Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

Linda’s uithuizige buurvrouw koopt alles online

Ik werk thuis en dat vind ik heerlijk. Op de pakketbezorger na. Ik word er gek van. Soms wordt er wel drie keer op een dag aangebeld om een pakketje af te leveren, meestal voor de buren. Mijn buurvrouw is na vijf maanden zwangerschapsverlof weer vier dagen aan het werk gegaan en is dus weinig thuis. Ze heeft ook weinig tijd om te winkelen, blijkbaar, want het lijkt wel of ze alles online bestelt! De pakketbezorger treft vervolgens niemand aan bij haar thuis en komt dan bij mij. Net doen alsof ik de bel niet hoor, kan niet, want mijn werkplek staat precies in het zicht. Als de bezorger voor de deur staat, ziet hij me zitten. Dan sta ik maar weer op om de deur open te doen. Het is best storend, want ik ben vaak in gesprek. Mijn vriend vindt dat ik het maar voor lief moet nemen. ‘Jij zou het ook fijn vinden als zij dat voor ons zou doen, toch?’ zegt hij. Ook houdt hij me voor dat de buurvrouw het vast ooit minder druk krijgt en weer gaat winkelen. Een ander argument waar hij mee komt: de buren doen ook veel voor ons. Ze zorgen voor onze plantjes en dieren als wij op vakantie zijn, ze houden de brandpoort vrij van onkruid en ze snoeien elk jaar de heg. Als je het zo bekijkt... Maar hij heeft makkelijk praten, hij werkt niet thuis! Ik heb er last van tijdens mijn werkdagen, het is vervelend als ik tijdens een gesprek word onderbroken. Hoe kan ik dit oplossen? Linda (31)

Linda (31)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Hülya
  (43)
  06/01/2023
  01:52

  Ik zou aan de pakketbezorgers en je buren aangeven dat je graag pakketten aanneemt voor de buren/hun, maar als je in gesprek bent niet de deur kan openen. Je moet immers ook werken. Tegenwoordig zijn er meer mensen thuis aan het werk, je kunt niet verwachten dat de buren altijd je pakketten aannemen. Zeker niet een aantal x per dag. Ik zou me schamen eerlijk gezegd om zo vaak bij de buren mijn pakketten te laten bezorgen. Zeker als ik weet dat ze aan het werk zijn thuis.


 • Bloemetje
  (54)
  06/01/2023
  13:15

  Je bent absoluut niet verplicht om pakketjes voor een ander aan te nemen. En je mag dit ook weigeren. Je buurvrouw kan zelf online een neerzetafspraak rondom haar huis regelen met de bezorger of haar pakketjes bij een afhaalpunt ophalen. Ik zou een briefje op je eigen deur maken dat je niet gestoord wilt worden of het aan de bezorgers zeggen. Dat je thuis werkt en niet voor ieder wissewasje de deur kunt openen.


 • Jeannie
  (47)
  06/01/2023
  21:47

  Er zijn overal, (ironisch genoeg) ook online, stickers te koop waarop stast dst je geen pakketjes aanneemt. Misschien helpt dat.
  Maar dat zou ik alleen doen als een goed gesprek niet helpt. Je bent dan wel thuis, maar je zit daar niet lui op de bank naar de TV te kijken. Jij moet ook je geld verdienen en dat kan niet als je constant afgeleid wordt. Wees eerlijk en zeg dat je het behoorlijk lastig vindt. Er zijn andere oplossingen, zoals afhaalpunten en kluisjes. Dus hoeft ze echt niet iedere keer alles van jou af te laten hangen. En werkt de sticker ook niet, dan zou je nog kunnen overwegen om je werkplek anders in te richten, zodat de bezorger je niet kan zien zitten.


 • ELLEN
  (1234)
  07/01/2023
  09:39

  Gewoon ietsmaken waarop staat “niet storen, neem geen pakketjes aan” en dat in doorzichtig hoesje tegen de regen bij de bel op hangen. Vooral heel groot het woord “niet storen” doen. Maak eventueel een grote vel waarop staat NIET STOREN.
  Als ze toch bellen steek je de vel waarop dat woord staat omhoog. Jij bent niet verplicht om.pakketjes van anderen aan te nemen.Je hoeft er ook niet over te hebben met de buurvrouw.


 • wijsneus
  (--)
  09/01/2023
  22:25

  Ben het met je man eens. Als ik toch eens oppas had voor mijn dieren, iemand die mijn planten verzorgd en nog meer klusjes doet zou ik daar heel zuinig op zijn!
  Wat als ze dat niet langer wil doen allemaal… dan zit je met een probleem. Goede buren helpen elkaar al snap ik je probleem.
  Geen idee hoe je woont, maar is het mogelijk om pakjes even voor de deur te laten staan tot het jou uitkomt om open te doen? Moet toch op te lossen zijn en als ze zoveel werkt met een piepjonge baby kan ze vast alle steun gebruiken.
  Max 3x per dag af en toe.. ik zou er geen punt van maken of uit het zicht gaan zitten en de bel afzetten als het echt niet kan. Als je niet thuis bent, boodschapje doen of zo moet de bezorger het ook weer meenemen.
  Een goede band met de buren ontstaat door kleine dingen én grote dingen zoals die vakanties. Kijk naar 10 afl. van Mr. Frank Visser en je neemt die pakjes zuchtend aan, geloof me!! 🙂


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail