Lindseys ouders willen haar schoonouders niet erbij

Onlangs boekten Johan en ik een vakantiehuis dat groot genoeg is voor ons gezin en mijn ouders. Het was een spontaan plan. Het leek hen leuk wat meer tijd met de kleinkinderen door te brengen, nu ze met pensioen zijn. Ook onze kinderen, Chelsea van elf en Jaimy van acht reageerden blij. Maar we hebben er nu toch een beetje spijt van. Als wij op vakantie gaan, is het traditie dat de ouders van Johan een dagje langskomen. Soms blijven ze dan ook slapen. Of dat in de komende vakantie gaat gebeuren, weet ik niet, want mijn ouders hebben laten weten dat ze dat niet willen. ‘Het is onze vakantie, die wil ik doorbrengen met mensen die ik uitkies,’ zei mijn moeder, die nooit een blad voor de mond neemt. Dat is ook de reden dat het tussen mijn ouders en die van Johan nooit zo lekker loopt. Maar dat het zo erg was dat mijn moeder zelfs niet een dagje wil optrekken met mijn schoonouders, wist ik niet. Johan weet niet goed wat hij ermee aanmoet. We hebben mijn schoonouders nog niet verteld dat we in de meivakantie een huisje hebben geboekt, wetende dat ze dan meteen de agenda trekken om een dag in te plannen om te komen. En wat dan? Moeten we dan zeggen: ‘Jullie mogen niet langskomen?’ Of zal ik rond de tafel gaan zitten met mijn ouders en hen vragen om die ene dag toch maar voor lief te nemen? Lindsey (34)

Lindsey (34)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hülya Yeral 02-03-2023 22:56
  Ik zou altijd in gesprek gaan met mijn moeder en haar vragen hoe zij het zou vinden als ze in de schoenen van jouw schoonouders zou staan. Als hun iets hadden geboekt en zij niet welkom waren bijvoorbeeld. En zeker je gevoel erbij uiten wat dit gedrag met jou en je partner doet. Als ze bij haar beslissing blijft dan zou ik een ander weekend met je schoonouders boeken. Hun hebben ook recht op hun kleinkinderen. En tegen hun eerlijk vertellen waarom ze niet langs kunnen komen in jullie vakantie.
 • Jeannie 03-03-2023 17:06
  Geen van beiden. Je man en jij hebben dat huisje geboekt. Niet je ouders. Dus is het aan jullie om te bepalen wie er meegaat of op bezoek komt. Dus als jij je schoonouders een dag wil uitnodigen, dan doe je dat en vertel je het je ouders daarna. Willen ze dat niet? Jammer dan, dan gaan ze die dag maar wat anders doen. Of je moeder houdt gewoon een dag haar fatsoen. Je hoeft haar niet bij voorbaat al haar zin te geven omdat ze de grootste mond heeft.
 • Emily 09-03-2023 09:13
  Je zegt dat je moeder wel vaker geen blad voor de mond neemt dus zou het misschien kunnen dat ze terug gaat komen op haar uitspraak als jij vertelt dat het wel belangrijk voor je is om deze traditie in ere te houden? Het lijkt me wel zo fijn als iedereen het met elkaar kan vinden in de familie, ik vind dat je best van je moeder mag verwachten dat ze daar een beetje haar best voor doet. Ik zou in ieder geval wel tegen mijn moeder zeggen dat ze maar een dagje moet slikken. Vind ze het echt zo vervelend? Misschien is het dan een idee dat ze overdag een uitje plant met je vader of zo en dat jullie elkaar pas ’s avonds weer tegen komen. Het gaat om een daagje. Dat moet toch te doen zijn.
 • ELLEN 16-03-2023 21:14
  Aangeven dat het een traditie is waar jullie als gezin er prettig bij voelen. Dat zij gewoon een dag welkom zijn. Je moeder moet het maar accepteren anders gaan zij maar niet mee of huren ze zelf maar een huisje. Stel duidelijke eisen en blijf bij je standpunt.
 • Lucia 22-04-2023 22:48
  Je hebt een traditie in het leven geroepen die moeilijkheden met zich mee brengt. Eerlijk gezegd zou je bij jezelf moeten afvragen waarom je schoonouders elke keer als jullie op vakantie zijn langs moeten komen. Jouw ouders gaan toch ook niet elke keer mee of staan toch ook niet elke keer een dag op de stoep van jullie vakantie adres. Persoonlijk zou ik zou ik deze keer NEE tegen schoonouders zeggen. Jij hebt jouw ouders uitgenodigd en jullie willen deze vakantie samen door brengen en nee, hoe lief / aardig / leuk schoonouders zijn, het komt niet gelegen / er wordt geen prijs op gesteld dat er langsgekomen wordt. Kun je heel fijntjes wijzen op alle keren dat ze welkom waren, konden blijven slapen et cetera maar dat nu toch echt jouw ouders gegund wordt.