Mg2410 Panelverhaal

Haar vriendinnetje van 10 praat al over seks

Onze dochter Mickey van negen is een blij meisje dat de wereld aan het ontdekken is. Ze is nog heerlijk onbevangen, dat vinden wij fijn. Wat ons betreft blijft ze lekker lang kind. Maar nu had ze onlangs een schoolvriendinnetje op bezoek, Shirena, die een jaartje ouder is. Zij is blijkbaar wel heel erg bezig met wat er in de grotemensenwereld gebeurt, want terwijl ze met de poppen speelden op Mickey’s kamer en ik langsliep, hoorde ik dat de poppen zich klaarmaakten om naar bed te gaan. Shirena vertelde wat vaderpop en moederpop zouden doen in bed, zonder kleren aan. Ze vertelde er ook bij hoe dat dan genoemd werd. Met rode oortjes liep ik met een smoesje de kamer binnen om ze naar beneden te lokken voor een snoepje. Daarna haalde ik ze over om samen met mij een spelletje te doen, alles om ze weg te houden van de poppen. 

In de avond sprak ik erover met Mickey’s vader, Davide. De schrik was er bij mij toen wel al af en ik wist het wat te relativeren. Ik dacht: logisch dat in deze tijd kinderen er steeds vroeger mee bezig zijn. Er komt immers van alles voorbij op die schermpjes! Daarnaast heeft Shirena ook oudere broers en zussen, die houden vast geen rekening met hun jongere zusje als zij in gesprek gaan. Maar Davide vindt het hoe dan ook niet normaal. Hij vindt dat ik het erover moet hebben met de moeder van Shirena en misschien zelfs naar de juf moet stappen. Of we het er nog met Mickey over moeten hebben, daar twijfelen we aan. Wat moeten we doen?

Anneloes (41)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Liesbeth 01-05-2024 10:46
    Ik weet uit ervaring dat je dit niet zelf in de hand kan houden. Voordat je het weet kennen je kinderen termen waar jijzelf nog nooit van gehoord hebt. Het beste wat je kunt doen is er op een luchtige manier mee omgaan. Je kan met de moeder van het meisje gaan praten maar wat moet zij eraan doen dan? Wat wil je haar vertellen, dat ze op een andere manier met de poppen moet gaan spelen? Op die manier vestig je alleen maar de aandacht erop en wordt het alleen maar spannender. Het meisje heeft het inderdaad vast van haar oudere broers en zussen gehoord, het is niets om je zorgen over te maken. Ik denk dat je goed gehandeld hebt door de meisjes af te leiden. Niet te krampachtig over doen.
  • wijsneus 09-05-2024 15:51
    Heb je je dochter wel voorlichting gegeven? Ik snap dat je het leuk vindt dat ze nog zo onbevangen is maar andere kinderen zijn dat oha niet meer rond de 10 jaar. Als ze werkelijk geen idee heeft wat seks(ueel) getint is en wat niet is ze ook een makkelijke prooi voor pedofielen die haar makkelijk kunnen overtuigen dat het heel normaal is om: .... vul zelf maar in. Ik bedoel het niet lelijk, integendeel maar dat je zo schrikt van een meisje dat wel voorlichting heeft gehad doet me denken aan mijn moeder. En om eerlijk te zijn maakt dat me bang; het voert me terug naar het halve jaar waarin ik misbruikt ben als net 11-jarig meisje. Ik wist niet wat wel en wat niet normaal is, mijn ouders schoten helemaal in een kramp als er zelfs maar gezoend werd op tv. Bij een scene in een slaapkamer met man en vrouw ging direct de tv uit. Ik wist dus dat ik me hoe dan ook moest schamen en niets tegen mijn ouders zeggen: ik WIST immers hoe goor het was om te kussen alleen al. Had liever voorlichting gehad met de woorden: maar dat is voor later, je bent nu nog veel te jong voor dat soort dingen dat komt pas over 5 jaar als je een echte vrouw wordt. Als iemand iets van je wil: nee zeggen en het onmiddelijk aan ons vertellen. De gevolgen waren niet mis, het misbruik werd zo erg dat ik een keer naar het zkh moest daarna, toen kwam alles uit. Mijn ouders woedend, niet echt op mij maar ze troostten me ook niet, nog steeds: niet over praten.. Ik vertel je dit omdat jouw houding herkenbaar is, mocht je dochter aangerand of erger worden zal ZIJ zich schamen en zwijgen: het is vies wat ze gedaan heeft zal ze denken. Ik hoop dat je erbij stilstaat dat veel meisjes van een jaar of 10 al ongesteld worden, borstgroei krijgen en daarmee de aandacht van hele ranzige types. Beter weet ze dan wat ze moet zeggen en doen. Sterkte, mss zelf ook wat gesprekken om niet zo krampachtig met het onderwerp om te kunnen gaan? Kan nooit kwaad tenslotte!