Ga ik de boel lijmen?

Ik heb me altijd rijk gevoeld met mijn vriendinnen Jo-Anne en Esmee. Het voelde alsof niets tussen ons in kon komen. Jo-Anne ken ik al vanaf mijn kindertijd, Esmee leerden we kennen op het mbo. Met zijn drietjes gingen we veel met elkaar om en ook afzonderlijk ondernamen we wel eens iets. Zo is Jo-Anne met Esmee op vakantie gegaan naar Griekenland en heb ik samen met Esmee een tijdje bij hetzelfde bedrijf gewerkt, waardoor we elkaar wat meer zagen. Altijd leuk, altijd gezellig. Tot een paar maanden geleden: na een concert ontstond er tussen Jo-Anne en Esmee een meningsverschil over wie wat had betaald. Het liep hoog op en Jo-Anne verbrak de vriendschap. Een paar dagen later kreeg ook ik een bericht van haar: ze had meer steun van me verwacht, dus ook de vriendschap met mij was over. Op mijn pogingen om erover te praten, ging ze niet in. Esmee is niet rouwig om de verloren vriendschap, maar ik ben er wel verdrietig om. Ik probeerde het wel los te laten. Nu hebben Esmee en ik onlangs een bericht ontvangen van Jo-Anne: ze wil graag kijken ‘of er iets te lijmen valt’. Esmee peinst er niet over, zij zegt: ‘Iemand die zo makkelijk een vriendschap wegdoet, wil ik niet in mijn leven!’ Ze heeft aangegeven dat ze het niet leuk vindt, als ik wél in gesprek ga met Jo-Anne. Maar ik ben er nog niet klaar mee, denk ik. Wat zal ik doen? Dewi (41)

Dewi (41)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Rick Molenman 15-05-2023 14:26
  Lastige situatie. Misschien is het het wel waard om contact op te nemen. Maar de vriendschap dan wel op een lager pitje voort te zetten. Spanning is nooit fijn maar het klinkt of jo anne niet iemand is waar je op kan bouwen
 • Hülya yeral 15-05-2023 17:47
  Het is je eigen gevoel en als jij met Jo-Anne wilt praten doe dat zeker. Esmee is er nog niet aan toe en dat is ook normaal. Het is ieders eigen proces natuurlijk, net als Jo-Anne er destijds nog niet aan toe was. Esmee kan weer praten indien ze behoefte heeft op een later tijd. Ik vind persoonlijk dat dit proces gaat om jouw gevoelens en dat staat los van de gevoelens van Esmee. Voor Esmee is de relatie misschien te makkelijk gebroken maar daar denkt wellicht Jo-Anne anders over. Ze is ergens over geraakt (zo ontstaan ook meestal onenigheden). Kijk naar je eigen behoefte ook al match het niet met die van Esmee. En doe vooral je eigen ding. Succes ermee
 • Jeannie 15-05-2023 21:25
  Ik heb één hele simpele regel voor mezelf in het leven geroepen voor zulke gevallen en daar houd ik me al jaren aan. Eenvoudig gezegd: de eerste die mij dwingt tot het maken van een keuze tussen hem/haar en de andere kibbelende partij, heeft bij voorbaat al verloren. Klaar, uit, af. Ik heb niets met andermens ruzies te maken en vertik het om als Poppejans door Jip en Janneke van de ene naar de andere kant getrokken te worden. Even aannemende dat je vriendinnen van ongeveer jouw leeftijd zijn, zouden ze oud genoeg moeten zijn hun eigen sores uit te praten, zonder een vriendin die als een soort VN blauwhelm voor de lieve vrede moet zien te zorgen. Laat je door geen van beiden misbruiken.
 • Wijsneus 02-06-2023 00:25
  Weet je zeker met je 41 bent of had er 14 moeten staan? Ja hè? Wat een kinderachtig gezeur, kan het niet serieus nemen. Een vrouw van 41 die ruzie heeft met haar vriendinnetjes en niet kan kiezen met wie ze moet spelen.. Triest. Doe wat je het beste lijkt. Succes hoor als ze niet meer met je willen spelen zijn ze hartstikke stom!!