‘Zal ik voor mijn kinderwens gaan?’

Mijn leven staat op zijn kop. Dat klinkt dramatisch en dat ís het ook. Ik wil namelijk graag een kindje en mijn vriend Enrico niet. Ik ontmoette Enrico in 2018 en er was tussen ons direct een klik. Over twee belangrijke dingen dachten we hetzelfde: we waren dol op reizen en hadden allebei bewust de keuze gemaakt om kinderloos te blijven. We kregen een relatie en gingen sparen om een lange reis te kunnen maken. Het geld is nu bijna binnen en de plannen zijn gemaakt. Alleen dreigt er roet in het eten te komen: ik weet niet meer zeker of ik nooit kinderen wil. Of liever gezegd: ik heb ontdekt dat ik ze wél wil. Mijn buurvrouw heeft onlangs een kindje gekregen en hoewel ik heus zie, dat het ook pittig kan zijn, merk ik toch dat ik een beetje jaloers ben. Nadat mijn nicht ook een baby’tje kreeg en ik op kraambezoek ging, moest ik aan mezelf toegeven: ik wil ook! Ik ben ontzettend in de war, want ik kan er niets mee. Enrico is in zijn hoofd bezig met de reis die we gaan maken, terwijl ik alleen maar denk aan het leuke kinderkamertje dat je van dat geld zou kunnen inrichten. Ik weet zeker dat dit een bom onder onze relatie gaat leggen als ik het hem vertel. Moet ik gewoon op reis gaan en hopen dat het iets tijdelijks is? Misschien kijk ik er daarna wel heel anders tegenaan. Of moet ik open kaart spelen en voor mijn kinderwens gaan? Serena (26)

Serena (26)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ella 11-04-2022 15:30
  Ga het gesprek met je vriend aan. Vertel hem erover en kijk samen hoe jullie erin staan. Is het geen optie om zowel de reis te maken als misschien voor een kind te gaan?
 • Angel 11-04-2022 19:43
  Hoi Serena. Ga eerst lekker die reis maken en laat het even rusten tot je weer thuis bent, dan is er meer ruimte. Ga dan het gesprek aan en dat kamertje heb je zo geregeld. Een kindje heeft liefde, verzorging en veiligheid nodig, geen peperdure luxe kamer. Doe dat als ze zich bewust worden van omgeving. Als jullie er helemaal niet uitkomen zal je een keuze moeten maken. Je kan kinderen krijgen niet te lang uitstellen. Volg je hart!!
 • Kimberley 11-04-2022 20:07
  Mijn advies is om open kaart te spelen. Je zit ermee en als ik het zo lees, lijkt het geen bevlieging te zijn. Je hebt er lijkt het goed over nagedacht. Hoe moeilijk ook, eerlijkheid is het best. In het gunstigste geval is hij ook van gedachte veranderd. In het slechtste geval niet en moet jij een keuze maken. Kan je je erbij neerleggen als je geen kinderen zal krijgen? Of is je wens zo groot dat je het niet naast je neer kan leggen? Veel succes met het maken van de juiste keuze!
 • Wijsneus 14-04-2022 14:46
  Kind je bent 26!! Ga lekker reizen en krijg over 10 jaar een kind. Of over 5 jaar. Wellicht denkt je vriend er dan ook anders over, je doet net alsof je bijna in de overgang raakt! Ik lach je niet uit absoluut niet. Maar toen ik 26 was wist ik duizend procent zeker dat ik nooit kinderen zou willen. Toen ik 28 was opeens wel! Ik heb twee prachtige zoons gekregen en een miskraam helaas. Ik wil er maar mee zeggen dat je alle tijd van de wereld hebt en als de kinderen er eenmaal zijn komt er heel lang niets meer van reizen terecht, of alleen naar een badplaats waar het leuk is voor de kinderen, rondreizen is minder leuk met een kind al kan het wel maar ga nu lekker reizen en als je terugkomt bespreek je nog eens met je vriend dat je van gedachte veranderd bent voor wat betreft kinderen krijgen. Als je er nu over begint en de reis wil laten schieten heb je kans dat hij jou ook laat schieten omdat hij zich die reis niet af wil laten pakken. Geniet van de reis! Ik heb ook de hele wereld gezien voor ik kinderen kreeg en heb nu weer gespaard voor de volgende reis. In mijn eentje; Ik ben inmiddels alleen. Maar ik weet nu wel waar ik nog eens naartoe zou willen. Als mijn man destijds op het laatste nippertje had gezegd ik wil niet gaan reizen, ik wil een kind was ik bij hem weggegaan.. Niet zo haastig!
 • Jeannie 15-04-2022 22:18
  Gewoon eerlijk zijn. Praat met hem op een rustig moment. Leg kalm uit dat je denkt toch moeder te willen worden. Hij zal er misschien niet blij mee zijn, maar geef hem de kans en de ruimte om het te verwerken. Wijsneus heeft in deze gelijk; je hebt nog ruimschoots de tijd om in verwachting te raken en daarmee heeft je vriend de ruimte om te bedenken wat hij wil. Maar blijf wel eerlijk, ook als hij aangeeft echt niet te willen. Ga alsjeblieft geen domme dingen doen. Wat betreft die reis: ga nu maar gewoon. Wat Wijsneus al zegt, mocht er een baby komen, dan zal je de eerste jaren niet veel verder komen dan een Center Parcs. Ik wens je veel wijsheid, een mooie reis en hopelijk voor jou in de toekomst, een baby.
 • Loes 16-04-2022 17:43
  Geniet nog van dat je jong bent en een reis gaat maken. Richt je eerst daar op. Heb je de gevoelens na een half jaar nog na terug reis van de vakantie dan zou ik open kaart spelen naar je vriend. Maar richt eerst even nu op de reis en geniet daar van. Laat het even los.
 • Hülya 22-04-2022 04:59
  Ik zou eerlijk zijn over mijn gevoelens en aan de hand wat zijn antwoord zal ik wel of niet op vakantie gaan. Als mijn gevoelens een bom onder mijn relatie zal geven dan weet ik eerlijk gezegd niet of ik een reis wel wil. Heeft hij tijd nodig om na te denken dan zul je daar ook begrip voor moeten tonen en kunnen jullie samen op reis verder nadenken. Succes met alles!
 • Lisette 29-04-2022 09:17
  Je bent 26 je hebt nog tijd. Kijk niet te veel om je heen, omdat anderen kinderen krijgen betekend niet dat je nu zelf ook acuut hieraan moet beginnen. Voor een baby is de basis het belangrijkste. Dus niet de dure babykamer, want die kan gewoon van marktplaats. Maar een goede relatie, liefdevolle ouders. Financieel stabiele situatie, en werk dat te combineren is met kinderen. Niet te overhaast beslissingen maken als het om kinderen gaat. Ik zou open kaart spelen met je vriend dat je toch een kinderwens hebt. Maar ik zou nu eerst van die reis genieten. Want als je kinderen heb kan je dat wel vergeten. Leg niet te veel druk op je vriend. Want hij zal toch eerst aan het idee moeten wennen, en voor zichzelf moeten beslissen of kinderen voor hem een optie is.