Gewone mensen, bijzondere verhalen

Vanwege de toenemende drukte bij PostNL door de feestdagen kan het zijn dat je jouw tijdschrift in deze periode iets later ontvangt dan normaal. De bezorgers van PostNL werken hard om alles op tijd te bezorgen en wij vragen om je begrip en geduld als de post toch vertraagd is.
overzicht

panelverhalen

‘Mijn collega voelt zich door mijn manier van doen gepest’

Ik weet dat ik niet altijd even lekker lig bij andere mensen, want ik ben een flapuit, recht voor zijn raap. Daarnaast ben ik bijna altijd vrolijk en dat laat ik merken ook. Als ik binnenkom, weet iedereen dat ik er ben. Daar kan niet iedereen tegen, maar nu heeft het me zelfs in de problemen gebracht op het werk. Op een dag kwam tijdens de lunch een collega binnen na een bezoek aan de kapper. Marian had haar haar flink laten kortwieken. Het leek een beetje op het kapsel van mijn zoon en dat zei ik tegen haar. Vervolgens werden nog wat grapjes gemaakt. Marian vond het niet zo lollig en is gaan klagen bij de baas. Anderen hebben daar later nog een schepje bovenop gedaan. Ik werd vervolgens op het matje geroepen. Het management wilde het pesten op de werkvloer aanpakken, werd gezegd, en ik moest maar eens stoppen met die nare opmerkingen. Wow... Dat ik het niet slecht had bedoeld, kwam niet aan. Ik moest er eens goed over nadenken, was het  antwoord. Ik was misselijk, toen ik die middag naar huis reed, zo onrechtvaardig vond ik het. Het was gewoon een grapje! Mag dat dan niet eens meer? Sinds dat gesprek, drie weken geleden, merk ik dat ik steeds meer moeite heb om naar mijn werk te gaan. Ik durf bijna niets meer te zeggen, ik kan mezelf niet meer zijn. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Wat kan ik doen om dit recht te zetten? Dionne (37)

Dionne (37)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Jeannie
  (49)
  13/10/2023
  15:00

  Ik ken het verschijnsel, ik kan het namelijk ook, al ben ik nog nooit over de schreef gegaan.
  Het eerste wat je eigenlijk allang had moeten doen, is naar Marian toegaan en haar je oprechte excuses aanbieden. Ja, het was maar een grap, maar blijkbaar raakte het bij haar een gevoelige snaar. Kan je van haar wel verlangen dat ze een beetje eelt op haar ziel kweekt, maar excuses gaan sneller.
  Daarna zou ik gewoon eens bij mezelf te rade gaan. Is alles wat nu in mijn gedachten opkomt, het uitsoreken wel waard? Je ondervindt nu aan dan lijve dat je niet alleen een ander voor gek zet, maar jezelf ook.
  Om je te helpen, zou ik aan al je collega’s vragen je vriendelijk te waarschuwen als je weer eens iets zegt dat verkeerd valt. Als ze merken dat je daaraan werkt, zullen ze ook minder snel achter je rug naar de baas gaan.
  Nog een tip van mij; ik schrijf ze op, alle opmerkingen die ik wil, maar beter niet kan maken. In een apart schriftje. Kan ik er later privé nog om lachen enis het uit mijn systeem. Alleen laat dat schriftje dan niet rondslingeren.
  Veel succes.


 • Sofie
  (123)
  14/10/2023
  14:03

  Heb jij misschien ADHD? Zoek hulp ervoor bij een psycholoog.


 • Sofie
  (99)
  14/10/2023
  14:04

  Heb jij misschien ADHD? Zoek hulp ervoor bij een psycholoog.


 • Hülya
  (44 )
  14/10/2023
  15:23

  Het grapje is alleen grappig als beide partijen erom kunnen lachen. Waarschijnlijk heb je je collega enorm gekwetst, vandaar dat ze hiermee naar de baas is gegaan. Ik zou je willen adviseren om naar de baas te gaan en te vragen om jouw collega samen met jou uit te nodigen voor een gesprek. Je kunt ze beiden uitleggen dat het niet de bedoeling was om haar te kwetsen en dat dit vanuit jou een echte grap was. Je kunt ook vertellen wat dit gedoe met jou zelf heeft gedaan. Zo kun je weer samen door één deur.
  Succes ermee


 • Liesbeth
  (53)
  18/10/2023
  10:55

  Ik ken ze, types zoals jij. Daar heb ik een strategie voor, zover mogelijk uit de buurt blijven. Voordat je het weet sta je voor een groep voor paal of worden er gevoelige zaken gedeeld op een moment waarop je er helemaal niet op zit te wachten en dat allemaal onder het mom van een grapje. Het is niet grappig om anderen te kakken te zetten, maar blijkbaar vindt jij dat wel. Dat zegt iets over jou. Waarom is dat zo leuk? Voel je jezelf daardoor minder onzeker ofzo? Misschien moet je proberen om, voordat je een grapje maakt, eerst eens nadenken wat het effect van je opmerking zou kunnen zijn. Dat maakt je voor anderen waarschijnlijk een stuk prettiger om mee om te gaan.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail