Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Ik wil niet over corona praten met mijn tante’

Dit jaar konden de familiefeestjes en borrels weer gewoon doorgaan en zodoende kwam ik na jaren mijn 71-jarige tante Thea weer eens tegen. Ze klampte me meteen aan om te vragen wat ik van corona vond. Omdat ik in een ziekenhuis werk, moest ik ‘er meer van weten’, zei ze en direct kwam ze met allerlei wilde verhalen. En ze probeerde me ervan te overtuigen dat haar verhalen klopten.
‘Je tante gelooft in allerlei complottheorieën, laat maar kletsen,’ fluisterde mijn moeder later in de keuken tegen mij. Laten kletsen leek me een goed plan, dus ik luisterde beleefd naar de – in mijn ogen steeds extremere - theorieën en ging niet met haar in discussie. Ik was opgelucht, toen ze na een tijdje naar huis ging. Daar was ik vanaf, dacht ik. Maar helaas: toch niet. Twee maanden later gebeurde op de verjaardag van mijn vader hetzelfde en toen ik haar laatst tegenkwam in de stad, begon ze wéér! Ik probeerde toen wel te zeggen dat ik er anders over dacht dan zij, maar daar werd ze alleen nog maar fanatieker van. Ik wist er niet zo goed raad mee en liet het maar weer gebeuren. Binnenkort is er een nieuwjaarsborrel bij mijn ouders en ik ben bang dat ze weer blijft doorzagen... Ik heb daar geen zin in! Ik wil het er niet meer over hebben, maar hoe maak ik dat duidelijk zonder de sfeer te verpesten? Elly (49)

Elly (49)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • ELLEN
  (1234)
  08/12/2022
  21:37

  Als ze er weer over begint zeggen “Weet je Thea hoe je went of keert heeft corona iedereen mentaal een dreun gegeven. Iedereen was in mijn omgeving corona moe en ik ook. Ik ben blij dat ik dit onderwerp achter mij heb kunnen laten liggen. Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is ook niet meer over corona hebben. Heb jij trouwens nog goede voornemens?” Als ze dan alsnog begint over corona dan niet op in gaan en zeggen “pff ik ben blij dat ik niet meer over corona heb en dan begin je over een totaal onderwerp te praten of stel je haar vragen over totaal iets anders”


 • Simone
  (38)
  09/12/2022
  10:28

  Dat is irritant zeg! ik ben blij dat het onderwerp bij mij in de familie en vriendenkring niet meer leeft. Iedereen haalt zijn schouders er inmiddels over op, we hebben het allemaal minimaal een keer gehad en ja, dat was klote maar we zijn er best goed door heen gerold. Soms vraagt mijn moeder zich hard op af of het bij de regering nu allemaal wel zo goed is gegaan en of er allemala niet meer achter zit maar verder heb ik gelukkig niemand die er maar over doorgaat. Ik had een collega die het over een complot had, daar werd ik soms heel moe van. Hij heeft het gelukkig nu druk met een verhuizing dus die hoor ik niet meer. Maar als hij te ver ging naar mijn zin, zei ik ook: ik vind je lief en aardig, maar ander onderwerp graag. Moet je bij je tante ook gewoon zo doen.


 • wijsneus
  (--)
  11/12/2022
  03:40

  Ik snap je helemaal, het is oervervelend en er helpt maar 1 ding als niemand anders er wat van zegt en haar lekker laat ratelen als Baudet: niet met je tante praten.
  Als ze je iets vraagt meteen zeggen: blijft u nou aan de gang? Ik ben het zat om steeds over m’n werk te moeten praten en met alle respect: u kletst onzin en luistert toch niet want volgende keer komt u weer met precies dezelfde verhalen en vragen. U gelooft me niet; prima.

  Waarom dan nog met mij bekvechten -we zijn hier te gast tante, fatsoen moet je doen- terwijl we dit onderwerp al meerdere malen hebben besproken.
  Nu ophouden over corona, we komen voor de gezelligheid niet voor u en uw hersenspinsels.

  Om de sfeer niet te verpesten kan je haar vragen even mee te lopen zodat niet iedereen het hoort.
  Ook kan je tegen je moeder zeggen dat je vertrekt als je er genoeg van hebt.

  Mensen gaan zo ver als je ze laat gaan. Als je aan de teugels trekt gebeurt er iets, altijd!!
  Je ouders moeten er ook voor zorgen als gastvrouw- en heer dat de sfeer goed is, ze kunnen haar ook zeggen dat ze niet welkom is als ze weer over complotten begint.
  Dan komt ze maar een andere keer over corona praten met je ouders als die het niet zo erg vinden. Zou vreemd zijn als jij niet welkom bent, ik neem aan dat je ouders van je houden en liever jou zien dan je tante Thea met haar reptielenstory’s!


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail