Mijn vriendin is jaloers op mijn bankrekening

Over geld hoef ik me niet druk te maken. Ik heb een paar leuke carrièremoves gemaakt en een jaar geleden erfde ik een fiks bedrag van een tante. Ze liet een ruime woning na en mijn broer en ik waren de enige erfgenamen. Hierdoor hoef ik me nergens zorgen over te maken. Ik ben geen big spender in designerkleding en met een dikke auto, maar het is ook niet zo dat ik erg op mijn geld let. Ik laat de centjes rollen en iedereen in mijn omgeving laat ik daarvan meegenieten. Ook mijn vriendin Lies, met wie ik graag op stap ga, profiteert ervan mee. Ze weet dat ik genoeg te besteden heb, al weet ze niet precies hoeveel en hoe dat komt, maar soms denk ik dat ik beter niet kan laten zien dat ik geld heb. Het komt tussen ons in te staan. Zo klaagt Lies regelmatig over geld. Dan moppert ze dat het leven steeds duurder wordt en ze aan haar plafond zit qua werk en geen salarisverhoging hoeft te verwachten. Ook geeft ze constant commentaar als ik iets moois heb gekocht. ‘Doe maar duur,’ zegt ze dan. Ook lijkt ze het inmiddels vanzelfsprekend te vinden dat ik altijd meer betaal als we uitgaan. Ik word dat een beetje beu. Ik voel dat ze jaloers is en dat is vervelend. Maar wat moet ik dan, verbergen dat ik geld heb? Hoe kan ik ervoor zorgen dat geld in onze vriendschap geen rol meer speelt, of is het daarvoor al te laat? Marleen (37)

Marleen (37)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Simone 02-05-2023 16:59
  Natuurlijk speelt geld een rol! Dat is vooral zo als je op de kleintjes moet letten. tuurlijk is het voor jou heel fijn dat je lekker kan doen wat je wil maar voor de meeste mensen ziet het dagelijks leven er anders uit. Zou jij niet jaloers zijn als je elk dubbeltje moet omdraaien en je bij je beste vriendin ziet dat ze lekker kan doen wat ze wil? Dat hoeft niet te betekenen dat ze het je niet gunt denk ik. Misschien moet jij proberen er wat meer rekening mee te houden en haar soms zure opmerkingen maar gewoon voor lief nemen.
 • Jo 02-05-2023 20:57
  Geld kan vriendschappen heel erg beschadigen, ik heb het zo vaak om me heen gezien, maar als ik jouw verhaal lees, krijg ik niet meteen de indruk dat dit bij jullie vriendschap zo zal gaan. ik denk dat je vriendin niet jaloers is maar dat ze worstelt met haaar eigen situatie. Probeer er eens met haar over te praten. Wat vind ze er eigenlijk van dat jij meer geld hebt. Misschien kan je haar helpen om haar situatie te verbeteren?
 • Jeannie 04-05-2023 12:42
  Zoals altijd; praat met haar. Zeg haar eerlijk wat je dwarszit, dat je niet goed weet hoe je om moet gaan met jullie verschillende financiële situaties en dat je het jammer en vervelend vindt dat het nu voelt alsof ze je je (financiëel) zorgeloze bestaan niet gunt, tenzij ze er zelf van kan mee profiteren. Maar één ding wil ik je nog op het hart drukken: schaam je vooral niet. Je hebt je bescheidrn fortuin op een eerlijke manier verkregen, hebt daar niemand mee geschaad en mag het spenderen zoals jij dat wil. Wil zij dat voor zichzelf, dan kan ze ervoor gaan werken. Geen kans op loonsverhoging of promotie betekent niet einde carrière, zeker niet in deze markt voor je 40e. Misschien dat je haar daarin lunt stimuleren, het is jou tenslotte ook gelukt. En tja, als dit tussen jullie in blijft staan, dan raak je haar mogelijk kwijt en dat is verdrietig, maar voel jezelf daar dan niet schuldig over. Je hebt haar niets aangedaan.
 • Hülya Yeral 05-05-2023 12:07
  Daar waar je bang voor bent lijkt nu te gebeuren. Je geeft al meer uit als jullie uit gaan, klaagt neem ik aan niet van alles duurder wordende dingetjes. Dus heeft je vriendin door dat jij niet zo op de centjes hoeft te letten. En als ze jaloers zou zijn, moet je dan verbergen dat je het goed hebt? Ben je dan nog wel jezelf? Ik vind het minstens zo belangrijk dat je in een vriendschap altijd jezelf bent en kunt zijn. Wees eerlijk tegen haar. Dat kan misschien je vriendschap kosten maar niet jezelf! En daar teken ik voor, het allerbelangrijkste is goed voor jezelf zorgen en jezelf blijven, altijd….. Liefs Hülya
 • Wijsneus 09-05-2023 18:57
  Het lijkt erop dat ze jaloers is dat geloof ik ook. Ik heb ook geen geldzorgen en genoeg geld op de bank en herken het wel. Toen ik een nieuwe bank had gekocht ging een goede vriend staan schatten wat hij gekost moest hebben. Vond ik niet leuk en dat zei ik ook. Gewoon: wat maakt het uit, als hij maar lekker zit dat is voor jou toch het belangrijkste? Toevallig had ik ook net een nieuwe wasmachine en vaatwasser gekocht gewoon omdat de oude op waren. Sinds die tijd vroeg hij steeds om een tientje of €15 omdat hij geen geld bij zich had en moest tanken.. een paar keer gaf ik het hem, hij vroeg immers of hij het kon lenen. Om een lang verhaal kort te maken: Ik kreeg geen bedankje, en zei nee als hij geld wilde lenen. Heb hem al heel lang niet meer gezien, krijg geen antwoord meer op appjes als ik vraag hoe het met hem gaat. Heb ook een vriendin die weinig te besteden heeft, met haar ga ik niet op een terrasje zitten of in een restaurant eten maar spreek thuis af. Zo blijft er evenwicht, we eten gewoon een lekker stamppotje of pasta en als ik bij haar eet neem ik een flesje wijn mee of een plant daar houdt ze van en hoeft niet duur te zijn. Als ik jarig ben of er is iets anders waarbij je meestal een cadeautje meebrengt vraag ik haar altijd om stekjes van haar planten. Dat gaat prima geld is geen issue, als ze zegt dat alles erg duur is geworden beaam ik dat. Zeg ook dat een pak melk van het huismerk in een jaar tijd 40 cent duurder is geworden en dat ik altijd schrik bij de kassa. Dan lieg ik niet, en zeg ook dat ik altijd 's avonds boodschappen doe omdat veel producten dan met 35% korting worden verkocht. Dan gooi ik het in de vriezer. Ze doet dat nu ook, vroeger deed ze 's ochtends boodschappen. Het is tenslotte waar dat alles erg duur is geworden; pas je aan aan degene die minder te besteden heeft. Prettiger voor iedereen! Ps: koop geen fles Chanel parfum van 85 euro waar zij bij is, dat heb ik een keer per ongeluk gedaan toen riep ook mijn vriendin uit: Jeetje daar kan je 2 weken van leven! Dure luxe dingen koop je gewoon een andere keer. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!