Sanne maakt een moeilijke tijd door

In 2022 heb ik veel tegenslagen gehad en die trend lijkt zich door te zetten. Door een reorganisatie verloor ik mijn baan. Verdrietig, want ik had het er erg naar mijn zin en de uren vielen goed te combineren met de zorg voor mijn drie kinderen van 9, 11 en 16. Vooral de middelste vraagt veel aandacht: het gaat met hem niet zo goed en we zijn veel tijd kwijt aan begeleiding. Na mijn laatste werkdag wilde ik even tot rust komen en dan op zoek gaan naar een andere baan. Voordat het zover was, werd mijn vader ernstig ziek is. Vanaf dat moment help ik vaak mijn ouders. Zwaar, alles bij elkaar.  En een paar weken terug is er ook nog een conflict met de buren ontstaan waar ik van wakker lig. We hebben veel te verduren, mijn man en ik, en dat heeft ook invloed op onze relatie. Doodop ben ik. Ik weet niet hoelang ik dit nog volhoud. Mijn vriendin opperde onlangs dat pillen zouden kunnen helpen. ‘Een kalmeringsmiddel of zo. Lost je problemen niet op, maar ze maken het wel minder zwaar!’ Niet lang daarna opperde een moeder op het schoolplein hetzelfde. Ik denk daar steeds meer over na, omdat ik niet weet hoe ik deze situatie anders nog langer trek. Maar ik ben tegelijkertijd bang om ervan afhankelijk te worden of zelfs verslaafd te raken. Kan medicatie mij helpen of moet ik het zo lang mogelijk op eigen kracht te doen? Sanne (45)

Sanne (45)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hülya 19-01-2023 18:31
  Beste Sanne, Ga eerst op zoek wat wil je bereiken met pillen? Als je kalmeringspillen zou nemen is dat naar mijn ervaring voor een korte duur. Je onderdrukt daarmee je gevoel waar je nu last van hebt, het gevoel waar je last van hebt gaat niet weg met pillen, het wordt enkel onderdrukt. Ik zou eerder adviseren om met iemand te gaan praten, zodat je tools aangereikt krijgt hoe je alles een plek kunt gaan geven. En leert hoe je om kunt gaan met bepaalde situaties. Zo maak je het hopelijk ook leefbaarder voor jezelf. Je kunt met je huisarts kijken naar wat het beste bij je past. Succes met alles
 • wijsneus 20-01-2023 03:15
  Jouw lijf, jouw keuze. Al denk ik dat je nou eenmaal zulke periodes doormaakt in het leven.. Wat meer rust creëeren moet je gewoon doen. En als je denkt dat pillen je opeens vrolijk en uitgeslapen maken: fout. Je hebt geen klachten, slaapt gewoon... neem wat meer tijd voor jezelf. Er bestaan geen pillen die problemen oplossen. Een dokter kan het ook niet wegtoveren; je moet soms gewoon even doorbijten als alles tegenzit. Ik begrijp ook niet goed wat je bedoelt met 'als ik het niet meer trek'. Wat zou er dan gebeuren denk je? Hoe zou een pil dat kunnen voorkomen? Luister niet naar kletspraat, ga bij de huisarts langs als je klachten hebt. En ga om 9 uur naar bed, slaap is het beste medicijn tegen stress. Sterkte.
 • Eva 21-01-2023 21:12
  Ik ken genoeg mensen die via de huisarts aan medicatie zitten op rustiger te worden. Zelf ben ik er geen voorstander van en meer van de CBD of van A. Vogel plasiflora ofzo. Maar mijn best remedie blijft nog steeds uur eerder opstaan even koud afspoelen, flesje water mee (elke ochtend zie ik er nog tegen op maar daarna voel ik mij zo top) en ookal is het pikdonker ruim 40 min wandelen in frisse omgeving dus niet teveel bij uitlaatgassen. Koffie vermijden en een uur eerder naar bed. Voor zorgen half uur voor slapen gaan geen beeldschermen en meditatie luisteren over in slaap vallen en suikers zoveel mogelijk vermijden
 • Jeannie 21-01-2023 23:32
  Dag Sanne, Enkele jaren geleden zat ik in een vergelijkbare situatie. Mantelzorger voor mijn ouders, mede daardoor moeilijkheden op mijn werk, wat leidde tot het opzeggen van mijn contract, ruzie met buren waardoor ik moest verhuizen... Mijn gedachten stonden niet meer stil, ik kon niet slapen had nergens rust. Op advies van de huisarts bij wie ik me uiteindelijk uitgeput meldde, ben ik een kleine dosis antidepressiva gaan gebruiken en dat doe ik nog. Ik het begin is het even wennen (ik voelde me wat wazig), maar dat trok weg. Het loste uiteraard mijn problemen niet op, maar het remde de achtbaan in mijn hoofd af. Ik kan weer slapen, kan dingen relativeren en sta niet meer constant in de paniekstand. Praat er eens over met je huisarts. Je hoeft niet meteen als een zombie rond te lopen, maar iets innemen wat je helpt even rust te creëren, daar is niks mis mee. Ik hoop dat het snel weer beter gaat met jou in je gezin.