Gewone mensen, bijzondere verhalen

Vanwege de toenemende drukte bij PostNL door de feestdagen kan het zijn dat je jouw tijdschrift in deze periode iets later ontvangt dan normaal. De bezorgers van PostNL werken hard om alles op tijd te bezorgen en wij vragen om je begrip en geduld als de post toch vertraagd is.
overzicht

panelverhalen

Wilma ziet op tegen de feestdagen

Sinds anderhalf jaar ben ik gescheiden. Het ging niet meer tussen mij en mijn partner, ik voelde niets meer voor hem, al een tijdje niet. Hij ook niet voor mij, zo bleek, want op een avond vertelde hij iemand anders te hebben gevonden. Ik was er niet rouwig om. Het moeilijkste vond ik dat ik voortaan alles alleen moest doen, maar om nu te zeggen dat ik hém miste... Nee. Ik vond snel een andere woning en het alleen wonen ging me eigenlijk prima af. Mijn werk en mijn hobby’s - schilderen en naar het koor gaan - geven voldoende afleiding. Soms ga ik eten bij mijn zoon en zijn vrouw. Ook heb ik vriendinnen met wie ik wel eens iets leuks ga doen. Maar niet vaak, want zij hebben allemaal een partner met wie ze ook graag samen dingen doen. Ik heb mijn weg wel gevonden in het dagelijks leven, maar ik zie wel op tegen de feestdagen. Vorig jaar vond ik het vreselijk. Op kerstavond heb ik het fijn gehad: ik was bij mijn zoon en zijn vrouw, het huis zat vol met hun vrienden en haar familie. Echt feest. Maar de kerstdagen zelf waren een groot, zwart gat, ik voelde me erg alleen. Ook nu ben ik uitgenodigd bij mijn zoon, maar ik heb geen idee hoe ik de andere dagen door moet komen. Familie woont ver weg en de band is ook niet zo hecht. Vrienden - allemaal stelletjes - zitten heus niet op mij te wachten. Wat kan ik doen om deze kerstdagen de eenzaamheid tegen te gaan?

 

Wilma (51)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Jeannie
  (49)
  27/10/2023
  23:53

  Het is dat ik niet in je portemonnee kan kijken, maar ik zou zeggen; sprokkel je spaarcenten bij elkaar en ga lekker op reis. Een luxe cruise, een mooi chalet in besneeuwde bergen, lekker met een cocktail op een tropisch strand, net wat je wil. Als je een georganiseerde reis boekt, kom je in het reisgezelschap misschien iemand tegen waar je een leuke vroendschap mee kunt beginnrn. In ieder geval is de kans dat je alleen bent met kerst dan een stuk kleiner.
  Ik wens je hoe dan ook mooie feestdagen.


 • Sofie
  (40)
  28/10/2023
  16:42

  Oppas hond nemen (verdien je er ook nog wat aan) , eten maken waar je dol op bent,leuke film kijken. Buren, vrienden of mensen van het koor uitnodigen voor een high tea of lunch of wie zin heeft komt maar moet wel zelf iets meenemen en partners zijn welkom. Overleg met ze van hoe en wat (online afspraak maker) Iniatief moet je echt zelf nemen en er zijn weinig mensen die twee dagen met Kerst van s ochtends tot s avonds onder de pannen zitten. Je vindt heus wel mensen alleen moet jij dan wel het iniatief nemen want met afwachten gebeurd er niets.
  Dus bel die tante en vraag past het ook als ik één van de Kerstdagen langs kom voor een bakje koffie? Geniet van het reizen er naar toe.


 • M.
  (45)
  01/11/2023
  11:35

  Je bent niet de enige die hier mee te maken heeft. Ik zie op mijn tijdlijn op social media wel meer mensen voorbij komen die hiermee worstelen. Als je zelf ook op social media zit, kun je misschien eens een oproepje plaatsen. Misschien is er iemand die het leuk vindt om op een van de kerstdagen samen iets leuks te doen. Naar de film, een wandeling maken, samen een borrel doen. Zo’n uitje geeft misschien wel genoeg afleiding om deze dagen door te komen.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail