Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

panelverhalen

‘Mijn vriendin lijkt wel jaloers’

Leonie en ik zijn al jaren bevriend. We hebben het altijd leuk samen gehad. Het toeval wil dat onze relaties bijna tegelijkertijd stukliepen, waardoor we ook veel herkenning vonden bij elkaar. En we vonden in elkaar een stapmaatje! Een maand of vijf geleden ontdekten we een kroeg waar we ons helemaal thuis voelen en daar zijn we nu vaak te vinden. Al snel maakten we kennis met andere vaste gasten en daar zijn een paar leuke vriendschappen uit voortgekomen. We hebben een appgroep met zijn allen waarin we afspraken maken en bijzondere dingen delen. Echt leuk. Er is alleen iets wat minder leuk is: Leonie. Die verandert volledig als we met onze nieuwe vrienden zijn. Ze praat harder, lacht hysterischer en vertelt het ene sterke verhaal na het andere. Dat doet ze vooral als ik, om wat voor reden dan ook, even wat aandacht krijg. Het lijkt alsof ze dat niet kan hebben. Het is zelfs al een paar keer gebeurd dat ze bij een gesprek schaamteloos tussendoor kwam en het overnam! Eerst dacht ik nog dat ik het me inbeeldde, maar inmiddels is er al zoveel gebeurd dat ik bijna zeker weet dat ze stikjaloers is. Ze zegt zelfs afspraken af om ervoor te zorgen dat ik niet zonder haar naar de kroeg ga. Dat is toch niet normaal? Het lijkt alleen maar erger te worden, dus ik moet iets doen. Maar hoe kan ik ingrijpen zonder dat het op ruzie uitdraait? Raneesha (34)

Raneesha (34)
image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Hülya
  (43)
  29/09/2022
  21:01

  Als jij eens zonder haar op stap wilt gaan, hoef je dat toch niet te melden bij haar?. En als ze weer het gesprek overneemt vraag je haar hiermee op te houden. Ook zou ik zeggen wat ik niet fijn vind. Goede vrienden horen eerlijk tegen elkaar te zijn. En eerlijk te zeggen wat er op hun hart ligt. Praten en duidelijk vertellen wat jou raakt. Zonder haar aan te vallen door te zeggen door jou kan ik mijn gesprek niet afmaken, of door jou….. maar ik voel me hierdoor…… dan hou je het bij jezelf.
  succes.


 • Jeannie
  (47)
  30/09/2022
  07:35

  Ik heb het idee dat zij na het stuklopen van haar relatie nogal een deuk in haar zelfvertrouwen heeft opgelopen en dat ze nu minder gord in staat is om de draad weer op te pakken. Dus klampt ze zich angstvallig vast een jou als vriendin. En als jij het dan gezellig hebt met anderen, is dat voor haar een teken dat ze weer niet ontrressant genoeg is. Dan moet ze de aandacht krijgen.
  Misschien helpt het als jullie zo nu en dan weer eens met jullie tweetjes uitgingen. Heeft zij weer eens de volle aandacht en komt het minder hard aan als je haar in de groep eens zo tactvol laat weten dat je haar interrupties niet op prijs stelt.


 • Anoniem
  (29)
  30/09/2022
  10:07

  Ik ben het met Jeannie eens. Als dat niet lukt, zou ik met die vriendin in gesprek gaan. Niets via de app doen maar gewoon eens bij jou thuis uitnodigen en het erover hebben.


 • Ellen
  (1234)
  01/10/2022
  15:02

  Ik denk dat jullie eens volwassen.moeten worden.Je verhaal klinkt als een verhaal van twee pubers.


 • Simone
  (38)
  03/10/2022
  07:34

  Ik vind het wel sneu hoor, voor je vriendin. Doodvermoeiend toch, als je altijd overal bij moet zijn omdat je bang bent dat je anders iets mist Daar heb je een naam voor tegenwoordig: FOMO, fear of missing out. Misschien kun je het onderwrp bespreekbaar maken door het maken van een grapje zoals ‘ wat fijn dat je mij zo belangrijk vind dat je je afspraken cancelt! of maak een opmerking dat jullie elkaar wel erg vaak zien, maar wel meteen zeggen dat je graag bij haar bent, bijvoorbeeld. Ik denk namelijk dat ze vooral wil voelen en horen dat ook zij de moeite waard is, dat ze inderdaad onzeker is. Misschien verandert haar gedrag juist als je haar laat voelen dat je er voro haar bent. Zo op de man af het onderwerp bespreken zou ik niet doen, want dan dan krijg je de kans dat het uitdraait op ruzie Zeker als je zegt dat je denkt dat ze jaloers is.


image

Stephanie is moeder van Sterre, een zorgintensief kind. Ze ervaart het moederschap van Sterre als heel bijzonder en schrijft er een boek over...

Stephanie (34) LEES
detail
image

Iris kwam overspannen thuis te zitten. Door mindfulness kreeg ze haar leven op de rit. Vooral de mindfulness voor mama's hielp haar in het dagelijks leven.

Iris (41) LEES
detail
image

Ole woont in Denemarken en voor hem is verhuizen geen optie. Om een leven met hem te kunnen opbouwen, zal Marlies dus moeten emigreren…

Marlies (40) LEES
detail
image

Jeanet en Michiel zijn al 20 jaar bij elkaar, maar is hun huwelijk ook sterk genoeg om Jeanets slippertje te overleven....

Jeanet (41) en Michiel (43) LEES
detail