Mg2320 Panelverhaal

‘Ik voel vlinders voor de ex van mijn dochter’

Nynke (38): Al op jonge leeftijd werd ik moeder van Loulou. Ik was zestien toen ik zwanger raakte, zeventien toen Loulou werd geboren. Haar vader was nog jonger dan ik en helemaal niet klaar voor een relatie, laat staan voor het vaderschap. Een echt gezinnetje zijn we dus nooit geweest. Gelukkig had ik mijn ouders, die mij de eerste jaren ondersteund hebben. Ik maakte een opleiding af, vond werk en toen Loulou vijf jaar oud was, ging ik met haar in een flatje wonen. Loulou en ik zijn vriendinnen, meer dan moeder en dochter. Onze band is heel hecht. Ik was dan ook best verdrietig toen ze op haar negentiende het huis uitging om te gaan samenwonen met haar dertigjarige vriend, Abdel. Maar het was ook goed zo. Voor mij ontstond toen de ruimte om te kijken of er op het vlak van de liefde iets inzat voor mij. Ik had in al die tijd maar een keer een relatie gehad, maar het was ingewikkeld met een kind erbij, dus het idee van een relatie had ik in de ijskast gezet. Nu Loulou op eigen benen stond, voelde ik ineens weer ruimte. 

De relatie tussen Abdel en Loulou hield geen stand, maar ze bleven wel vrienden. Zo komt het dat ik hem ook nog wel eens tegenkom. En nu… merk ik dat ik vlinders in mijn buik krijg als ik hem zie. Hij flirt met me, volgens mij ziet hij me wel zitten, maar ik hou het tegen. Het kan toch niet, een relatie met de ex van mijn dochter? Het idee! Al denk ik wel dat Loulou het me zou gunnen, maar zeker weten doe ik dat niet… Hoe moet dit nu verder?

Nynke (38)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 14-09-2023 12:10
    Het probleem met verliefd worden is dat zo'n gevoel niet vraagt of het gepast is of niet. Het is er, ongeacht vraagtekens en bezwaren. Dus wat helpt het als mensen zeggen dat je hem moet vergeten of er niet aan moet beginnen? De enige wiens mening geldt, is je dochter. Dus ik zou op een rustig moment gewoon met haar praten en dan geheel eerlijk zijn. Misschien heeft ze er totaal geen moeite mee, en als ze dat wel heeft, kan je nog beslissen wat voor jou het zwaarste weegt. Eng misschien, maar als jullie band echt zo hecht is, moet dit grsprek ook gewoon kunnen. Ik wens je alle goeds, met je dochter en met of zonder Abdel.
  • Wijsneus 16-09-2023 14:29
    Je bent verliefd dus het kan. Jullie zijn allebei toch volwassen vrouwen? Je dochter kan jou niet verbieden een relatie aan te gaan met wie dan ook, ze kan het hooguit gênant en vervelend vinden. Vraag eerst eens aan hem of zoek subtiel uit of hij echt iets voor je voelt of dat hij je gewoon leuk vind voor een scharrel. Als dat zo is zou ik hem uitzwaaien, als jullie iets serieus beginnen kan je het met je dochter bespreken. Misschien moet ze even wennen aan het idee, misschien vindt ze het vreselijk, misschien vindt ze het fijn voor je. Kom je alleen maar achter door het uit te zoeken! Ik begrijp dat dat spannend is en zou ook een goede band met mijn kind niet op het spel zetten voor een scharrel. Als het ware liefde is zou ik dat toch vertellen aan mijn kind. Vertellen wat het met me doet als daardoor spanningen ontstaan. En mijn kind erop wijzen dat ik me ook niet bemoei met zijn partnerkeuze. Zou een beetje gek zijn als je kind bepaalt met wie je een relatie mag hebben of niet; andersom zou je dochter ook zeggen waar bemoei je je mee als jij niet zo blij bent met haar nieuwe lover!!
  • Mini 21-09-2023 04:24
    Besef jij wel wat je wilt aanrichten? Ik zou zwaar misselijk van mijn moeder worden en totaal geen vertrouwen meer in mensen hebben. En daarbij niet alleen jij, maar ook Hij flirt met jou? Wat is de volgende stap, een triootje? Het is niet de ex van je vriendin of een kennis, desnoods een familielid maar je bloedeigen dochter. En als de rollen nu omgedraaid waren, dat zei met haar stiefvader lekker het bed induikt na jou? Wat zou je dan zeggen, uhhm we pasten niet zo goed bij elkaar doe maar meid? Nogmaals het is je kind!! En nee het is niet je vriendin al wil je dat zijn met haar, want een vriendin zou dit zelfs niet doen!