Gewone mensen, bijzondere verhalen

overzicht

webspecials

Yolanthe zet zich in voor Free a Girl

In 2008 heeft Yolanthe samen met Roelof van Laar, Evelien Hölsken en Arjan Erkel het initiatief genomen om Free a Girl op te richten. Voor editie 19/14 interviewden we haar. Eén van de vragen - en het antwoord van Yolanthe - kun je hieronder lezen.

 

MG: Op de website van Free a Girl staat een citaat van jou dat je misselijk en verdrietig werd toen je de brandwonden zag bij een negenjarig meisje dat jullie hadden bevrijd, die waren ontstaan omdat zij elektrische schokken kreeg telkens als zij zich verzette tegen een verkrachting. Hoe lukt het jou om dit soort gruwelbeelden uit je hoofd te zetten? Houdt het je uit de slaap?

Yolanthe: "Ja, zeker! Ik kan mij niet voorstellen dat iemand na deze verhalen en beelden überhaupt weer snel goed kan slapen. Vooral de eerste weken nadat ik in India was en zelf met deze meisjes heb gesproken. Het zijn helaas verhalen die je ongelooflijk laten schrikken. Deze meisjes hebben de hel op aarde beleefd, dat gaat zeker in je systeem zitten en neem je ook mee naar bed. Maar ik heb geleerd het een plekje te geven, vooral omdat ik weet dat als ik erin blijf hangen, ik ze dan niet kan helpen. Juist door het werk wat ik doe en mijn bereik, kan ik nog veel meer donateurs werven en geld inzamelen om nog veel meer meisjes te kunnen redden. Zo kunnen we ze een nieuw leven geven. Dat geeft mij juist nog meer kracht om door te gaan."

 

Mijn Geheim steunt Free a Girl - jij ook?

Hoofdredacteur Renee van Breukelen voelt zich al een tijd betrokken bij dit goede doel en wil daarom met Mijn Geheim iets betekenen voor Free a Girl.

Daarom nu in Mijn Geheim een exclusief interview met Yolanthe. (Ondanks de mediastop die voor haar geldt!)
Jij kunt dit artikel delen op je sociale media om meer aandacht te genereren.

Ook in deze Mijn Geheim een grote Bel&Winactie, waarvan de meeropbrengst naar stichting Free a Girl gaat.
Jij kunt meedoen tot 23 juli 2019.

Ook doneert Mijn Geheim €2,50 per afgesloten abonnement aan Free a Girl.
Jij kunt het abonnement (voor jezelf of een ander) afsluiten voor slechts €14,95.

 

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Claudia en Hans lieten zich afgelopen jaar opsluiten tijdens de jaarlijkse Lock me up actie van Free a Girl.

image
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

image

Bianca en Sven vieren de jaarwisseling al een jaar of tien samen met hun vrienden George en Sylvia. Dit jaar willen ze wat anders...

Bianca (37) LEES
detail
image

De vijfentwintigjarige dochter van Loes heeft regelmatig last van depressieve gevoelens. Therapie heeft niet gewerkt, maar nu denkt Melody een ‘oplossing’ te hebben gevonden voor haar probleem: ze wil een baby...

Loes (57) LEES
detail
image

Eelke maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Ze is onlangs gescheiden en maakt een moeilijke tijd door, maar doet net alsof er niets aan de hand is.

Eelke (42) LEES
detail
image

Sofia schrikt als ze hoort dat haar vijfjarige zoontje Lars regelmatig door klasgenootjes wordt geschopt en geslagen. Moet ze Lars aanraden om maar eens flink terug te meppen?

Sofia (33) LEES
detail