‘Mijn ex heeft misschien nog foto’s van mij in m’n blootje’

Onlangs zag ik op tv een verhaal over een meisje dat jarenlang last had van naaktfoto’s die online van haar waren verspreid. ‘Mijn ex maakte ze in een dolle bui,’ zei ze. ‘Geen seconde heb ik erover nagedacht dat het mijn leven zo zou veranderen.’ Ik schrok, plots realiseerde ik me dat mijn ex Hans ook ooit naaktfoto’s van mij heeft gemaakt met zijn telefoon. Ik opende mijn Whatsapp en vond ze nog terug in onze chatconversatie.
Hans en ik hadden zeven jaar een relatie, het liep stuk toen ik ontdekte dat hij kortstondig een ander had gehad. De breuk was niet meer te lijmen. Hij was boos, omdat ik het uitmaakte vanwege ‘een kleine misstap’, ik was boos, omdat hij geen begrip had voor mijn gevoelens. Nu, anderhalf jaar later, hebben we soms oppervlakkig contact. Zo stuurde ik hem een berichtje, toen zijn vader overleed, hij stuurde me een berichtje, toen hij mijn zus tegenkwam op vakantie. Of hij nog weet dat hij de foto’s ooit heeft gemaakt, weet ik niet. Misschien is hij ze vergeten. Het zou kunnen dat hij ze heeft gewist en dat ze alleen nog in onze Whatsapp terug te vinden zijn. Zolang hij niet zoekt, is er niets aan de hand. Maar wat als ik ernaar vraag? Misschien maak ik dan juist slapende honden wakker. Het liefst wil ik dat hij ze verwijdert, maar hoe krijg ik dat voor elkaar? Ruby (41)

Ruby (41)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • ELLEN 15-10-2022 14:10
    Wat moet iemand nou met foto's van een ex. Kans is heel groot dat hij het heeft gewist of er nooit meer aan denkt. Ik zou geen slapende honden wakker maken. Een normaal iemand is niet bezig met die naakt foto's en ookal zou een ex wraak willen nemen dan is de kans nihil dat hij misbruik maakt van je foto's. 99% van de mensen zou dat nooit doen. Dus laat het los.
  • Jeannie 15-10-2022 19:40
    Eens met Ellen. Jullie mogen dan misschien destijds niet heel vredelievend uit elkaar zijn gegaan, maar als jullie nu weer enigszins normaal kunnen communiceren, lijkt het erop alsof jullie beiden de breuk hebben verwerkt. Lijkt me dan ook sterk dat hij nu nog gemeen of wraakzuchtig genoeg zou zijn om iets misselijks uit te halen met jouw foto's. Maarre, laat in een eventuele volgende relatie de camera's ver weg uit de slaapkamer. Wel zo rustig, wel zo veilig.