn buurt. Zit er op dit moment weer heel erg mee.
  Een ex van jaren geleden mist me nog steeds en wil het nog eens proberen samen had hem jaren niet gezien. Toen we gisteren aan de telefoon zaten en hij over seks begon met een lachje dacht ik direct oh ja een partner dan moet je weer seks hebben. Zo toevallig dat ik dit lees want het maakt mij heel verdrietig het loopt als een rode draad door mijn leven.
  Een seksuoloog vertelde me dat je lichaam gebeurtenissen onthoud of je spieren en als het dan op seks aankomt bevries je.
  Helaas wist ze niet hoe je daar vanaf komt Maar ik besef wel dat het niet zomaar verdwijnt. Denk dat ik te laat ben jij bent nog jong en kan het nog omdraaien hoop ik.


 • Jo
  (40)
  08/02/2024
  15:33

  Het is duidelijk dat dit traumatisch is geweest voor je. Dat is niet raar en het is ook niet jouw schuld. Dit had nooit mogen gebeuren, of je nu dronken was of niet. Je verdient het niet om hiermee rond te blijven lopen. Ik raad je aan om professionele hulp te zoeken, EMDR kan bijvoorbeeld helpen. Ook zou ik aan je vriend laten weten dat hij even geduld moet hebben met je, omdat er nog wat zaken uit het verleden opgelost moeten worden. Als het echte liefde is, heeft hij dat voor je over.


 • Wijsneus
  (--)
  15/02/2024
  03:34

  Wat een akelig verhaal! Ook ik vind dat je het serieus moet nemen en ermee aan de slag gaan samen met je vriend. Als hij niet weet wat er in je omgaat kan hij gaan denken dat het allemaal aan hem ligt en dat zou jammer zijn..
  Neem jezelf niets kwalijk, mannen moeten zelf bedenken dat seks met een dronken vrouw niet door de beugel kan. Helaas krijgen ze zulke inzichten vaak pas als ze zelf een dochter hebben..
  Wellicht bedoelden ze het niet verkeerd, wisten niet beter?
  Maar jij zit nu met dat nare gevoel en daar moet je vanaf! Je kan er ook wat meer informatie over vinden op het internet, schrik niet voor het woord verkrachting als jij zelf denkt: Ik heb helemaal geen nee gezegd en vond het op dat moment zelf ook spannend/was te dronken om nee te zeggen.
  Je lichaam vertelt je nu een ander verhaal, je hebt kennelijk dingen meegemaakt die je nuchter nooit zou hebben gedaan en dat moet eerst een plekje krijgen. Zou mooi zijn als je dat samen met je nieuwe lief kan doen en aldoende een geweldig leven en ja ook seksleven met hem op kan bouwen, het verleden in het verleden laten.
  Veel vrouwen hebben dergelijke ervaringen, veel meer dan de statistieken zeggen.

  En ik heb ook mannen gesproken die ontzettend spijt hebben van de manier waarop ze met hun eerste vriendinnen omgingen in hun studie tijd..
  Vreemdgaan maar ook dronken seks met een meisje dat wel verliefd was. Is ook niet zo fris en fraai natuurlijk.
  Wens je heel veel geluk in de toekomst, hoop dat je het achter je kan laten!


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail