‘Ze praten vaak over seks en dat vind ik niks’

Afgelopen voorjaar hebben mijn man Joris en ik in Gran Canaria Cristel en Gio ontmoet. Onze wederzijdse kinderen konden het goed met elkaar vinden. Zo ontstond er een vriendschap. Eenmaal terug in Nederland spraken we snel af en weer was het gezellig. Voor herhaling vatbaar, vonden we allemaal en er werd een nieuwe datum geprikt. We hebben inmiddels een paar keer afgesproken in het weekend en hoewel ik het nog steeds leuke mensen vind, is er wel iets waar ik me ongemakkelijk bij voel: de gesprekken waren de laatste twee keer wel erg pikant. Naarmate de avond vorderde en er dus ook meer drank vloeide, vertelden Cristel en Gio van alles over hun slaapkameravonturen. Hilarisch vinden ze het, om te vertellen over allerlei bijzondere seksexperimenten die ze uitvoeren. Ik lachte een beetje mee, maar eigenlijk vind ik het gênant. Zeker toen ze vroegen naar onze ervaringen in bed. Joris liet wel wat los, maar ik blokkeerde. Ik wil dat niet met anderen delen. Daarom zie ik ook op tegen onze volgende afspraak. Joris vindt dat ik er niet zo zwaar aan moet tillen. ‘Klets gewoon een beetje mee, joh,’ zegt hij schouderophalend. Maar dat past niet bij mij. Ik praat niet graag over seks. Het is privé en dat wil ik ook zo houden. Hoe kan ik dat duidelijk maken zonder dat de leuke vriendschap voorbij is?  Hind (37)

Hind (37)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • AnoMien 07-08-2023 07:34
  In welk jaar leven we ook al weer? O ja, in 2023! Tegenwoordig kan men zeggen wat men wil, ook als je iets niet aanstaat. Waarom vertel je deze mensen niet, liefst als iedereen in nuchtere staat is, dat jij ze leuke en aardige mensen vind maar absoluut geen behoefte heb aan het delen van slaapkamerverhalen, en of ze daar rekening mee kunnen houden. Afhankelijk van hun reactie zal de vriendschap blijven bestaan of verbroken worden. In het laatste geval betekent de ‘vriendschap’ weinig tot niets en hoef je niet te treuren als het voorbij is. Ik zou trouwens niet van tevoren mijn man laten weten dat je dit van plan ben om te zeggen. Met een vriendelijke groet,
 • Summer Izabela 16-08-2023 21:10
  Als het een echte vriendschap is, zou je ze moeten kunnen vragen rekening te houden met jouw grens hierin en doen ze dat dan ook. Ga eens bij jezelf te raden wat maakt dat je dat gesprek nog niet bent aangegaan. Wat zegt dat over jou? De bal en daarmee controle ligt bij jou.
 • Sofie 23-08-2023 06:34
  Heel duidelijk zijn. Van te voren aangeven dat jullie het leuk en gezellig vinden maar het onderwerp SEKS liever tussen de gesloten deuren houdt. Dat zij er zo open over zijn natuurlijk prima is maar dat jullie dat niet zo zijn en liever over andere onderwerpen hebben.
 • wijsneus 24-08-2023 20:42
  Snap ik, ik praat daar ook liever niet over en al helemaal niet met mensen die ik nog niet goed ken. Dat zeg ik dan ook, en als anderen (ik maak het ook weleens mee met een groep mensen die ik 'kennissen' noem, geen vrienden) ik ken ze pas sinds december. Soms onderbreek ik hun geklets over seksspeeltjes -om maar iets te noemen- door gewoon te zeggen: gaat het nu alweer over seks? Kunnen we het ook ergens anders over hebben, en begin zelf een ander gesprek. Vragen over mijn seksleven beantwoord ik met: dat bespreek ik alleen met degenen waar ik het ook mee DOE. Een paar mensen (mannen haha) vinden me nu niet zo aardig meer. Jammer dan.. Als je opziet tegen bezoek van 'vrienden' vraag ik me af of het wel vrienden zijn; op vakantie is alles leuk maar eenmaal thuis gaan zulke verschillen pas opvallen. Gewoon je mond opendoen en tegen je man zeggen dat je je zeer ongemakkelijk voelt als hij tgo anderen vertelt over jullie seksleven. Troost je: veel vakantievriendschappen doven uit als je weer thuis bent, op vakantie is alles... anders! Gewoon bij jezelf blijven en geen mensen uitnodigen waar je eigenlijk geen zin meer in hebt.
 • Anne 15-02-2024 17:17
  zoiets hebben wij ook eens gehad. Bleek dat dat stel vooral op zoek was naar plezier met een ander stel. (en ja, wij zijn er in mee gegaan, wij stonden er wel voor open). Denk eens na of je dat met dit stel ook zou willen, misschien brengt het wat extra's. Of hou je er in elk geval in je hoofd rekening mee en stuur je zo het gesprek op wat anders.